9 שנים הפרש. בעיה?

adidas^

New member
9 שנים הפרש. בעיה?

טוב חבר'הס- הפעם בעיה מקהל החברות של הנעל. חברתי ע' משוטטת בזמן האחרון בכל מני צ'אטים. לא מזמן היא פגשה בחור חביב (כך היא אומרת) והחלה להתכתב איתו באימיילים, לצ'טט איתו שעות ואפילו לשוחח ארוכות בטלפון (אגב, גם תמונות נשלחו לשני הצדדים). הבעיה אַין? הבחור בן 26. כן כן, 26. ע' אומרת שהיא מדברת איתו "על כל נושא שבעולם" ושבאמת אין להם בעיה לדבר שעות, ולדבריה יש בינהם גם דברים רבים משותפים. הגבתי כמובן בתמיהה- מה יש במשותף לבחור בן 26 ולנערה בת 17? הם במקומות כל כך שונים בחיים שזה, לדעתי, קשר שאין לו סיכוי. מצד שני, ע' טוענת שמה זה כבר 9 שנים, והעיקר שיש בניהם "חיבור" ושכל השאר לא חשוב, ובכלל "למה אנחנו צריכים ללכת תמיד לפי המוסכמות?" (הנ"ל לעולם כמעט אינה הולכת נגד המוסכמות, אגב). בנוסף היא טוענת שכשגדולים 9 שנים זה ממש לא משנה, ונסיונותי לומר לה שעכשיו היא עוד לא "גדולה" עלו בתוהו. אני טוענת גם שמה לבחור בן 26 לחפש אצל ילדה בת 17? והרי רק זה מעלה ניחוח רקוב במקצת... אני טוענת שיש לגדוע את הקשר הזה עוד בתחילתו, אבל החברה השניה, א', טוענת שמה כבר יש להפסיד- וכל עוד הבחור לא כופה עליה משהו, שתלך על זה. מה דעתכם? יש כאן בכלל בעיה? צריך לעשות משהו, או שיש לתת לקשר הזה להסתיים לבד (מי יודע אם הוא יסתיים בזמן הקרוב)?

leeloo

New member
הייתה בעיה כזו מזמן..

ואני אחזור בערך על מה שאמרתי אז - ללא קשר למוסכמות, לבוגר/בוגרת, לנסיון/חוסר נסיון הוא בן 26 היא בת 17 אין לבחור בן 26 מה לחפש אצל בחורה בת 17. ואני אגיד גם את מה שאמרתי לחברה טובה שלי שסיפרה לי ששכן שלה, בן 29 (היא בת 19) מעוניין בה והציע לה לצאת איתו - מצטערת מאוד, אבל אם הבחור לא סוטה בצורה כלשהי, אין לו מה לחפש אצלה, לא משנה כמה מושכת היא, בוגרת, חכמה, מקסימה. הנסיון חיים שלו עצום מהנסיון חיים שלה, הדברים שהוא עבר בחיים לא משתווים למה שהיא עברה, ובתכלס' אחרי ניצול השיחות היבשות, לא יהיה להם הרבה עניין אחד בשני כבני זוג, אולי סתם בתור בן זוג לשיחה סתמית ושיתוף בבעיות, אבל בהחלט לא מערכת יחסים עמוקה ובעלת תוכן. ככה לפחות נראה לי. הבחור עצמו כנראה עדיין שקוע בילדות שלו, וצריך להתנער מזה, בלי לפגוע בחברתך בדרך, וזה סביר להניח מה שיקרה אם הקשר ביניהם ימשיך. לפתע הגיל שלו ינחת עליו והוא יבין שעליו לחפש בת זוג בבנות גילו, בכל זאת, לה יש עוד את כל החיים לפניה - לימודים, צבא, אוניברסיטה, והוא כבר עבר את כל הדברים האלה ועוד.. שהיא לא תתבגר מהר מידי ושהוא יצא מהאינפנטיליות.

