access - עזרה

ariel1237

New member
access - עזרה

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיות הבאות: 1. יש לי שתי טבלאות, עם קשר גומלין של יחיד לרבים (המפתח הראשי מטבלה 1, קשור לשדה בטבלה 2). אני מעוניין שבעמודה בטבלה 2, יהיה מיספור אוטומטי (רץ) אך הוא יתחיל מחדש בכל פעם שהשדה שעליו הקשר גומלין מופעל, עולה במספר. כך שאם יש לי בטבלה 1 במפתח הראשי: 1,2,3,4 והשדה בטבלה 2 שקשור אליו מכיל למשל 4 שורות עם 1, 5 שורות עם 2 וכך הלאה אז השדה השני (שלא קשור לקשרי גומלין) יכיל עבור ה 4 שורות עם ה-1 מספור של: 1 לשורה הראשונה, 2 לשורה השניה וכך הלאה. וכשיגיע לשורות עם ה-2 יכיל 1 לשורה הראשונה, 2 לשניה וכן הלאה. האם זה בכלל מעשי? ואם כן, איך עושים את זה? 2. כשיש לי טופס כלשהו שמציג נתונים מטבלה 1 ואני רוצה שכשהמשתמש ילחץ על כפתור "הוספה" בטופס, כשמוצג נתון מסויים חלק מהנתונים המוצגים יכנסו לטבלה נוספת שבנויה לי- איך אני עושה את זה? מצטער אם השאלות ארוכות, אני מקוה שהבנתם את שאלותי וכמובן תודה.

גרי רשף

New member
לא ניתן לעשות זאת באופן אוטומטי

בכלל- המספור האוטומטי כשמו כן הוא, ואין במספרים שום שיטה או הגיון זולת העובדה שהם שונים זה מזה. מי שרוצה שיהיה "שכל" במספרים - צריך לעדכן אותם באופן לא אוטומטי.

ariel1237

New member
ובאופן לא אוטומטי?

לא חשבתי שאפשרי כנראה לעשות מספור אוטומטי בלוגיקה כזו אך איך אפשר לעשות את הרעיון הזה: שיהיה לי תת-מספור בתוך מספור? חשבתי לחפש את השורה האחרונה שבה מופיע המספר הראשי הרצוי ואז לבדוק מה הערך האחרון שיש בשדה השני שלו לעשות + 1 ואז להוסיף את השורה עם הערך הזה. אך איני יודע איך לממש זאת במדויק ב access.

למעלה