ACKNOWLEDGEMENTS

אור302

New member
ACKNOWLEDGEMENTS

אני מתמודד כרגע עם האתגר הזה בדיסרטציה ולא מצליח להגיע לנוסחה סופית, דווקא בשל ריבוי הדוגמות ברשת. מישהו יכול להמליץ על דוגמה טובה בעיניו או על כמה עקרונות? אורך? קטגוריות של זכאים לתודה?

מה שאני רואה ארוך ורגשני מדי לטעמי. ראו את זה למשל:

http://www.mediacritica.net/research/dissertation/toc.pdf

פשוט מביך. טוב שלא הודו ליצרניות של אספירין ושל קפה.

YaelHakeini

New member
תכתוב מה שבא לך!

שלי היה 4 עמודים של השתפכויות (כולל תודה לסוסים באורווה...) אז אני לא אשלח לך את שלי בתור דוגמא

ראיתי כבר כאלה שבסוף היה משפט באיסלנדית, כזו שהודו בה לאנה מ -Anna's Taqueria, וכאלה של חצי עמוד שבקושי את השם של המנחה כתבו. אין נוסחא, ובכל מקרה זה לא משנה לאף אחד. נראה לי הבן אדם היחיד שקרא את שלי היה סבתא שלי (ויש לי מזל גדול שהיא צוינה שם!)

אני חושבת שזה קצת תלוי חוג

כשאני שאלתי את המנחה שלי על זה (כן, הכריחו אותי לכתוב את זה אפילו שזו היתה הגשה שחזרה לתיקונים, אכזרי) הוא אמר לכלול רק מי שעזר ישירות בכתיבה/פרקטיקה.

אני החלטתי להוסיף גם את מזכירות הפקולטה+הספריה בגלל נסיבות ספציפיות שלי.

הסדר שנראה לי הגיוני:
מנחים
שותפים בפרקטיקה
פקולטה
תודות לעוזרים

ולא יותר משורה וחצי לכל "תודה", היה לי חשוב שזה יצא פחות מחצי עמוד כי יותר מזה נראה לי משתפך.

אור302

New member
מעניין, חשבתי שמתקדמים מהשולי למרכזי

כלומר למנחה. מתחילים במחלקה או באיזה מוסד שנתן כסף ומסיימים במנחים ממש. מה שמצחיק הוא שאני מנסה לקמץ ולא להשתפך וכבר יש לי יותר מעמוד! מה שכן, ייאמר לזכותי שמדובר במספר מצומצם של אנשים. את חלקם אני רק מזכיר אבל לחלקם מגיעות כמה שורות, מה גם שמדובר באנשים שעבדו איתי כל לימודי הדוקטורט, לא רק בדיסרטציה. ואני אפילו לא מציין, כפי שעושים, מרצים חשובים מלימודי BA ולא אומר מילה על משפחה.

אור302

New member
ובינתיים עם כל המחיקות

גם התבטל לי העימוד הנפרד בספרות רומיות עבור התוכן והתודות שנפרד מהעימוד של המחקר במספרים. כמרה מחקתי שם את החלוקה למקטעי בטעות. אוף. לקח לי שעות לעשות את זה.

Franz Biberkopf

New member
אתה לא יודע כמה הייתי תקוע על זה

בסוף נעזרתי בכמה דיסרטציות שנכתבו במחלקה שלי ושמצאתי בפרוקווסט. יצא משהו יבשושי אבל מכובד דיו, אני רוצה להאמין.

מאי261

New member
גם אני נעזרת באחרים (מהמחלקה ומהתחום)

אני איתך אור בעניין הרגשני - לי *אישית* לא נעים ככה - גם לא נעים לי לקרוא תודות משתפכות ובטח שאין לי כוונה לכתוב כאלה. אני מניחה ששלי יהיה 1-2 עמודים (עדיין לא כתבתי את זה אבל לא יהיה מנוס מלעשות זאת בהקדם האפשרי...) ממה שראיתי נהוג לפתוח בתודה למנחים/ועדה אבל בהחלט יש מצב שזה תלוי תחום.

Lady Ling

New member
אף פעם לא הבנתי מה הבעיה

עם רשימת תודות ארוכה ומשתפכת. עמודי התודות הם הרי אחד החלקים המעניינים היחידים בדיסרטציות רבות. למה לא להודות לכל מי שאולי מגיע לו? לא עדיף להרבות בתודות למי שאולי לא בהכרח מגיע לו, ולא לפגוע במישהו שחשב שכן מגיע לו?

בכל אופן, אצלנו לרוב מקובל להתחיל מהמנחים, להודות למרצים אחרים ועמיתים, ולבסוף למשפחה/חברים/אנה'ס טקריה ושאר ירקות. אורך ממוצע הוא בין עמוד לשני עמודים.

אור302

New member
נכון, זה החלק המעניין.

בעיקר בספרים, כשזה חושף את הרשת הממסדית שמאחורי המחקר. זה מביך, לפחות בעיניי, היות שהמחקר טרם הוכיח את עצמו ואם מדובר במחקר מביש, אז כל הזוכה לתודה, לא ממש זוכה בכבוד.

