Access+PHP

• פותח הנושא Ephp
  • פורסם בתאריך

Ephp

New member
Access+PHP

אני רוצה להתחיל ללמוד להשתמש בעוד בסיס נתונים חוץ מה-MySQL... האם למישהו יש מדריך/מדריכים מפורטים מספיק לשילוב בסיס נתונים Access עם PHP? תודה :)

Megapuzik

New member
סלח לי, אבל למה אקסס ?

אקסס וMYSQL זה עולמות אחרים לגמרי MYSQL הרבה יותר פונקציונאלי וMYSQL הרבה יותר מהיר והרבה יותר "עמיד" (20 אנשים בו זמנית באקסס זה סיכוי מעולה לנפילה וקריסה, 100 אנשים בMYSQL זה עדיין "רגיל", מנסיון). אם אתה רוצה לטעום מסדי נתונים אחרים, אז חפש בגוגל postgreSQL ועוד משהו, רק שתהיה בעיניינים, MYSQL זה הרבה הרבה יותר מ select * discint order ודברים פשוטים כאלו בגרסאות החדשות אתה יכול למצוא סאב סלקטים, טרנזיקציות, טבלאות וירטואליות ועוד... חיפוש וגילוי נעים.

patael

New member
אתה יכול לפרט על הגרסאות החדשות

כלומר אילו עוד דברים יש? זה מעניין... מה זה טרנסזקציה תודה!

Megapuzik

New member
www.mysql.com

חפש transication וחפש שם הצהרות על הגירסאות החדשות(יצא לא מזמן איזה גירסאת בטא חדשה, לא זוכר בדיוק)...יש שם את כל הדברים החדשים. בצלחה.

Ephp

New member
תשובה...

תודה שהגבתה לי דימה! תשמע... אני רוצה פשוט ללמוד את המסד נתונים הזה :\ אני מתשתמש בMYSQL כבר למעלה מ3 חודשים וכבר נמאס לי ממנו.. אמנם אני אשתמש בו אבל פשוט בא לי ללמוד אותו... אני אנסה ללמוד כמה שיותר בסיס נתונים המשתלבים עם PHP :) ... ניסיתי ללמוד פעם PostgreSQL אבל ראיתי שאני מעדיף את MYSQL...

orenphp

New member
מספר דברים...

דבר ראשון, מצויין שאתה מנסה ללמוד כל מיני סוגים של מסדי נתונים, אך לדעתי על מנת ל"התייאש" ממסד נתונים, אתה צריך להתעסק איתו לפחות איזה שנה על מנת להבין את כל הפונקציות שבו (ואף פעם לא תבין את הכל כמובן). אני לא מסכים עם megapuzik שאומר שתמיד תחזור לmysql מאחר וזה מאוד תלוי על איזה סוגים של תוכניות אתה תרצה לעבוד. הmysql החדש עם הטרנסקציות יהיה הרבה יותר איטי (כמובן), וזה יהיה מעניין לבדוק אותו מול האורקל (שתומך זמן רב בטרנסקציות אך מתאפיין בטבלאות כבדות). בכל אופן, תנסה מסדים ברמה (access עם כל הכבוד, זה בדיחה), וכל מסד תלמד אותו על כל אפשרויותיו על מנת שתוכל להבין אם אתה באמת זקוק לו או שאתה צריך מסד אחר. נדמה לי (אני די בטוח) שאינך בקיא בשימוש בשאילתות מורכבות - תלמד... כל טוב ובהצלחה

Ephp

New member
למה אתה מתכוון כש..

אתה אומר "שאילתות מורכבות" למשל בחירת שם משתמש וסיסמה מתוך טבלאת MYSQL ולבדוק אם זה נכון או לא? זה קל... לבנות שאילתות ברקורסית תגובות לפורום? יש... :\ אמנם אני חדש אבל יש לי קליטה מהירה! :) אני אשאר עם MYSQL אבל אני אנסה ללמוד עוד קצת דברים, תודה על התגובות!!!

orenphp

New member
חחח.. ממש לא

subqueries, group, join, constraints, forigen jey and primary key (there meanings) ועוד.. בקיצור, כמה שאתה חכם, אתה לא יודע רבע מהדברים שם... בהצלחה.

Ephp

New member
ממ...

joinו וכאלו אני יודע.. :\ אמנם אני לא כזה חכם גדול בMYSQL אבל אני +/- יודע את הבסיס

patael

New member
לעשות JOIN לשתי טבלאות זה לא למעשה

לקשר בניהן ע"י ID למשל: להכניס שדה שמקשר טבלה מסויימת לטבלת משתמשים נניח לקרא לשדה userId ? אם לא אז מה זה JOIN? תודה.

Raful

New member
אוו, אוו, אני יודע ../images/Emo13.gif

כתבתי מדריך עבור guides.co.il, שעדיין לא עלה. נראה לי בקצב הזה הוא בכלל לא יעלה, ואני אאלץ לפרסם אותו באתר שלי. דווח לי אם העניין עוד רלוונטי

למעלה