A Fantasy

ashera

New member
A Fantasy

Something strange happened - I just found myself with two months of free time (and some money). Seems like a once-in-a-life-time chance to do something really different. I always dreamt of studying KUNG FU for a few months far away in China or somewhere like that. Does any one know by any chance where an un-fit, totally non-experienced, 32 years old guy, can learn some seriuos KUNG FU for a few months, a few hours everyday, on a daily basis? somewhere in China? Japan? California? Are there any schools like that? How can I find one? Please help

WhiteBear

New member
לא להרפות ידך - אבל...

אישית לא הייתי ממליץ לך. ואם אתה מתכנן לעשות את זה, תקבל המלצה ממשהו שעבר משהו דומה וממליץ עליו (ואתה סומך על מילתו). אני יכול רק להביא דוגמא אישית, אבל הנה היא: כשאני התחלתי להתאמן בטאי צ´י, אני מאד התלהבתי והשקעתי בזה יום יום. הבעיה היתה כפולה: 1) הגוף שלי לא היה מספיק מורגל לאימונים שהעברתי אותו. 2) לי לא היה מספיק הבנה של השיטה כדי לדעת מה המורים שלי אומרים לי - אז בנוסף לבעיות עם הגוף שלי, עשיתי דברים "לא טוב" ופצעתי את עצמי יותר. התוצאה של זה היא שהבירכיים שלי מאד כאבו. ועוד שלל מגוון של מקומות בבטן. אני ממשיך, ובינתיים אני משתפר. נקודה נוספת שאני רוצה להעלות היא הבאה: לימודי בזק לא עובדים. אין דבר כזה כמו נוסחת פלא ל"ברוס לי בן חודש" (לא אחת שאני מכיר...אם אני טועה בבקשה תתקנו אותי) לימודים של כל דבר, בפרט אומנויות לחימה, דורשים את כל הזמן שבעולם כדי להכניס את החומר למערכת. היוצא דופן היחידי שאני מכיר, לקפיצות בין רגע, היא במקרה של עבירת מחסום. לדוגמא, נניח שהיה לך פחד בילתי מודע מלחימה בגלל בריונים מבי"ס. יכול להיות שאחרי שבועיים של אימונים פתאום תעלה על זה אצל עצמך. וזה ישנה מאד את כל איכות העבודה שלך, כי יהיה לך צורה מאד חזקה להבין שגיעות מסויימות שתעשה באימונים. באותה מידה לומדים לאורך זמן אין ספור קפיצות דרך קטנות כאלה. ולפעמים לומדים אותם מחדש ושונה. דברים שלי יצא לקלוט לאחרונה היו שיחרור וזרימה בתנועה. אז מה, לא אמרו לי את זה חמשת´עלה´פילים´ פעם. אמרו. אבל כל כמה זמן מבינים את זה אחרת (לפחות ככה זה מרגיש). כרגיל, אני ממש כבר צריך להיכנס למיטה. אז לילה טוב, מהדוב.

angeleyes

New member
אני מסכים...

אמנות לחימה לשמה זה דבר שלפחות אורך שנים, ובד"כ אורך תקופות חיים אם לא חיים שלמים. מה שיכול להספיק לחודשים זה אולי שיעורי הגנה עצמית, אבל זה ממש לא אותו דבר... אתה יכול להחליט בקום הרעיון של "קח חודשיים והפוך אותי ללוחם" לקחת חודשיים ולהכיר בהם כל מיני אומנויות לחימה, להתרשם, ולהחליט אם זה משהו שאתה רוצה להכניס לחיים שלך או לא, ואם כן, אז איזו.

למעלה