Acer Aspire 5102WLMi

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
Acer Aspire 5102WLMi

שלום, ברשותי המחשב הנ"ל ואני מעוניין להרחיב[בעצמי
] את הזיכרון מ- 1 ג"ב ל-2 ג"ב. הבנתי שמותקנים בו, כעת, 2 רכיבי זיכרון DDR2 - בנפח 512 מ"ב, כל אחד, שמהירותם 533 מה"ץ אותם יהיה עלי לאכסן ב'ארכיון' בין כל יתר הרכיבים, הישנים, שאין בהם יותר שימוש. שאלתי: האם אוכל להתקין, במקומם, 2 רכיבי זיכרון DDR2 - בנפח 1 ג"ב, כל אחד, שמהירותם 667
מה"ץ [הדגש על 667 מה"ץ]. ניסיתי לחפש ב"גוגל" אבל לא מצאתי תשובה חד-משמעית לשאלתי ואינני בטוח שהמעבדה המרכזית של 'ניופאן' 'תשחרר' מידע זה. בכוונתי לרכוש 2 רכיבי זיכרון מסוג: Kingston KVR667D2S5. אני מבקש, כמובן, תשובה חד-משמעית שכן אחרי שארכוש את רכיבי הזיכרון, החדשים, לא אוכל להחזירם. תודה מראש למגיבים.

RoyBO

New member
תוכל לעשות זאת

אך יש סיכוי שאם הלוח תומך עד 533MHZ הזיכרונות יעבדו במהירות 533 ולא 667

יאיר B

New member
לפי מה שכתוב באתר אייסר העולמי,

הסדרה 5100 (שתת הדגם 5102 שייך אליה) מקבלת עד 2GB של זיכרון (עם אפשרות להרחבה עד 4GB - הם לא כתבו איזו הרחבה זאת אבל אני מנחש שהכוונה היא לעידכון ביוס של הנייד) מסוג DDR2 533 או 667. מכאן שלא צריכה להיות בעיה להתקין זיכרון מסוג 667. והקישור למפרט של הסדרה: http://global.acer.com/products/notebook/as5100.htm קנייה של שני זיכרונות בדיוק אותו דבר תמנע הרבה בעיות בעתיד. את הזיכרונות הישנים אתה יכול לנסות למכור בכמה גרושים (או לתרום לעמותות שמשמישות איתו מחשבים ישנים לטובת אנשים שאין להם אפשרות לקנות חדשים).

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
תודה על הקישור . . .

מאחר ומצויין שם 553/667 זה מספק אותי מה עוד שההוצאה הכוללת ל-2 הרכיבים החדשים היא בסביבות 240 ש"ח כולל מע"מ. שלא אובן לא נכון - אין לי עץ המצמיח שטרות אבל כשהסיכון נמוך או אפסי אני מן הסתם אלך על זה... מה שלא שאלתי אתכם נוגע לפעולה הטכנית. עסקתי הרבה בהחלפת מכלולים במחשבים שולחניים [כולל מעבדים, לוחות אם וכו'] לכן אינני חושש להצע את השדרוג בעצמי רק הייתי מבקש הסבר קצר, עם עדיפות לאתר ברשת, המציג את התהליך. [אני מניח שלא יימצא אתר שמציג את התהליך עבור המחשב בו מדובר]. שוב תודה על הכל.

למעלה