AC/DC - Back In Black 1980

GeForce 5

New member
AC/DC - Back In Black 1980../images/Emo26.gif

השנה 1973, Angus Young עולה עם מדי בית הספר שלו אל הבמה, העולם עוד לא יודע מה מצפה לו... Bon Scott הוא הסולן, כמו כל הילדים הרעים של ה- Rock N' Roll גם הוא מקועקע, צמוד לבקבוק הבירה שלו (במקרה הטוב)
. AC/DC מספיקים לשחרר מספר אלבומים באוסטרליה ולאחר מכן בארה"ב עד 79', עולים לאט לאט, האידיאולוגיה היא לא כמו שאר הלהקות בתקופה, הם לא הולכים בקו הבטוח העכשווי של מורכבות מוסיקלית, סינטי ופנטסיה, הם מחליטים ללכת על אלכוהול ובחורות, רוק בלוז ישן-חדש, ובעיקר הרבה שטויות, Take it easy, folks... השנה 1980, מיודענו Scott שותה את עצמו למוות במכונית בפרברי לונדון, כמה מתאים לו. הלהקה בסכנת פירוק, הסולן היה הסמל שלה יחד עם הגיטריסט המהולל ועכשיו מה נשאר? עדיין באותה שנה, מגייסים את Brian Johnson מלהקת Geordie, ומוציאים את האלבום הטוב ביותר של הלהקה אי-פעם... ואחד מאלבומי הרוקנ'רול הטובים
השנה 1991, אני בן 13 (צעיר אנוכי, כן...), חוזר מפיקדילי בת"א עם הדיסק בידיים, מלא אושר, ומאותו יום חיי השתנו... אז קבלו אותו, אחד האלבומים הפשוטים והטובים ביותר של הרוקנ'רול....
Hells Bells הפעמונים מצלצלים בפתיחה, מכינים אתכם למתקרב, אתם לא יכולים להתעלם... ג'ונסון נכנס כרעמים זועמים, גשם זלעפות, יורד אליכם כמו הוריקן, אשר ברקיו חותכים את השמיים, אתם עוד צעירים אך דינכם מיתה, ראו הוזהרתם...
עכשיו כל מי שחשב שתמו ימיה של הלהקה הזו, פותח עיניו לרווחה: They live, They're here and they kicks shit בריאן ג'ונסון מוכיח לכולם כבר בשיר הראשון שמעכשיו AC/DC זה הוא, מעטים הטיפשים שבעתיד יעזו לערוך השוואה בינו לבין סקוט (אשר כבודו מונח במקומו).
Shoot To Thrill הפתיחה האופיינית של Angus וברקע על גיטרת הליווי אחיו Malcolm Young (מקים הלהקה), אליהם מצטרף Phil Rudd על התופים בליווי פשוט אך מדוייק, איך שה-High-Hat עובד שעות נוספות אצלו... קריאה לכל הנשים שמחפשות גבר מן הרחוב, מצאתן אותו, הוא כאן, הוא הולך לטפל בכן הלילה עם האקדח המיוחד שלו... באמצע קטע גרובי חמוד שמזכיר לי קצת את משינה... וחוזרים לפוצץ...
What Do You Do For Money Honey תהיותיו של אדם אחד (או רבים) מאיפה היא מביאה את כל הכסף...
כן אותה אחת מהברים, עם המכוניות והדירה עם הנוף לשדרה היפה ביותר... So what do you do for money honey? Where do you get your kicks and licks? אם למישהו היה ספק, החבר'ה האלה מסבירים את העניין מצויין...
Given The Dog A Bone עוד שיר לאוהבי הז'אנר, אולי אותה אחת מהקודם, אולי אחרת... מקבלת את העצם שלה (נחשו איזו...) כמו שהיא אוהבת, וכמו שהיא יודעת... היא לא מונה ליזה, שלא יהיו ספקות היא איננה שפנפנת פלייבוי, אבל חבר'ה, זאת תשלח אותך לגן עדן ותפציץ אותך אל המאדים עם הפה שלה... ומה הוא עושה? כלום... I'm just givin' the dog a bone... נתנו לחתול לשמור על השמנת.
Let Me Put My Love Into You עוד חיפוש לילי אחר האחת (ללילה זה כמובן...) נסיון רומנטי בסגנון של AC/DC, עזבו אתכם מהמילים חכו לסולו של אנגוס באמצע, מזכיר לכולם מה הוא למד בגיל 14...
Back In Black ברוכים הבאים לשיר הנושא, למי שלא הבין עדיין זו ההוכחה הסופית, מילה במילה ש-AC/DC חזרו ובגדול... אחד השירים הטובים ביותר של הלהקה אי פעם, קצב אחיד של מלקולם ופיל מאחור, עם גלישות פתאומיות של אנגוס, מעברים חדים ונקיים, שומעים היטב את ה-GS של אנגוס לקראת הסיום, זה השיא אנשים...
You Shook Me All Night Long אחת הבדיחות המוצלחות יותר של הלהקה... בזמנו שהה במקום הראשון במצעדי הפופ האמריקניים והבריטיים... כל חברי הלהקה מזמרים את הפזמון בניצוחו של הסולן, שיר שכל-כך מתאים להם, או לנו הישראלים... זה השיר שממצה את הנושא של "לרוץ לספר לחבר'ה" מעין 'מחווה' לבחורה טובה מבית טוב...
Have A Drink On Me ומנושא הבחורות לנושא הבא האהוב עליהם... וויסקי, ג'ין וברנדי, עם כוסית אני די שימושי, מנסה ללכת בקו ישר אחרי עוד קוקטייל ויין זול... אז בואו חברים, הצטרפו לחגיגה, קחו משקה על חשבוני
Shake A Leg הבחורים האלו לא כמו כולם, אצלם "לוחצים רגליים", מגבירים את הקצב, מספרים על החיים בחבורות הרחוב... וכמובן אנגוס לא מאכזב עם הסולו באמצע, מראה לנו שוב מה זו ריצה על מיתרים, איך הבחור הזה מקפץ, חלומה של כל אם יהודיה.
Rock & Roll Ain't Noise Pollution זהו חברים, הגיע הזמן..
Hey there, all you middle men Throw away your fancy clothes And while you're out there sittin' on a fence So get off your ass and come down here 'Cause rock 'n' roll ain't no riddle man To me it makes good, good sense Good sense Ow Oooh yeah​
מה עוד אפשר לומר
הם אמרו כבר הכל אז זהו זה, AC/DC כמו ששמתם לב זה לא מילים ספרותיות, סיפורים מעניינים במיוחד או מלודיות רוק מורכבות, It's Just A Rock & Roll, That's All... הביקורת אולי לא אומרת הרבה, פשוט צריך לשמוע ולהתאהב... מומלצים נוספים של הלהקה
High Voltage
Let There Be Rock
For Those About To Rock
The Razor's Edge
Live (Double Album)