Idan91

New member
ובכן, ../images/Emo157.gif

אני לחלוטין מסכימה אתך שלבחור בן 26 אין מה לחפש אצל נערה בת 17. לדעתי, בכל אופן, זה דבר דוחה. לפני כמה ימים הדיינּו בצ'אט על זוג אחר, בן 30+ עם בת 18 (שהוגדרה על-ידי מי שאמר שהקשר הזה לגיטימי כ"לא בת 18 טיפוסית", בוגרת..). בכל מקרה, היו טענות בסגנון "לאהבה אין גיל"... אז אולי בגילאים מאוחרים יותר (לא 18 ולא 17, גם אם החברה שלך מרגישה מאוד בוגרת) פער הגילאים אכן לא משנה (וגם כאן, תלוי מה גודלו של הפער), אבל במצב כזה הוא מאוד משנה. היא, אני מקווה, תמצא את הריגושים שלה במקום אחר (ופחות דוחה, אם יורשה לי להעיר), והוא, בעזרת השם, ימצא לו מישהי בגילו.

דעת יחיד

אני רוצה לייצג כאן כיוון מחשבה אחר. מילה מקדימה: הפורום הזה מאופיין בגישה זהירה, הנוטה לפעמים לשמרנות. לפני הכל, אני אומַר שזה ענין שאני די מרוצה ממנו ומתאים לי, ואני חושב שזה כיוון נכון, לרוב. אבל, במקרה זה, אני לא מצטרף לאזהרות, להבעת הגועל ולפסילה המיידית. ומילה נוספת לאדידס: נא לא לצטט את דבריי בענין הזה, בוודאי לא משהו כמו "אפילו אחדמיוחד חושב כך" - זה משהו שנאמר כאן ונשאר כאן, אוקיי? אז לאחר כל ההקדמות: אני בעד. בהגבלה, בזהירות, בלי לעשות שטויות בלתי-הפיכות, אבל חביירים יקרים, אנחנו חיים פעם אחת, ולפעמים צריך לתת גם להכרה הזו להוביל אותך אל המחוזות שלשם היא לוקחת: לעשות שטויות, להיסחף, לחלום להתחתן עם מישהו בלתי אפשרי, להתאהב עד שברון וללכת עד לאן שהלב לוקח. מתי נעשה את זה? "אחר-כך"? "כשנהיה גדולים"?... לא יודע. קשה אולי לדעת מהו הרגע הנכון לדבר כזה, אבל בוודאי יש רגעים שהם הרגעים הלא נכונים לענין הזה - למשל כשאתה כבר נשוי, מסודר ומפרנס. אז למה לחכות ולמצוא את עצמך אחר-כך מצטער שלא חיית חיים מלאים יותר? ממה כבר נותר להתלהב בעולם? מה מרגש מסביבנו? הפרסומת החדשה של fox? (אפרופו גועל). מותר להיסחף, אני חושב שזו חווייה חשובה. אמצעי מניעה, זהירות שלא ליפול לידיים של סוטֶה, וכו' - כל אלה חשובים, אבל לא יכולים להיות הכל בחיים. מה, נלך עם קונדום 24 שעות ביממה?
אז האם יש לזה סיכוי?
ככה. סביר להניח שלא (למרות שאני מכיר זוג שההבדל ביניהם הוא 14 שנים, וזוג שההבדל ביניהם הוא 12 שנים וההורים שלי, שחולקים "רק" 8 שנות הבדל, כבר 49 שנים), אבל לא זה הענין! שהרי מדובר פה על התאהבות, אז: האם להתאהב? כן. כן וזהו. זה הגיל להתאהב, ולעלות לשמיים בסערת-הלב ו - כן, לפעמים גם ליפול, אז מה. כך או כך, שיהיה לה מוצלח. (* אדידס, נא לזכור את בקשתי לעיל)

../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

ואם קצת להמם אתכם- אמנם זה לא קורה הרבה, אך אני מכירה זוג עם פער של... תחזיקו טוב ת'כסא... 39 שנה. הם ביחד כבר שש שנים, ומרוצים מאד, תודה. לא, זו לא ערובה לכך שכל קשר מפוער יצלח, ממש לא, (ואפילו סביר שלא) אבל הכי חשוב, כמו שמיוחד כתב- ל-ה-ת-נ-ס-ו-ת-! מה רע? גם אלוהים ניסה את אברהם והוא הלך אחרכך עם שרה... אז?

