acrobat reader

master of paper

New member
acrobat reader

איך אני יוצר מסמכים בתוכנה הזאת? המצאתי גריפון נחמד, ואני רוצה לרשום את ההוראות שלו באקרובט

התוכנה ../images/Emo36.gif

גם אני שואל! אין לי מושג איך עושים את זה והייתי שמח לדעת, כי גם אני ממציא המצאות ורוצה לכתוב הוראות. אני יצרתי פעם הוראות אוריגמי כ-PDF בדרך הבאה: א. ציירתי ביד את ההוראות. ב. סרקתי אותן דרך Photoshop. ג. ערכתי ותיקנתי פרטים. ד. שמרתי כ-PDF, ואז כאשר פתחתי את הקובץ, הוא נפתח דרך acrobat reader. אני יודע על תוכנה שעושים בה הוראות מקצועיות לאוריגמי, ששמה free hand. לי אין את התוכנה, אך אם למישהו בפורום יש את התוכנה, מעניין לשמוע עליה. אני מתאר לעצמי שב-free hand שומרים קבצים כ-PDF. אבל זו רק השערה שלי(שאני לא ראיתי בחיים את התוכנה. רק שמעתי עליה...). אני חושב שב-Acrobat Reader אי אפשר ליצור קבצים אלא רק להציג אותם ואולי לערוך על-פי כמה מאפיינים בודדים. אני טועה?
יובל אטלס

giladznaor

New member
קבצי PDF

אכן, בפריהנד ניתן ליצור קבצי PDF. בAcrobat Reader ניתן ליצור קבצי PDF, אבל לא בגירסה החופשית, אלא רק בגירסה היקרה שצריך לשלם עליה. השיטה שבה אני נכון לעכשיו מכין את ההוראות שלי היא כדילקמן: 1) מצייר ביד, על דף נייר, את ההוראות ללא טקסט. 2) סורק את הכל 3) שומר כל שלב בקובץ נפרד 4) פותח קובץ טקסט חדש בתוכנת אופן-אופיס (כמו וורד, רק בחינם). 5) עושה טבלה. בכל תא אני מכניס תמונה של שלב. 6) מוסיף את הטקסט. 7) מייצא את זה לקובץ PDF. אני לא יודע עם בוורד יש אופציה לשמירה כPDF, כי אין לי את התוכנה הזאת. אני כאמור עובד עם תוכנה שנקראת אופן-אופיס (open-office), שהיא תוכנה חינמית. כיום משרד האוצר משקיע כספים בתוכנה הזאת כדי להשתמש בה במקום בעתיד במקום וורד היקרה להחריד. ספר האוריגמי של הכנס, שייצא בחודש הבא נכתב ונערך כולו על טהרת התוכנות החופשיות. בקיצור, מומלץ בחום, אפילו של זה הורדה של 64 מגה. אה, ותורידו את גירסה 1.1.1 באנגלית כדי לקבל את התמיכה הטובה ביותר בעברית.

tamarhp

New member
אקרובט רידר

*קורא* מסמכי PDF. אקרובט רייטר כותב... בשביל זה יש תוכנה גאונית שאני לא מוצאת עכשיו את הקישור אליה... pdf955 זה מגדיר כאילו מדפסת חדשה, וזה עובד בצורה כזו: אתה יוצר מסמך רגיל בוורד, ובמקום ללחץ על שמירה אתה לוחץ על הדפסה. בהגדרות של המדפסת יש לך אפשרות לבחור מדפסת - שם אתה בוחר את המדפסת של הPDF שהתוכנה (זו לא תוכנה, אבל אין לי שם אחר) הזו התקינה, ובמקום להדפיס המחשב פותח לך חלון של שמירה.... זה משהו ממש מגניב - אני אנסה למצוא את הקישור.

giladznaor

New member
או שפשוט

עוברים לאופן אופיס החנימי במקום וורד היקר והמסורבל, ופשוט שומרים ישירות בתור קובץ PDF, במקום להתעסק עם דרייברים. ומיכוון שזה פורום אוריגמי, ולא פרורום זוועות micro$oft אל מול העולם החופשי, אז העם מישהו ניסה את דודל?

giladznaor

New member
ועוד טיפ לדבי PDFים

אם אתם צריכים להפוך קובץ PDF לקובץ תמונה, כמו שהייתי צריך לעשות הרבה מאוד פעמים לספר אוריגמי, אז הנה טיפ קטן, ותודה לבועז שגילה לי אותו: בארובט רידר 6 יש בשורת האייקונים למעלה ציור של מצלמה בתוך ריבוע מקווקו - הsnapshot tool. לוחצים עליו ומסמנים את העמוד/הקטע הרצוי, והקטע הזה מועתק לclipboard. פותחים את תוכנת הציור החביבה עליכם, עושים paste, ו-וואלה! שימו לב שהרזולוציה תהיה בהתאם לזום שהיה באקרובט רידר. ותדעו שיש תוכנות ב20$ שעושות את זה. אז, שלא ירמו אותכם (אצבע מופנית כלפי המסך!)

Eliran g10

New member
דודל

האמת רציתי אז נכנסתי לקישור שנתת ולא הצלחתי למצוא איפו להוריד אותה

למעלה