AC-JOINT

ironsf

New member
AC-JOINT

שלום בתחילת חודש אוקטובר עברתי תאונת אופניים. עפתי עם האופניים, ונחתתי עליהם עם הגב (מזל שהיה לי תיק גדול ששמר עלי). אבל חטפתי מכה חזקה בכתף ימין מאחור. הייתי בחדר מיון, צילמו אותי ואמרו שהכל בסדר וזאת רק מכה יבשה. מאחר ועבור למעלה מ 20 יום אני עדיו מתקשה למצא תנכות שינה בלילה הלכתי שוב לאורתופד. הוא טען לפי הבליטה/נפיחות שפרקתי את ש AC JOINT ושלח אותו לצילום. ולאחר הצילום הוא אישר שאכן זה כך. יש לי כמה אלות: 1. כמה זמן אני צפוי לסבול מכאבים (ביום זה פחות כואב אבל בלילה מאוד קשה לי) 2. האם כדאי לנסות חירופרקתיקה (או איך שכותבים את זה :)) 3. אני מצרף את הצילומים, כדי לקבל חוות דעת נוספת. אני הסתכלתי קצת על צילומיים באינטרנט של פריקת AC JOINT ולא ראיתי דימיון ( אבל אני לא בדיוק מבין בעניין ) תודה !!! רן

ACJ

שלום, פריקה של ה ACJ מחולקת לכמה דרגות. עד כמה שניתן לראות מהצילום שצירפת (צילומים באינטרנט הם קשים מאד לפענוח) מדובר בדרגה שניה. הטיפול המקובל הוא מנוחה, קומפרסים קרים והפעלת הכתף בכל טווח התנועות מבלי לגרות לכאבים. הכאב אמור להיות במגמת שיפור אך עשוי להמשך מספר שבועות. במידה והבליטה מאד משמעותית, ייתכן שדרגת הפריקה גבוהה יותר ואז כדאי לפנות למומחה כתף לצורך התייעצות חוזרת. מקווה שעזרתי, בברכה,

ironsf

New member
זאת בדיוק אותה האבחנה שקיבלית

אצל האורתוד שהייתי. שתי אבחנות זהות אז אני רגוע :) הכאבים ירדו בצורה משמעותית. אבל זה עדיין מאוד מפריע, ולישון בילילה אני יכול רק בחצי ישיבה שכיבה. אני מקווה שגם לישון נורמלי אני אוכל בקרוב. תודה :)

למעלה