אחלה

Hells Bells יקיר הפורום בוודאי ישמח ש Back In Black של AC/DC יהפוך לאלבום הראשון שיש לו 2 ביקורות בדפי הפורום

hells bells

New member
hey נראה לי שמצאתי כאן חבר חדש.

גם AC DC גם RUSH איזה כייף לי אני לא לבד. AC DC הגדולים מכולם!!! (ברוקנרול כמובן)

GeForce 5

New member
לא ראיתי ביקורת ../images/Emo26.gif

של AC/DC ברשימת הביקורות, ודווקא חיפשתי.... אז אם קיימת כזו שלח אותי לשם, נראה מה יש לאחרים לומר... ול-Hells Bells --- תשמע אחי, AC/DC זו להקת הנעורים שלי, גדלתי איתם מגיל 12 ואני לא שוכח להם את זה עד היום. את Rush לעומת זאת הכרתי בשלב מאוחר יותר, והם הפייבוריטים שלי היום, Pink Floyd ו-Yes מעט אחריהם...

האמת?, אשמתי

זכרתי שהולדן כתב ביקורת, מה שלא זכרתי זה ששחכתי להוסיף אותה, אז הנה אצתי רצתי והוספתי. גם 2 הביקורות שלך מהיום יתווספו מחר כך לפחות אני מקווה.

ganooov

New member
מעולה../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

ועכשיו, עם עוד 70 ש"ח בכיסי, אני מתכוון ללכת ולקנות לי מתנה לחג (ואפילו לא לקנות צפרדע ירוקה לידידה שאני הולך לפגוש ביום ראשון, זה לא שאווה לעצבן אותי
). אם קניתי את The Yngwie Malmsteen Collection, אז לא יזיק גם את באק אין בלאק (כל פעם שאני מגיע אליהם, אין לי מספיק כסף בכיס
). אחלה ביקורת

יסלח לי hells

אבל יש כל כך הרבה דברים יותר טובים שאתה יכול לעשות עם 70 ש"ח שתקצר היריעה מלהתחיל

ganooov

New member
כן, די ברור. ../images/Emo13.gif

אבל רק שתבין - אני שופט לפי תחושת הבטן ברגע שאני בחנות, וקונה לפיה (אחרי שמיעה קלה
)
. אחי הגדול (מי שחינך אותי, בערך, למוזיקה) מנסה לשכנע אותי לקנות אלבומי גראנג'
...

שוב

יש המון דברים יותר טובים לעשות עם 70 ש"ח מאשר גראנג', למשל לסוע הלוך חזור לבאר שבע באוטובוס
. תנסה את הצ'רצ'ילים

GeForce 5

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:-

סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם

matanbu

New member
באר שבע? איזה חור חסר תכלית

עם 70 ש"ח הייתי קונה לי סטוקים של טופי שיספיקו לשבועיים אפילו... אולי אפילו שבועיים וחצי!! יחי הטופי!

Grimble Grumble

New member
זה ממש ממש כואב

עם האוברדראפט שלי ומשכורת צבאית אני נכון לעכשיו (האמת מלפני חודשיים כבר) עד נובמבר (אז נפתחת לי תוכנית חיסכון) לא קונה אף דיסק... וככל שעובר הזמן יש לי יותר ויותר דברים ב Wish List

hells bells

New member
מאז שיש לי את ה-yamaha 16 10 40

קניית דיסקים מוקלטים כבר לא חלק מתכנון ההוצאות החודשית שלי.

למעלה