ABD2b

New member
אני מבינה את הנק' שלך אבל לא רואה זאת כך

גם אם המחקר מביך, התודות הן לא לכבד את האנשים אלא להגיד להם --- ובכן, תודה. לאנשים שהשקיעו שעות בלקרוא טיוטות, להעיר הערות, להקשיב לקיטורים שלך, לעזור לך להשיג X, או סתם לעודד את רוחך הנפולה מגיע לשמוע תודה גם בסוף התהליך ביום שמחתך. הם לא מקבלים קרדיט על העבודה שלך (הם לא חברי הועדה החתומים על התוצר המוגמר ויתביישו או יתכבדו בו).
אבל האופי של התודה צריך להיות האופי שלך. איך שאתה מרגיש עם זה בנוח. זה לא חייב להיות משתפך ושמלצי כמו שכולם לפני פה אמרו. תמצא איזה ציטוט יפה, או סתם תנסח את זה בצורה מדויקת ומכובדת (אני אהבתי את הדוגמא שהבאתי בתגובה למטה) וסגור עניין.

Gidi Shemer

New member
מסכים ומוסיף

בשם פורום לומדים בחו"ל ופורום כותבי תיזה ודוקטורט - חברי הפורומים האלו מצפים גם הם להיות מצויינים בדף הכרות התודה, ולא- לא מספיק לכתוב "חברי הפורום". שמות הניקים בפירוט.

תודה מראש.

GeJuFan

New member
וכמי שעדיין נושמת תואר ראשון

מי זו לכל הרוחות האנה הזו שכולכם מדברים עליה, ולמה מכל האנות בחרו כזו מאיסלנד?

Gidi Shemer

New member
בלת"ק- אור, לא מבין מה הדילמה פה

אם אתה מוצא את התודות שקראת ארוכות מדי ורגשניות מדי, תכתוב תודה מנומסת ויבשה למנחים וסגור עניין.

התודות הן לא החלק העיקרי של התיזה שלך. זו הדרך שמאפשרת לאנשים להודות למי שעזר. יש כאלו שמרגישים שזו ההזדמנות שלהם להודות לכל מי שעזר ויש כאלו שמעדיפים לצמצם את החלק הזה למינימום. בחר במה שנוח לך.

רק תיקון אחד- זה לא "פשוט מביך". זה מביך לך כי זו לא הדרך שלך. זה בדיוק מה שמתאים כנראה למי שכתב את זה.

אור302

New member
זו לא ממש דילמה. אם הייתי משתף את הפורום

בדילמות המקצועיות שלי, פשוט לא הייתי פותח פתילים...
וודאי שזה מביך עבורי, אלא עבור מי? זה כמו לומר שמאכל כלשהו טעים. טעים עבור הטועם המדווח, זה מובן מאליו לדעתי.

d a p h n a

New member
קודם כל, אם לא מתאים לך רגשני

אז אל תכתוב רגשני. תכתוב משהו קצר ותמציתי.

אני לא יכולה לתת לך עקרונות מנחים כלליים, אבל יכולה להגיד לך מה הסדר אצלי:

- תודה לאוניברסיטה/גראד סקול ולמלגה שממנה את המחקר שלי על התמיכה הכלכלית.

- תודה למנחה שלי ולחברי הועדה שלי.

- תודה לאנשי סגל אחרים במחלקה שעזרו לי ישירות במהלך הלימודים/כתיבת הדוקטורט.

- משפט תודה כללי בנוגע לאווירה הטובה הכללית במחלקה, ולאחר מכן תודה למשתתפים בקבוצה ספציפית שהשתתפתי בה לאורך כל השהות שלי במחלקה, ואז תודה לדוקטורנטים ספציפיים במחלקה שבמיוחד עזרו לי והיו קרובים אליי.

- תודה לחברים קרובים במיוחד מחוץ למחלקה שממש עזרו לי בשנים האחרונות (חברה שקראה את רוב הדוקטורט שלי ועזרה לי איתו, כמה חברים ממש קרובים מכאן וכו').

- תודות למשפחה שלי.

אני חושבת שאני איפשהוא באמצע בסעיף ההשתפכות (כלומר, לא סופר משתפך, אבל גם לא נטול רגשנות). אבל שוב, אתה יכול לכתוב משהו יותר תכליתי ולעניין.

אור302

New member
האם פרטת קצת מעבר ל"תודה"?

לאנשים הצדדים יותר פשוט הודיתי אבל למרכזיים כתבתי קצת יותר למשל,וזו טיוטה בלבד:
[thank you]
to Prof X for his illuminating comments on my research proposal, as well as for the profound impact he had over the years on my writing and thinking in the field of literature.

or

I am honored to thank two committee members, not only for their contribution to my dissertation project, but also for their personal, intellectual, and professional friendship over my eight years in graduate school. Prof. X introduced me to the beauty and wisdom of Y literature, and over long discussions which probably amounted to months, often accompanied by his excellent cooking, insistently challenged my critical, creative, and philosophical thinking

בגלל ניסוחים כאלה יוצא לי יותר מעמוד.

Philip Jr

New member
לא הייתי הולך עם הניסוח השני

באופן אישי כמובן.. יש שם פרטים רבים שנראים לי לא רלוונטיים, וגם דרך הכתיבה מאד לא.. מהודקת אולי זו המילה?

למעלה