A question

Hedy48

New member
A question

נכנסנו למונית היום ושמעתי את הנהג מדבר צרפתית לתוך מקרופון בחוט האוזניה שלו. שאלתי אותו אם הוא מהייטי (HAITI) והוא אמר שכן. שאלתי אם הוא מכיר זמר בשם מייק ברנט והוא אמר - כמובן, ושהוא מאוד מוכר באי הקריבי, ויש תחנת רדיו שם שמשמיעה הרבה משיריו. ועוד הוסיף שלפני שנים מייק הופיע באי והוא (הנהג) היה נוכח בהופעה. הוא אמר שאלפי אנשים הגיעו מקרוב ומרחוק כדי לשמוע את מייק. שאלתי אותו אם גם הדור הצעיר באי מכיר את מייק והוא אמר שכולם מכירים את שיריו, והצעירים גודלים עמם ומעבירים הלאה. שאלתי איזה שירים הוא מכיר והוא שר את "תני לי לאהוב אותך" ו"בגלל זה אני אוהב אותך". מאוד התפלאתי לשמוע שמייק הופיע בהייטי. עכשו, רציתי לשאול את המומחים בינכם: האם באמת מייק הופיע בהייטי או שהנהג בלבל אותו עם זמר אחר?

daliat1

New member
הדי בוקר ושבוע טוב ../images/Emo13.gif זה בהחלט נשמע הגיוני

אני לא יכולה לומר בוודאות שמייק אכן הופיע שם. אך אין ספק שיש למייק בהאיטי קהילת מעריצים שמאוד אוהבים לשמוע את שיריו כפי שתראי לדוגמא בקובץ שצירפתי, שאותו "צילמתי" מאחד הקליפים שערכתי ואלו הנתונים שיוטיוב מספק לכל מי שמעלה קליפים. נ.ב. גם זכור לי במעורפל (באם איני טועה במיקום) מר צביקה ברנד סיפר לנו בזמנו שפגש או קיבל גלויה/הזמנה ממעריצים של מייק בהאיטי

brandoz

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif איבלין מעריצה מהאיטי

למיטב ידיעתי קיים מועדון מעריצים של מייק בהאיטי שנמצא בקשר עם מועדון המעריצים בצרפת En écoutant les chansons de Mike je regrette de l'avoir pas connu, de n'avoir assisté à l'un de ses spectacles... de n'être pas l'un de ses proches. Il est resté si vivant et si jeune dans sa voix ainsi que dans les textes qu'il nous interprète.Tu n'es pas mort Mike , tu es belle et bien vivant. Merci pour ta voix... pour tant d'amour. Merci à ta famille de partager avec nous ce fils qu'il aime tant. Je t'aime Yveline Haïti 27/10/2008

brandoz

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif Chavane Celius Haiti

Venerer le nom d'un Grand Artiste Mes Salutations speciales et ceux du Peuple Haitiens tout entier vont a l'egard de la Famille du Grand Maitre de la Musique. Pour bien vous dire e. l'an 75 j'avais seulement deux ans quand le Genie etait parti pour l'Orient Eternel, jusqu'a present les tubes melodieuses de Mike apportent joie et bonheur dans tous les Foyers Haitiens. Ces Chansons reunissent a nouveau sous le meme toit les couples separees depuis des annees. Nous sommes inspires et aussi devenus plus amoureux que jamais en fredonnant ces Chansons. 33 ans apres les realisations de Mike sont restees immortelles. Les Jeunes Gens ages de 20 ans utilisent les versions sentimentales de Brant pour conquerir les coeurs des jeunes filles. Specialement mon Epouse apres 33 ans encore tombe en sanglot en entendant Mike qui chante. Yona et membres du Fan Club de Mike un grand Merci pour les multitudes efforts consentis pour nous faire revivre la vie difficile, les mepris et les Grands Exploits du Prince de L'Amour. Mike est parti si longtemps mais il vit toujours de jour en jour dans le Coeur de tous les Haitiens a travers ces melodies sans fin. Merci. Chavane Celius Haiti 21/10/2008

Hedy48

New member
תודה BRANDOZ ודליה

נראה לי שהנהג צדק. זה האדם השני מ- HAITI שפגשתי שאמר שגדל עם שריו של מייק. מחמם את הלב לדעת שהוא עדיין אהוב בארצות שונות ועתה יש דור שני שגדל לאהוב את שיריו. אני משערת שאם מייק הופיע בהייטי יתכן שהופיע גם בקנדה. דליה, הדיאגרמה שצירפת מאוד מעניינית. אחרי צרפת, ישראל, הייטי וארצות אחרות, אפשר לצרף את הנסיכות אנדורה (PRINCIPALITY OF ANDORA) ברשימת הארצות שמאזינות לשירים של מייק על יוטוב.

