A80 vs G3 מה ההבדלים? +תודות

Magazinesell

New member
A80 vs G3 מה ההבדלים? +תודות

מה ההבדלים בין שני הדגמים הללו של קאנון. לשניהם יש 4 מ"פ? עוד משהו שאני רוצה להוסיף ברשותכם. אני עוקב/צופה אחרי הפורום הזה כבר כמעט חודשיים , ואני צופה בו על בסיס יומי וברצוני להודות לאנשים הנפלאים כמו TED, JAZZPHOTO ,IDOHAL ועוד אנשים כמותם שעוזרים ,מסבירים, וטורחים לענות לכל האנשים ששואלים אותם שאלות. אתם עושים את הפורום הזה לפורום הטוב ביותר בתפוז (ואני צופה במספר פורומים). הידע והמקצועיות שלכם ממש ראוי להערכה/הערצה. תודה לכם. ועוד משהו נחמד. לפני כמה ימים ראיתי שירשור לגבי הבדלים בין שני מצלמות של HP ו-OLYMPUS ואחד הכותבים הוסיף קישור לתמונה של ה-HP. כשנכנסתי לקישור הייתי מופתע מאד. התמונה הייתה של אחי (צולמה במועדון). ניסיתי לחשב מה הסבירות הסטטיסטית לכך והתייאשתי. היה מאד נחמד.

תשובות

קודם כל תודה.גרמת לי להסמיק
בשמי ובשם האחרים. הייתי מצרפת עוד כמה לרשימה,שמרצונם הטוב והחופשי טורחים ועונים ועוזרים. לשאלתך: הG3 נחשבת לקומפקטית מיקצועית של קנון.יש לה גם חיבור חיצוני לפלאש - דבר שאי אפשר בלעדיו,לדעתי. הA80 נחשבת לקומפקטית משוכללת מאוד של קנון,אבל עדיין בקטיגוריות מצלמות הכיס - שהקומפקטיות באה על חשבון דברים אחרים,ואם הזכרתי את החיבור לפלאש חיצוני - לא בטוח שיש לה כזה,בטח שלא נעל חמה נוחה. בשתיהן אפשרויות כיוון ידניות של הפרמטרים השונים לצילום,ואני מניחה שחופש הפעולה גדול יותר בG3 (לכן נקראת גם מיקצועית) במיקצועיות,להבדיל מ'רק' קומפקטיות,ישנם לרוב כפתורים חיצוניים לפעולות החשובות וגם לכיוונונים - בעוד שבקומפקטיות השליטות הן מתפריטים פנימיים - ופחות כפתורים. וכן הלאה. אם תצרף קישורים 'חמים' לדף מאפייני כל מצלמה, יוכלו בעלי עניין להתייחס גם לנתונים הטכניים ולהצביע על עוד הבדלים,עדיף על שליפה מהזיכרון. לגבי תמונת אחיך - אם יש בעיה - שלח נא אלי מסר ואמחק אותה.זו זכותך,או זכות אחיך,במידה ולא ביקשו רשותו לכך והוא מתנגד. (אם היה מדובר במצב מביך היתה נמחקת אוטומטית)

idohal

New member
תשובה

ראשית תודה על המחמאה אך ישנם עוד רבים בפורום שעוזרים ולא אזכיר שמות/כינויים על מנת לא לחטוא באי הזכרת אחד מהם. באשר לשאלתך את חלקה הראשון של התשובה איריס ענתה אוסיף כי כי חלק מהנתונים הטכניים אינם דומים כמו: G3 בעלת זום X4 ואילו A80 "רק" X3 לG3 יש אפשרות של צילום בקבצי RAW ואילו בA80 אין אפשרות כזו. לנוחויותך מצורפת השוואה של תהכונות העיקריות.

למעלה