אושר מ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אבל אני מבטיחה לכתוב יותר מזה מחר...

dudster

New member
../images/Emo132.gif

אל לנו להיסחף למסקנות ולביטול מיידי של המצב המתואר. אין שום דבר שיעצור את הזוג הזה אם הם רוצים בקשר הזה, וזו עובדה, לא מה שנכתוב פה, לא דעת הקהל, אפילו לא דעת המשפחה. מה שאני אומר זה שלפי דעתי הקשר הוא לגיטימי, כל עוד אדם שחי באמצע שנות העשרים שלו, לא מצפה מנערה בת 17 לחיות לפי דפוסי חייו, ולהשפיע עליה ועל עתידה, כך למשל, לעודד אותה לא לעשות צבא... הבחורה בת 17... ויש לפניה חיים שלמים, לא צריך לתת הכל בשם האהבה, כולנו למדנו את זה... (השעה, אוי השעה
)

אתם יודעים כמה אני אוהב

לקרוא לבחורים חזירים, פידופילים וכו', אבל לשם שינוי החלטתי ללכת בגישה היותר רחמנית. לבחור בן 26 באמת שאין מה לחפש בקשר רומנטי עם בחורה בת 17, אבל עלהנ בדעתך שאולי חברה שלך עושה מזה משהו שזה לא והוא רואה בקשר הזה עניין אפלטוני ותו לא? ואני מבקש, לפני שקופצים עליי, לחשוב על כך שזו גם אופציה, ולא כל גבר הוא חרמן

אוקי

והאם אצל אחד מכם קיום יחסי מין עם בן\בת הזוג הוא עבירה על החוק? אני את עצמי מיציתי

dudster

New member
החוק היבש

אומר שקיום יחסי מין עם נערה בת 14 (!!!) הוא עבירה על החוק, בין אם בהסכמה ובין אם לאו. (בעילת קטינה) קיום יחסי מין עם נערה בת 17 בעל כורחה, הוא אונס; בין אם נעשה בהסכמתה של הנערה אינו מהווה עבירה פלילית. אני כמעט בטוח שזה הנוסח.

בערך

רק שבעילת קטינה תקף לגבי 18-15, והוא פחות חמור מאונס, שזה 14- הכל כמובן בתנאי שהבועל הוא מבוגר יותר.

ובא לי להסכיר לכם, שהפרש גילאים

בין אישה בת ארבעים ואדם בן 47, אינו כדין הפרש בין ילדה בת 17 ובחור בן 26. סתם, למחשבה...

זיו25

New member
שיטת הממוצע המתחלק

תראי. קחי את השיטה הזו, ותנסי אותה: לוקחים את גיל הגבר (26) לוקחים את גיל האישה (17) מחברים את שניהם (43) מחלקים ב (2) ומקבלים מספר את המספר שהתקבל (21.5) מחלקים ב (10). המספר שהתקבל (2.15) - ככל שהוא יותר קרוב ל 2, סיכויי הקשר להצליח - קלושים. ככל שהוא עולה במספר - סיכויי הקשר טובים יותר. כמובן שבכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל תנסי את זה. אם זה יעבוד - כל הזכויות שמורות לי. אם לא, הן לא שמורות לאף אחד. ומשהו קטן לגבי הבדל גילאים - ניסיתי לשדך בן ידידה שלי (29) לחבר שלי (26) היא אמרה שהוא קטן מדיי... - מה שמלמד שכל אחד מתייחס לזה באופן שונה. בברכה, זיו.

zimes

New member
לא. אולי קצת, אבל ניתנת לפתרון

9 שנים הפרש יכולות ליצור הרבה פערים - בציפיות מהקשר, בציפיות מהחיים, בסגנון קבלת החלטות, ברקע... גם "מקום בחיים" הוא סיסמה נחמדה. ופעמים רבות יש לה השפעה. אבל - כל אלה מכשולים שניתן לפתור. כל אלה דברים שצריך לשים אליהם לב. כדי שמההתאהבות יצא קשר רציני, הם יצטרכו להתאמץ. אבל בשביל קשר-כיף-בילוי-התנסות, אני לא רואה סיבה להמנע רק כי החברות חושבות שזה "איכס". > צימעס מכירה בני 26 שלא מנסים, דבר ראשון, להכניס בחורה למיטה <

erlich

New member
בואו נתחיל שניה מהפחד של כולם?

