A.L.L

שויו

New member
A.L.L

שלום רב, עברתי פגיעה בברך לפני כ-3 חודשים שלוותה בכאבים נפיחות וצליעה. לאחר כחודש היה שיפור אבל אח"כ הכאבים והנפיחות חזרו. בבדיקת אורטופד בקופ"ח :חוסר יציבות מועט, לחמן +2 , נפיחות, נוזלים בכמות בינונית. ב-US אובחן נוזל בכמות בינונית בשני מקומות. האורטופד המליץ על MRI . קופ"ח מסרבת לאשר וטענת האורטופד המייעץ לועדה היא כי יש לי קרע ב ALL. לא ברור לי איך אורטופד שבדק אותי לא יודע מה האבחנה ואורטופד שבדק רק את ההפניה יודע כבר לתת אבחנה כזאת.... מה פירוש האבחנה? האם יש יכולת להתקדם בטיפול ללא הבדיקה הנ"ל? בתודה מראש על התיחסותך

chonkin

New member
עצה שלי בקשר לקבלת אישור לאמ אר איי

לכי למספר רופאים, והביאי ממספר אורטופדים מומחים בתחום הפנייה לבדיקה הזו. אני הבאתי שני אישורים ורק אחריי זה אישרו לי. זה נראה לי משהו באחת הרצועות בברך (בטוח לא הקדמית- הדקמית זה אייסי אל). חכי חתשובתו של ד"ר קרסין. ניתן לדעת את האבחנה ע"י בדיקה קלינית בלבד, ולעיתים הבדיקה הקלינית אףך יותר מהימנה מאמ אר איי. אל תייחסי חשביות רבה למה שכתבתי כאן. חכי לתשובותו של הד"ר

פרפרזה

New member
אופס.. נשלחה רק הכותרת

מהשאלה שלך לא כל כך ברור מי בדק אותך.. האם הרופא מקופ"ח הוא לא אותו אחד שבדק אותך? מבחן לחמן, הוא מבחן שבודק חוסר יציבות בברך, ויכול לאבחן באופן קליני קרע ברצועה הצולבת הקדמית (לאבחנה מדויקת יותר נדרשים אמצעי הדמייה בנוסף), המספר ליד המבחן הוא למעשה דרגת חוסר היציבות. הרצועה הצולבת הקדמית, נקראת: A.C.L (יכול להיות שהמכתב שיש לך כתוב בכתב יד ולא הבנת נכון, ויכול להיות שהרופא התכוון למשהו אחר..) מבחינת הטיפול: הטיפול תלוי מאוד ומשתנה מאדם לאדם. יש אנשים שרק פיזיותרפיה מספיקה להם, ויש כאלה, שזקוקים לניתוח. בדרך כלל (
)רוב ההחלטה נעשית על בסיס דיווח המטופל על חוסר היציבות ועד כמה הוא מפריע לו, אך הפרוטוקולים עשויים להשתנות מרופא לרופא וממוסד למוסד. בהצלחה

ALL

בברך אין ALL (יש בעמוד השדרה), ייתכן וזו טעות ומדובר ב- ACL - זו הרצועה הצולבת הקדמית ואכן מבחן לכמן מראה על פגיעה בה. MRI יכול לעזור באיבחון מדוייק יותר.

למעלה