A question for you

A question for you../images/Emo41.gif

I am thinking of opening a Latch clinic in the hospital. I feel that many of you just need some fine tuning on the latch, and that would solve most of the problems. I want to open a clinic once a week in the hospital on MOndays from 12-13:00. The hospital will charge for this service, and I am negotiating how much. I want to ask you. HOw much would you think you should pay for coming to such a clinic, to sit with other mothers in small group to learn how to latch your baby better? It would only be for simple problems. If there are more difficult problems, then I would have to refer to a yoetset hanaka outside of the hospital. Should it be by appointment, or just drop in? Should it be only for mother who gave birth at Lis? MOthers from other hospitals have much more complicated problems. I would love to have ideas from you how to do this. Poor Doris cannot handle the number of moms I refer to her, and I do not trust anyone else with latch problems.​

LimorNimrod

New member
רעיון מעולה ../images/Emo127.gif

אסתר לדעתי זה רעיון מעולה. למרות שההנקה אצלי הולכת בסה"כ ללא בעיות, הייתי שמחה גם היום (יואב בן 9 שבועות) לבוא להעשרה כזו. לשעה של הדרכה קבוצתית הייתי מוכנה לשלם +- 50 ש"ח וצריך לזכור שלעלות יש להוסיף את מחיר החניה בליס (20 ש"ח לשעתיים). אני חושבת שצריך לבקש תאום טלפוני מראש כדי שמצד אחד תיווצר מחוייבות להגיע ומנגד שלא יהיו 20 אמהות במפגש אחד וכך תאבד היכולת לעזרה אמיתית מהמפגש. אני לא חושבת שיש צורך להגביל רק ליולדות מליס אבל בהחלט יש מקום להדגיש שלא מדובר בפגישה של אחד על אחד ובפתרון בעיות ייחודיות/קשות בהנקה אלא יותר בחינה כללית של ההנקה והעשרה (אם הבנתי נכון את כוונתך) אשמח לשמוע באם היוזמה תצא לפועל ומהר בבקשה עוד 3 שבועות אני חוזרת לעבודה. בהצלחה לימור

niritcat

New member
נשמע מצויין!

באמת. רק צריך להסתכל על שני הפורומים להנקה כאן בתפוז כדי לדעת שיש צורך בעזרה כזאת. אולי אפשר שזה יהיה "סיוע בסיסי בהנקה", ולא להגביל לסיוע ב-latch. בקשר לקביעת תור מראש, נראה שזה מומלץ, בגלל מה שכבר פירטו כאן לפניי. בקשר למחיר, נדמה לי שדיברת על 100 שקל, שזה נשמע לי סביר לשעת הדרכה כזאת. במיוחד שמדובר בתחליף לפנייה ליועצת הנקה. אולי מנשים שיופנו הלאה ליועצת הנקה תתנו החזר מלא, או תגבו מהן רק 50 שקל. חבל להגביל רק ליולדות בליס. אין ספק שיש לזה ביקוש מעבר לכך. אולי בהמשך אפשר לקבוע שעה נוספת לזה בשבוע, ביום חמישי, למשל. שבוע זה הרבה זמן להמתין לעזרה בהנקה. בהצלחה!

twiti

New member
מסכימה עם התגובות שלפני...

חובה לפתוח מקום כזה אפילו אם מדובר על בעיות "פשוטות". ביסוס הנקה הוא כל כך חשוב לאם {ראי הענות לפורום ואופי ביטוי המצוקות (לא רק שלי
} ומחיר של כ- 100ש"ח בהחלט נשמע סביר. חשוב לדעתי לא להגביל את ההשתתפות לאמהות שילדו ב"ליס", אך אין ספק שחייב להיות תיאום כלשהו מראש על מנת שכפי שציינו הבנות לפני לא יווצר עומס רב מדי. יוזמה ברוכה
גם אם בסופו של דבר המחיר שיגבו יהיה גבוה יותר.
, רוני.

../images/Emo41.gifThanks for the input

scheduling appointments will be difficult because it will take my time away from the mothers in the hospital who need me. I think I will start as a drop in clinic, and see how it goes from there. I will see if I can get the hospital to agree to 50-100 NIS for each mom, and maybe they can even give refunds for parking. Otherwise, I will have to find another place to do this clinic.​

דיאנה1

New member
אולי אפשר לעשות את זה באופן

אוטומטי באינטרנט. אם יש לליס אתר אינטרנט (אני בטוחה שיש להם), אפשר לעשות עמוד המוקדש לקליניקה, שבו אפשר להזמין מקומות. אולי לבקש מספר כרטיס אשראי כדי ליצור מחוייבות ושלא יזמינו מקומות סתם ולא יבואו, וכך ימנעו מאחרות להגיע. כך יהיה אפשר לעשות את כל התהליך בצורה אוטומטית מבלי לגזול מזמנך, עם השקעה חד פעמית של בנית הדף הזה, שלא נראית לי מסובכת במיוחד. אם לליס יש תוכניתן שמתחזק את האתר שלהם ייתכן שהם יסכימו לקחת על עצמם את ההשקעה הזו.

