900,000 איש בגיל העבודה אינם עובדים

ולי ../images/Emo54.gif אבל בנגטיב ועם הרבה

שיער

augustus

New member
וחוץ מזה,

איש לא כופה כרגע על עקרות הבית לצאת לעבודה. יתירה מזו, איש לא כופה על אף אחד לצאת לעבודה. המציאות עושה זאת. כדי שיחידה משפחתית, והחברה כולה, ימשיכו להתקיים, האנשים חייבים לעבוד. המציאות מחייבת אנשים גם לדאוג לתחזוקת ביתם ולגידול ילדיהם - אין יחידה משפחתית שיכולה לחמוק ממציאת פתרון לסוגייה הזאת. זאת הסיבה לכך שאין בעיניי דבר יותר תמוה ממדיניות ש****מעודדת**** נשים לא להשתלב בשוק העבודה. אם למישהי מגיע לקבל הטבות מס על תפקידה כעקרת בית, לי מגיע לקבל ***כפול*** ממנה לכל הפחות.

four seasons

New member
אני מקווה

שמשק בית לא יחשב עבודה, מפני שזה לא יעודד נשים לפתח קריירה, מעבר לכך ההבדל בין נשים לגברים לא גדול אם אתה לוקח סטודנטים, חד הוריים, גרושים, בודדים, הם עושים בעצמם את עבודות הבית, לעומת זאת הייתי מציעה שעוזר/ת בית ההוצאה עבורם תיחשב להתקזות עם מס הכנסה וביטוח לאומי, ואז יש גם משרות לסטודנטים/יות וגם יש תמיכה בנשים גבריים קרייריסטים או חד הוריים/יות, בודדות/ים וכן הלאה

nirdagan

New member
בדיוק ההיפך

בתור בעל תואר דוקטור לכלכל אני חייב לציין שההיפך הוא הנכון. אם העבודה של נשים (וגברים) נחשבת לעבודה הממשלה היתה גובה מס הכנסה מ"עקרות הבית" על הכנסתן הגלומה. הרעיון שלך להכיר בהכנסה כהוצאה מוכרת הוא מאוד מקורי אבל די מוזר מבחינה כלכלית. ניר

סאטיר #3

New member
ומה הן בדיוק מכניסות?

את המשכורת של הבעל? את הכסף לקנית חומרי ניקוי או את ההוצאות הרפואיות השונות?

wasaby

New member
הן מכניסות

את העובדה שהמשפחה שלהן לא צריכה להוציא כסף לאוכל מוכן או מוכן חלקית, לא צריכה לשלם למכבסה, לא למטפלת או לגנון ולא לעוזרת. מכיוון שיש להן זמן לקניות והן עושות אותן בשעות הבוקר הפחות עמוסות יחסית הן פנויות לחפש את החנויות בהן המוצרים זולים יותר ולהשוות מחירים. וזה עוד בלי לספור את ההכנסה הלא כספית של בית נקי ומסודר, אוכל מגוון ומזין, ילדים שיודעים שאמא תמיד זמינה להם ועוד. אני שחיה לבד ומפרנסת את עצמי נאלצת לעשות את עבודות הבישול והנקיון והקניות לאחר שעות העבודה. גם זוגות בהם שני בני הזוג עובדים עושים זאת כך. יתכן שהבית שלי פחות נקי ומסדר בגלל זה. אני לא מבינה למה שמישהי תקבל תשלום כשיש לה את כל היום לסדר ואני לא.