Hedy48

New member
Thanks Michal

לא ידעתי, אני מאוד אוהבת את הקליפ הזה למרות שמייק מפיע קצת יותר מיד "צהוב" בקליפ אולי כתוצאה של שבוש צבעים במוניטור שלי.

daliat1

New member
הדי וכולם בוקר טוב ../images/Emo13.gif מחמם מאוד את ה-../images/Emo23.gif

הידיעה שמייק אהוב מאוד בארצות שונות. אני מאוד נהנת לבדוק מידי פעם בנתונים שמספק היוטיוב ולראות מאילו ארצות צופים בשיריו
כפי שאתם רואים בדוגמא נוספת שצירפתי מקליפ אחר של מייק, יש הרבה צפיות מאיים באיזור האוקיינוס ההודי (מאוריציוס, ראוניון ועוד'), במערב אפריקה (בורקינה פאסו וסנגל ועוד') בגוואדלופ (מושבת איים צרפתית בים הקריבי) יש צפיות גם מארצות ערב לדוגמא אלג'יר, לבנון, מרוקו ועוד' (בקליפים אחרים) מן הסתם הם מארצות דוברי צרפתית אך אין ספק שמייק אהוב עד עצם היום הזה במקומות רבים ברחבי העולם
. מקומות שלצערי אני כנראה לא אגיע אליהן בגלגול הנוכחי
נ.ב. אין לי ספק שבקליפים שנערכו ע"י חברים מהפורום שלנו יש נתונים נוספים לספר לנו

Hedy48

New member
Amazing, Dalia

תודה, מאוד מענין שלמייק יש מעריצים גם בארצות שאני לא שמעתי עליהן כמו בורקינה פאסו. לא יאומן כמה שהספיק להגשים בזמן כל כך קצר.

להלל שמו של אומן גדול ש-סליוס האיטי

ברכותי המיוחדות ואלו של כל העם בהאיטי למשפחתו של המאיסטרו למוסיקה !!!! להודות על האמת השנה 1975 ואני רק בן שנתיים כשהגאון הלך לעבר המזרח הנצחי עד היום כל השירים והמלודיות של מייק מביאות שמחה ואושר בכל הבתים בהאיטי. שיריו מצליחים לחבר מחדש את כל הזוגות הפרודים מזה הרבה שנים אנחנו מקבלים השראה והופכים למאוהבים יותר מתמיד כשמנגנים את שיריו. שלושים ושלוש שנים חלפו מאז הביצועים של מייק והשירים נשארו בני אלמוות !!!! צעירים בני עשרים משתמשים בגרסאות הרגשיות של בראנט כדי לכבוש את ליבן של הבנות . גם אחרי 33 שנים אשתי עדיין פורצת בבכי כשהיא שומעת את מייק שר . ליונה ולכל חברי המועדון של מייק תודה ענקית לשפע המאמצים שאתם משקיעים כדי להחיות ולהאיר את החיים הקשים . מורשתו ,מעשיו וגבורתו של נסיך האהבה תמיד איתנו מייק הלך מזמן אך הוא בליבנו מדי יום ביומו וגם בליבם של תושבי האיטי בעקבות המלודיות האינסופיות של מייק תודה שבן סליוס האיטי 21.8.08

brandoz

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo141.gifתודה למרסלי עבור התרגום מהאיטי

daliat1

New member
מרסלי תודה רבה על התרגום ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif ההודעה

מאוד ריגשה אותי

rosettamike

New member
םייק מושה בלבנו לתמיד

אמון תודה יבליך מייק מושה נוטן לנו הרבה הוא אח שלנו לעלם ועד מושה אתה תמיד בלבנו מייק מושה אוהבים אותך

daliat1

New member
חחח יש לי תחושה שתמונה זו צולמה בהאיטי ../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif

mary222

New member
hello dear daliat

hello dear friend, i have some of those photos, somewhrer in my loft, i will go and have a look, to see if their is any name on the back of the photo? is that o.k? love mary.xx

mary222

New member
hello jacob, mary here

ofcorse!, all the woman, look at mike like that, even me!!!. love mary.xx

Alvai

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

למעלה