INteresting idea

what about the moms who don´t have computers? dafka, they may need this service more than those who can have a private yoetset hanaka come to their home. I will ask in the hospital.​

MiTh

New member
How about a non virtual support

group? I sometimes go to one, here in NYC. Experienced moms can also help with minor problems. The cost is about $15 / meeting IBcLC appointment costs alot more: $150 for a home visit.

Thats the idea a drop-in clinic

I am an IBCLC but in the framework of the hospital, I will not take the fees that I would take outside. Is the clinic that you go to in the hospital? Is it an IBCLC who helps? How many moms are usually there?​

MiTh

New member
There are two support

groups: one is affiliated with a hospital but is not considered a part of it. The other is located at a birthing center. Normally the turn out is about 10 moms ... but truth is, most come over just for the comapny

אמיה

New member
פתוח לכולן

רעיון מצויין, בתור יולדת בבלינסון-אשמח אם הקורס יפתח לכולן. בהצלחה, אפרת

meira

New member
../images/Emo45.gif רעיון מעולה, בטוח שיש צורך

למרות שלא אשתמש (המרחק...) אני חושבת שלא צריך להגביל רק ליולדות בליס אלא לכל מי שמעוניינת. אולי אפשר שאמהות מניקות עם נסיון יגיעו בהתנדבות בשעות שהקליניקה תהיה פתוחה ויעזרו אף הן (לא לכל אחת מאיתנו יש חברה מניקה שיכולה לעזור). הרעיון של דיאנה לאינטרנט נראה לי פחות מוצלח כי לפי דעתי רצוי לפנות לקהל רחב הרבה יותר. המון בהצלחה

maya100

New member
קודם כל מברכת אותך על הרעיון

אני מסכימה לגמרי שיש כמות עצומה של אמהות שזקוקות לעזרה או הדרכה/תמיכה שאיננה נובעת מבעיה רצינית אלא מדברים פשוטים ויומיומיים או פשוט מהצורך בתמיכה וביסוס הבטחון שלהן בהנקה. אני בטוחה שאם תפרסמי את הקליניקה באמצעי התקשורת (ואני בטוחה שלליס יש איש יח"צ שיכול/ה להכניס ידיעות בכל העיתונים הרלוונטיים וכן תקציב פרסום שניתן להפנות מעט ממנו לטובת העניין) יבואו המון אמהות וכן, אולי זה יקח לך הרבה זמן וזה רק מראה עד כמה הצורך גדול. אני מסכימה עם הבנות שלא כדאי ל"הפלות" נשים שלא ילדו בליס. חשבתי אולי לתת למי שכן הנחה אבל אולי זה יוצר אנטגוניזם אצל מי שלא. בכל זאת אולי זה רעיון. לגבי הנושא של התחייבות אני חושבת שחשוב לקבוע מראש ולא לתת לדברים לזרום מכיוון שלעיתים יבואו שתי אמהות או אחת (איזה כיף לה, פגישה פרטית) אבל בשבוע אחר יכולות פתאום לבוא 20 ואז יש בעיה. וכל הכבוד לביה"ח על מתן האפשרות הזו וההבנה עד כמה העניין חשוב. אין ספק שאני לפחות, אלד שם שוב... (אבל אז אני כבר אדע שאת שם, מה שלא קרה בפעם הקודמת כשאביגיל קיבלה בקבוק (!) למרות שאמרתי מפורשות שאני מיניקה).

לאה_מ

New member
רעיון מעולה!