סאטיר #3

New member
מפני שתחזוקת בית היא עבודה

אבל, בהחלט אני מקבל את הטענות בעד הכרה בהוצאות לעוזר/ת בית וכו´

טל קר

New member
73% מהנשים בישראל עוסקות בפקידות

נתונים מתוך דו"ח נתונים לשנת 1999-2000 של שדולת הנשים בישראל: 40% מהנשים עוסקות בחינוך בריאות ורווחה, 73% בפקידות. לעומת זאת יותר ממחצית הגברים בישראל עוסקים במקצועות ניהול. 90% מהנשיםשכירות לעומת 81% מקרב הגברים, 4% מהנשים הן עצמאיות לעומת 9% מהגברים, 1.5% מהנשים הן מעבידות לעומת 7% מהגברים. שכר: המשכורת הנשים מטפסת רק עד 61% משכר הגבר. משכורת ממוצעת בקרב שכיר גבר מגיעה ל7740 שח לחודש לעומת כ4669 שח לנשים. הכנסת גבר שכיר גבוה פי 1.2 לשעה מהכנסה מעבודה מקבילה לאישה. אישה מרויחה בממוצע 32.2 שקל לשעה לעומת 40 שקל לשעה לגבר. השכר הממוצע של מנהלת מגיע ל14750 שח ברוטו לעומת 17550 שח ברוטו של מנהל גבר. בדרגות השכר הגבוה (מעל 25,000 שח ברוטו לחודש) נמצאות רק 4% מהמנהלות לעומת 10% מהמנהלים. נשים בעלות השכלה גבוהה מרויחות 72% משכרו החודשי של הגבר. 40% מהנשים עם ילד עד גיל שנה אינן נמצאות בכוח העבודה. הנתון מצביע על העבודה כי נשים עדיין נתפסות כאחראיות על גידול הילדים. 11.7% מהנשים בארץ הן סטודניות המהוות 56.8% מכלל הסטודנטים בישראל. רוב מקבלי תואר ראשון שני ושלישי הן נשים ולמרות זאת הן עדין מהוות מיעוט בסגל האקדמי. אלימות: 16,669 תיקים נפתחו במשטרה בגין האלימות כנגד האישה. בשנת 2000 נרשמו 4,989 תלונות בגןי עבירות מין מתוכן 3442 תלונות בגין עבירות מין חמורות. בישראל חיים 125,000 משפחות חד הוריות עם ילד אחד לפחות עד גיל 17, ב90% ההורה הוא האישה. את ספר הנתונים אפשר להשיג (מחירו 45 ש"ח כולל דמי משלוח: לשלוח במעטה לכבוד שדולת הנשים בישראל, רחוב הבונים 9, רמת גן, 52462 ולציין שם, טלפון, כותבת, ובאמצעות מה משלמים מזומן/צק (לציין מס´ צ´ק).

במחלקה שלי זה בולט במיוחד -

בחלק מהכיתות אין בכלל גברים, ברובן יש אחד או שניים, אבל כשזה מגיע לסגל יש כחצי. אני תוהה מאיפה יש כל כך הרבה אם בלימודי תואר ראשון כמעט אין גברים.

augustus

New member
אה. בואי נעשה החלפות

לנו בהנדסת תוכנה יש יותר מדי גברים. את לומדת באונ´ ת"א? חבר טוב שלי מתחיל ללמוד שם ספרות לתואר שני השנה. אז הנה כבר יש גבר (הומו אמנם, אבל זה מה שהשגתי).

לא תודה.

אני אוהבת את התחום שלי. אני לא לומדת באונ´ ת"א. וזה שהחבר שלך הומו לא עושה אותו פחות גבר, אבל את בטח יודעת את זה.

אמיר.

New member
זה קצת קשור לעובדה ש...

פעם.. היו יותר גברים באקדמיה... הפרופסורים של היום היו סטודנטים בשנות ה 60-70 אם לא קודם... היום יש גם גידול במספר הנשים ל MA.. האם בוד 50 שנה, הוראה באקדמיה תחשב ´מקצוע נשי´ ???
(גם בחוג שבו אני לומד יש מעט נשים בסגל הבכיר, אם בכלל)

מירה ח.

New member
טל, משהו לא מסתדר כאן

אם 73% בפקידות ו- 40% בחינוך והוראה, אז איפה האחוזים הנותרים? שמתן לב שיש אי התאמה כלשהי בנתונים שהיצגת בתחילת ההודעה? אולי הכותבים התכוונו לומר ש- 73% מהעובדים בפקידות הן נשים, ו- 40% מהעובדים בחינוך-הוראה הן נשים? זה כבר משהו אחר...

למעלה