ABA

ELDOX

New member
ABA

ברור שאף שיטת טיפול לא "ריפאה" אוטיזם!
אבל מברורים שערכתי זו השיטה המתאימה להרבה מאד ילדים וברוב המקרים מביאה לשיפור משמעותי.
בני בן ה-9 אובחן בגיל 3 והתחיל מיד בטיפול ב-ABA אך בשילוב טיפולים רגשיים כמו טיפול באמנות ובמוסיקה.
ההצלחה היתה מדהימה. מ-"חית מחמד" שלא מדברת ובקושי מבינה הפך לבן אדם. התחיל לדבר והיה שיפור עצום בהתנהגות.
כעבור שנה וחצי גם נגמל מהטיטול.
בקיצור, ברור שיש חסרונות לשיטה והיא לא מתאימה לכל אחד, אבל תמיד כדאי לנסות.

חבל

שאת ראית בו חיית מחמד כשהוא לא דיבר. בתי גם היום לא מדברת והיא בטח ובטח לא חיית מחמד בנאדם הוא הרבה מעבר למלל, מעבר לדיבור יש בהדברים אחרים גם

אני לא חושבת שמישהו ראה בילדה חיית מחמד אלא

הכוונה לילדה בעלת איחור התפתחותי ניכר שלא מתקשרת. הוא לא זילזל בילדה.

הבנתי

ילדה בעלת איחור התפתחותי מאוחר משולה לחיית מחמד, עכשיו הכל ברור. נו באמת את הכוונה הבנתי, אבל עצם הדימוי יש בו לעורר כעס.

dina199

New member
הכוונה ברורה. הדימוי הוא העצוב.

מבחינתי גם עצם הדימוי הוא זילזול אפילו אם לא בכוונה.
הדימוי הזה אומר שמתחילים להיות בן אדם רק כשמתחילים לדבר.

dina199

New member
כל ילד הוא בן אדם.

ללא קשר עם הוא מדבר או לא , אוטיסט או לא , חולה או לא וכו' , נכה או לא ,מפגר או לא.
ברור שהורים מרגישים יותר טוב אם ילדים מדברים , ועוד יותר טוב אם הם הופכים לנ"טים מושלמים , אבל זה לא הופך אף ילד ל'חיית מחמד'.

ELDOX

New member
חיית מחמד

התכוונתי שהוא היה מתוק וחמוד כמו חיית מחמד, אבל קשה היה להתייחס אליו כאל ילד כי הוא דיבר בפנטומימה, אכל את הצרכים שלו ועוד דברים מהסוג הזה.

אני לא מתחבר לדימוי הזה וגם לא לABA. אבל

אם לכם זה עושה טוב, אז לכו על זה. אני שמח שמצאתם את האושר שלכם.

dina199

New member
טוב שבמקרה שלכם ABA עזר

(ולמעשה היה יותר מזה)

אבל לי קשה עם המשפט "קשה היה להתייחס אליו כאל ילד כי הוא דיבר בפנטומימה ... " . זה אומר שהיה קשה , אבל עדיין אי אפשר לדמות אותו לחיית מחמד גם אם הוא מתוק וחמוד. ילדים קטנים הם באופן כללי מתוקים וחמודים. . גם אדם שמתקשר בפנטומימה (ועושה דברים יותר חמורים ) הוא עדיין בן אדם.

dorit73

New member
וכל השרשור הזה זו דוגמא מובהקת

איך הפורום הזה פשט את הרגל.והוא כבר לא מקום לאף הורה שרוצה להביע את דעתו, מקובלת או הכי לא מקובלת שיכולה להיות.
נככנסת לכאן אמא שאומרת משפט, ובמקום לתמוך בה, להגיד לה- איזה כיף שהילד שלך התקדם או אני לא יודעת מה, כולכם מנסים לחנך אותה.
חשבתם פעם שדעתכם האישית לא תמיד חשובה?
כל אחד כאן הפך להיות קדוש יותר מהאפיפיור.
אני מציעה שתלמדו כולכם מהתגובה של עידו.
היחיד שענה תשובה עניינית.

dina199

New member
מבחינתי זה לא שרשור תמיכה.

האמא לא ביקשה תמיכה אלא כתבה הודעה שתומכת ב ABA (וזה טוב ככל תמיכה בכל שיטה אחרת)
היא סיפרה בצורה עובדתית כמה ABA טוב וכמה 'חיית מחמד' שלה התקדמה. ז"א זה שרשור מידע.
והביקורת היתה לא על ABA , ולא על איך ולמה הילד התקדם , אלא העובדה שהיא קוראת לילד לא מדבר 'חיית מחמד' .
עם כל הכוונות הטובות זה נשמע לא טוב.

אני מציע לך לקרוא

את ההודעה של פותחת השרשור פעם נוספת ותגידי לי איפו את רואה שיש כאן בקשת תמיכה. ולא תמיכה בתחושותיה אלא בשיטה מסויימת. ברור שאנחנו שמחים שהילד התקדם והתפתח, אבל לא זו הייתה הכוונה.

abashel13

New member
ואת באת לתמוך בפורום שפשט את הרגל?

או לחנך איך לתמוך באמהות לחיות מחמד?

nirity1

New member
הבן שלי נגמל עכשיו

בגיל 4.5 מחיתול ללא טיפול ABA. לא חושבת שדווקא ABA זאת השיטה. מספיק שמשקיעים בילד. אגב גם אני לא מתה על הדרך בה הצגת את הבן שלך כחיית מחמד....

למעלה