הבעיה היא רק ויסות של כמות האמהות שיבואו לכל פגישה, אחרת כל הרעיון של הקבוצות הקטנות מתפספס, לא? למרות הרצון שזה יהיה ממש drop in נראה לי שעדיף להזמין תור מראש. בעיקר אם את מדברת על פעם אחת בשבוע בלבד (אם היית עושה קבוצות, נניח 3 פעמים בשבוע, אני מניחה שהעומס היה קטן יותר). 50 ש"ח נשמע לי תשלום מאד סביר על הדרכה מהסוג הזה. אם תחלקי שם גם דפי הסבר עם הכתובת של הפורום, תתני לאמהות תחושה שיש המשכיות לתמיכה הזו, שאם הן תתקלנה בבעיות נוספות - יש לאן לפנות. לדעתי אין להגביל את ההשתתפות לאמהות שילדו בליס בלבד, אבל אולי לתת הנחה (אם זה באינטרס של בית החולים למשוך אליו יולדות בצורה כזו).

zimes

New member
יופי של יוזמה!

אבל... (מותר כמה שאלות?) לכמה אמהות תוכלי לעזור בו"ז בקבוצה כזו? כמה אמהות זקוקות לתמיכה כזו בת"א בשבוע? איך את מתכוונת לחלק את הפגישה בין הרצאה, הדגמה (ע"י מי?), ועזרה פרטנית? האם סבתות תוכלנה להצטרף? (לדעתי זה חשוב! התמיכה מהמשפחה יכולה להרים או להפיל הנקה) מה עושים עם בעלים? (אולי לסירוגין - שבוע עם בעלים, שבוע בלי, וכל אחת תבחר לה. לי ברור שהיה חשוב שגם בעלי ילמד אתי. אני בטוחה שיש נשים שלא מוכנות שיהיו גברים בפגישה מסוג זה). אני מנחשת שיכולה להיות בעיה לאמהות שנבוכות להיניק בפומבי, נבוכות לדסקס בעיות כאלה בפומבי. מהו, בעצם, קהל היעד? איך מסווגים "בעיה לא קשה" בקביעת תור טלפונית? אני מצטרפת לקריאה לאפשר גם למי שלא ילדה בליס (היא כבר נענשה פעם אחת
). הבדל במחיר הוא אפשרות סבירה, אבל בלי להגזים (וגם לדעתי - אין לזה משמעות, אלא אם מיידעים יולדות מראש שהן זכאיות להנחה כזו). מה לגבי שילוב מיניקות וותיקות בפגישות כאלה? (או אולי ליצור מסגרת נוספת, קצת שונה?) סליחה שאני רק שואלת, אבל אם עוד לא חשבת על זה - אולי עזרתי. מה עוד? אה - |גביע|

oli31

New member
מצטרפת למברכות על היוזמה

לדעתי כדאי לגבות תשלום ולהסדיר טלפונית את הפנייה וכן לגבות תשלום מופחת מיולדות ליס. הייתי מוסיפה שפגישה נוספת יכולה להיות חינם או ב 50% הנחה, כי הרבה פעמיפ ביקור אחד של יועצת הנקה לא לגמרי פותר ובגלל העלות הגבוהה מוותרים על הזמנה נוספת של יועצת הנקה וחבל (אז מתחילים התסכולים האמיתיים). תשלום של עד 100 שקל נראה סביר וכמו שכבר צויין כדאי לזכור שיש עוד תשלום לחניון שהוא גבוה בליס. אבל בעקרון - אחלה אחלה יוזמה! תבורכי.

some explanations

1. why only moms from Lis? Because I know that they more or less got good help, and the problems are not difficult ones.......only fine tuning or checking latch. Other hospitals produce much more complicated problems, which would require a meeting with a yoetset hanaka one-on-one for the usual 2 hours. I cannot provide that in this framework If there are lots of moms, then I will ask to hire another yoetset hanaka who will sit with the moms who need special help. then I can open it for moms from other hospitals. 2. Husbands pose a problem unless they are blind. Other moms will feel inhibited to breastfeed in their presence. Of couse Saftas are always welcome, even when I do the hadracha in the hospital. they are part of the follow up staff who help the mom at home, for good or for bad, as we all know!! 3. It will have to be drop-in at the beginning. If too many moms start to come, then I will either add another day or get someone to help schedule appointments. I would mainly help moms who are going home today, but need another day of help from me. I could also call all the moms from this forum who are having problems which only seem latch related, and I think can be solved with just one session. 4. I met with someone in the hospital today and she will present the idea to the head of the hospital, and the minute there is a decision, I will let you know!!​

מזל טוב על היוזמה.

האם זה באמת יהיה פתוח גם לאמהות מבתי חולים אחרים? ומה לגבי מי שבאמת תהיה זקוקה ליועצת וכמו שאמרת שדוריס כורעת תחת הנטל מי יהיה במקום דוריס? האם יש אפשרות לאמהות ותיקות שמניקות זמן רב לעזור לחדשות או לעבור קורס כזה?

למעלה