ACDC - הפרכה בבקשה

WhiteSnake 85

New member
ACDC - הפרכה בבקשה

לא יודע אם הם נחשבים לאגדת רוק, אבל הלס בלס בהחלט אמור להתעניין בהודעה זאת, ACDC. האם הם אנטישמיים,גזעניים,נאצים? תמיד כשאני שואל מישהו אם הוא מכיר אותם, עונים לי ב: "רגע, זאת הלהקה הנאצית הזאת לא?!". כשניסיתי לשאול על מה הם מתבססים הראו לי סה"כ סרטון מהופעה שלהם בה נדמה כי הסולן השני שלהם(לא יודע את שמו) מניף את ידיו במין תנועה המזכירה הצדעה נאצית. וגם השיר "ליל הסכינים הארוכות" אינו תורם רבות למניטין שלהם. שמישהו יאמר לי בבקשה שכל זאת לא נכון...

urizi

New member
לא יודע אם הם נאצים אבל..

יש להם שם שקוראים לו הפיורר למקרה שמשהו לא יודע הפיורר הוא הדמות הכי ראשית בשלטון הגרמני aka היטלר

ganooov

New member
המילה היא: "פיהרר". ../images/Emo13.gif

אני חושב שהיה שירשור על אנטישימיות לפני כמה חודשים
. הלז לא היה כאן הרבה זמן
.

hells bells

New member
נראה לי שמדובר בקישקוש.

אני קורא מידי פעם חומר על הלהקה באתרי אינטרנט ואני רוצה לומר שזו הפעם הראשונה שאני נתקל בטענה מהסוג הזה,שכנראה נובעת סתם מבורות. ראיתי הופעות ועשרות קליפים שלהם ומעולם לא הבחנתי באיזשהו סממן נאצי או ב-מוהל יד כמו שנכתב. רוב השירים שלהם הם שירי רוק במישקל נוצה (אם משווים למטאליקה!)מהבחינה ה-לירית,אמנם יש כמה שירים עם מילים לא רעות,אבל הרוב המכריע די קליל. בקיצור לפי מה שאני יודע,לא נאצים ולא חמוצים. הנה השיר על ה-"פיהרר" ימח שמו [Here comes the Furor] Kick the dust, wipe the crime from the main street Await the coming of the lord Hangin' round with them low down and dirty Bringing order from the boss What's the furor 'bout it all Leave you pantin', bust your balls Kicked around, messed about, get your hands dirty On the killin' floor I'm your furor I'm your furor, baby [Come on, yeah] Frame of mind, cross the line to a new state I can shake the law Find a mine, gonna build me a new place No knockin' door to door I'm your furor I'm your furor, baby What's your furor I'm your furor [Yeah, yeah, yeah] Bring on the furor [c'mon] [Well] I'm your furor What's your furor [Baby] Feel the furor I'm your furor baby I'm your furor What's your furor baby Feel the furor You're my furor I'm your furor

ואני רוצה לחזור לשאלה של הנקי דורי

מלפני כמה שבועות... ונניח שהם אנטישמיים או נאציים, האם זה היה מפריע לך לאהוב אותם, או שהמוסיקה עומדת בנפרד ממי שמבצע וכותב אותה?.

המוזיקה היא חלק בלתי נפרד

הבא נחשוב ביחד נבלונגים המוזיקה באה מהנשמה מהמעיים ומהמוח משם גם באים כל הרעיונות המטורפים המהפכנים או ההומניסטים אז כן כן כן יש קשר בין מוזיקה ליוצרה

ganooov

New member
אם הייתי מקשיב למוזיקה לפי ../images/Emo13.gif

האישיות של מי שעושים אותה, הייתי מקשיב רק לקנופפלר ולגבי חסון.

WhiteSnake 85

New member
האמת?

כן. זה היה מאוד מאוד מפריע לי לשמוע אותה. קשה לי לשמוע מוזיקה שמבצעים אותה אמנים אנטישמיים,בעיקר כשיש לי ספר תנ"ך בחדר ועל החליםה שלי יש סמל מדינת ישראל.

שיעור באנגלית

Fuhrer - פיהרר, מנהיג (מגרמנית) Furor - התפרצות, בולמוס, זעם, חמה, טירוף, התלהבות, התרגשות - תורגם ע"י בבילון פרו

למעלה