Across the Universe

new_chance

New member
Across the Universe

יקירי, כחובב מוסיקה וכאוהד ותיק של הביטלס וכחובב צעיר של מדיטציה שמחתי לגלות שאחד השירים הנפלאים והאהובים שלהם מתאר חווית מדיטציה של אחד ג'ון לנון אז אני מצרף את מילות השיר לזכר אדם גדול מוקדש באהבה לכל משתתפי הפורום ולתפארת מדינת ישראל: Words are flowing out like endless rain into a paper cup, They slither wildly as they slip away across the Universe. Pools of sorrow, waves of joy Are drifting through my opened mind, Possessing and caressing me. Jai guru deva Om Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Images of broken light which dance before me Like a million eyes, They call me on and on across the universe, thoughts meander like a restless wind inside a letterbox they tumble blindly as they make their way across the Universe. Jai guru deva Om Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Sounds of laughter shades of love are Ringing through my opened ears view inciting and inviting me Limitless undying love which shines around me like a Million suns It calls me on and on across the universe Jai guru deva Om Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Nothing’s gonna change my world Jai guru deva Om

zoozoo7

New member
קצת עובדות הסטוריות על

השיר, ביטלס, מהרישי שקצת ירעננו את הטריוויה שלנו. הוא נכתב בזמן שהביטלס היו ברישיקש , הודו, בקורס מדיטציה ארוך של חצי שנה עם מהרישי. רינגו השתעמם מאוד בקורס ועזב אחרי כמה ימים. ג'ון עזב לקראת הסוף וזאת אחרי שלקורס הגיע סוחר הסמים הקבוע של הביטלס והם התחילו "לחגוג" בקורס. ג'ון התחיל להרגיש רע, (תערובת של סמים ומ.ט. לא הולכת טוב) ועזב. פול וג'ורג' נשארו עד הסוף. בקורס נכתב כמעט כל האלבום הלבן של הביטלס. היו בקורס גם דונובן שעד היום מתרגל מ.ט. ומלמד מ.ט. והיו גם מייק לאב הזמר של נערי החוף שגם הוא עד היום קשור לתנועה ובא לכל מיני קורסים ועוד כל מיני מפורסמים. יש לי קסטה שבה הוקלטו פול וג'ון ודונובן יחד מנגנים ושרים יום הולדת שמח למייק לאב ואני מאוד גאה בה. ג'ורג' תמך במהרישי הרבה שנים ופול בא לבקר אותו בהולנד יחד עם ילדיו אחרי שאישתו לינדה נפטרה מסרטן.

למעלה