Aberystwyth

אטיוד5

Active member
Aberystwyth

נתקלתי במאמר שמספר שבחיים יש מאות חויות רגילות, רגשות, מצבים ועצמים שכולנו יודעים ומכירים אבל שאין מילה בעבורם. מצד שני יש בשפה (זה מאמר על השפה האנגלית, הערה שלי) מאות ואלפי מילים נידחות שמבלות את רוב ימיהן במילון ולא יוצאות לחלל העולם. ואחת מהן - Aberystwyth ( היי, תנו לי קרדיט, הצלחתי לכתוב את המילה הזאת פעמיים בלי לטעות, חחחחח) ופרושה : A nostalgic yearning which is in itself more pleasant than the things being yearned for. כלומר, החוויה הנוסטלגית יותר כפית מאותם הדברים שהם מושא הנוסטלגיה. נו, מה אתם אומרים? שווה דיון? ואיך מבטאים את המילה הזאת לכל הרוחות?

רופא

שיניים צריך אחרי הגיית המילה הזותי ! נושא שווה (ד)יון אם אני לא מפספסת את הכוונה - אז אטיוד מדביייר על גלוריפיקציה של העבר .. כל הזמן קורה לי... ובכיייף.

אטיוד5

Active member
לא בדיוק, אבל בערך

מדובר בזה שהתרפקות על העבר היא הנעימה יותר. ההתרפקות יותר נעימה מאשר אותם דברים אשר עליהם מתרפקים. יש בזה משהו?

עיניים

New member
ללא ספק !

ביון, דיון, (*)יון או עיון לא ישנו את העובדות.
הרי אותה "חוויה" נוסטלגית בה אנו נזכרים בהנאה, ברוב המקרים,בזמן אמת, היתה דווקא תקרית מביכה.... או מצחיקה (בדיעבד).... או מפחידה.... או מבישה..... וברגע שנזכרים בסיטואציה לאחר שנים - אז היא הופכת לחוויה. לדוגמא סיפור "התחתונים הנשכחות" עליו התוודתה מגי לפני יומיים - (אותו שלפה מהפינה החשוכה שבמרתפי הזכרון)... אני בטוחה שלא היתה זו "חוויה מהנה" כשזה קרה, הא??? בטוחה אני שהיא נהנתה הרבה יותר להיזכר באירוע, כ"מספרת" ולא כ"משתתפת"...

magy

New member
ניתחת בצורה מדוייקת

אז מה ההסבר הרציונאלי שאחרי שנים......אנחנו הופכים בראש את הזיכרון הרע לזיכרון חווייתי משהו....מעורר חיוך או גיחוך, אך לא קטאסטרופאלי כפי שהיה באותו עת.....????????? כמה זמן לקוח לו.....למהפך הזה????

שקדי

New member
כל מה שלא הורג מחשל................ ../images/Emo66.gif

וזמן קצר אחרי זה הופך לנוסטלגיה בקר טוב מגי מה קרה?? נפלת מהמיטה????????

עיניים

New member
אין טוב ורע

"אין טוב ורע - אלא במחשבתנו בלבד".... עוד משפט מפתח של ניטשה (כמו משפט הנושא של שקדי). מספר מאמירותיו משמשים לי אורים ותומים
ובוקר טוב לכולכם עם ירידה קלילה במעלות החום

magy

New member
נפלתי מהמיטה.......נכון

כי נסעתתי.....אתה יודע.??!!! בתכנית על הלומי קרב....ממלחמות שונות....נאמר המשפט שהינו אולי קיצ´י אולי אמיתי...."מה שלא מחסל...מחשל"..... הם טוענים שזה לא נכון....לא אמיתי.... טענתם של ההלומים הייתה..שעוד חוויה קשה ועוד אחת ועוד פגיעה ועוד ריסוק....גורמים לתגובה הפוכה מחישול........ לשחיקה גמורה......... גם אני תוהה מדי פעם.....עד כמה חזק הוא האדם....וכמה מכות יכול לקבל מבלי להסדק בסוף התהליך....... אני בעד פלוס ומינוס......על כל מכה...ליטוף מרכך..... ועדיין.......... ממשיכה לתהות........ללא מסקנות....... ניסיון אישי עדיין אינו מצביע על הכלל.....
((((((((((((

magy

New member
לא......לא גלוריפיקציה של העבר

אלא עיוותו במקצת........שוכחים את הקטעים הקשים... כמו מסננת......זוכרים את הקטעים הטובים..... כמו שכל שנה אני אומרת........."כמו השנה.......אף פעם לא היה כל כך ..חם".... כל שנה מחדש........

אטיוד5

Active member
מזלנו שמצויידים בפילטרים האלה

תאיר לך שלא. ויותר גרוע, תארי לך שההיפך, היינו זוכרים את הרע בלבד. איזה מין פורום היה לנו אז? קיטורים בלבד. חחחחחחח. עכשיו לפחות נהנים. וזאת בעצם השאלה. מה גורם לנו להתענג כל כך מההתרפקות הזאת?

magy

New member
תן לי לילה לחשוב על זה..

באמת לא חשבתי......לעומק. אולי הגיל.....התמימות.....הפשטות... המדינה החדשה....ההזדמנות להתחלות ......העולם מחכה..... לא יודעת......חייבת לחשוב....בצורה לוגית........
)))))))) שאלה טובה , בני......( בית בשוא.....נח ונע........אין שוא בניקוד........)

magy

New member
מאחת עד אפס.........אין....

אֱ 1 בֲ 2 גֳ 3 דִ 4 הֵ 5 וֶ 6 זַ 7 חָ 8 טׂ 9 כׁ 0

נתיבה

New member
ראיתי את מל גיבסון ב´באונטי´ שזה

היה באמת.המלחים התמרדו נגד העולם הישן של משמעת וגלובליזציה..ובחרו בבנות טהיטי..אגב ז´וז´ו אבוטבול יש לו תכנית ברשת ב´..ושם אחד התחיל למנות את כל החליים של המדינה. מחצרות יסף ועד שכונת התקווה ולמה אף אחד לא עושה כלום נגד תאונות הדרכים והכל חולה..אז ז´וז´ו שנתן לו לדבר איזה 10 דקות על הגל זבל הזה..אמר לו שיש סיפור על אחד שבא לרופא ואמר לו שבכל דבר שהוא נוגע כואב לו..אז הרופא אומר לו: בטח האצבע שלך שבורה..!בקיצור צריך קומביניזון לכסות את קווי המתאר של המדינה..

עיניים

New member
נתיבה´לה

מה יש לך עם קומביניזונים לאחרונה??
תאמין לי שרק קומביניזון מפח יוכל לשמש למטרה שהזכרת, (וגם זה בספק).... מה שבטוח - שאם הפסיק בכותרת היה זז טיפה שמאלה היית קיבוצניק היום - נתיב הל"ה

נתיבה

New member
קומבי:מגי לא זכרה למה זה ויש לי את

הרעיון שלי..ומפח זה מזכיר לי את הבדיחה של ר. מימי הקיבוץ..על חגורת הצניעות שהאביר מונציה הלביש לאשתו הדוכסית לבית מדיצ´י בצאתו למסע הצלב..והותיר מפתח בידי חברו הטוב. ההוא רץ למזח וצעק: YOU GAVE ME THE WRONG KEY --- YOU TELL I...! [ובקשר לפסיק שמאלה..???????????

למעלה