הוא רוצה להכניס אותה למיטה? זה מה שהוא רוצה נכון? הנוולה הזה. ידעתי. תמיד ידעתי שזה כל מה שהם רוצים. הבנים האלה, רק להשכיב בחורות, כמה שיותר ולשכוח מזה. בהחלט. כן. שיעור קטן בלהשכיב בחורות - הרבה יותר קל לעשות את זה אחרי גיל 22-21 שלכן. ב 90% מהמקרים. תכעסו עלי כולכן, אבל זה נכון :) רוב הסיכויים שאם לא קוראים לבחור החביב הזה " איתי לייבוביץ'" אז ישנה אפשרות שלהשכיב אותה זה לא מה שהוא הכי רוצה שבעולם. וגם אם כן קוראים לו ככה, אז לחברה שלך אין סיכוי אצלו. היא פשוט לא מזדיינת כמו בת 10
חוץ מההתלהבות הראשונית של בחור בן 26, הבחורה מאופסת בראשה? (כך התרשמתי משתי השורות שעוסקות בה) היא לא מהסוג שיעשו שטויות שהן לא רוצות לעשות? אם ככה, אני אומר שאין טעם לשמרנות יתר. ואפשר להתחיל להיפגש עם הבחור, כמובן בשמירה על כל כללי הזהירות בפגישה מהאינטרנט וכו'... אולי אפילו לשים עליהם קצת יותר דגש הפעם. רוב הסיכויים שאם היא בחורה רצינית והקשר לא יהיה משהו אז היא תבין ותחתוך. תמיד ישנה את האפשרות שהיא אהבת חייו (עידן אני מרשה לך שלא לקרוא את השורה האחרונה) והוא אהבת חייה ומי יודע, לפעמים מספיק לשני הצדדים שזה יהיה רק חצי מזה בשביל קשר מוצלח. לפני חצי שנה בערך מישהו שמשרת איתי בצבא רצה להתחיל עם מישהי מהמדור שלי. ההפרש בניהם הוא 10 שנים (הוא שלושים היא 20) לא עזרו כל תחנוני וניסיות ההסברים שהפעם אין מה לעשות וזה פשוט לא מתאים (מהכרה אישית של שני האנשים). ובכל זאת עזרתי לו, כי כל אחד צריך לעשות את הטעויות שלו. אגב, מהרגע שהחלטתי שאני עוזר לו, רציתי שזה יעבוד בשבילו לא פחות ממה שהוא רצה. אני חושב
. הבחורה אחרי שני דייטים הבינה ישר שאין, זה לא הולך וחתכה. אחת המוצלחות ביותר שאני מכיר אגב. ואצלי? אצלי הכל בסדר :) ארז. נ.ב. בסדר = מצויין, נפלא, מדהים הכי טוב שהרגשתי בזמן האחרון. מכל הבחינות :) ותודה. (שוב)

אוקי

מה יש לכולכם? מה זה הקוצי פוצי הזה? אהבת חייו? כדאי לנסות? באיזה עולם קטן וורוד אתם חיים?!?!?!. הבנאדם בן 26 ולא מצא בכל הרשת מישהי שהיא לא קטינה ולא בתחום הגילאים שלו (ואני באמת שמח מאוד בשביל כל אלה מכם שעובד להם ההפרש הגדול, אבל בגילאים האלה זה פשוט עולם אחר. הוא אחריי צבא והיא אפילו לא סיימה תיכון. לי אישית זה אומר שמשהו דפוק לחלוטין בבחור, אבל לא יודע מה איתכם...

dana2909

New member
מה דפוק בבחור הזה?

אולי פשוט הבחורה הזו ממש ממש מצאה חן בעיניו? ואולי היא ממש בוגרת ועברה כמה דברים בחיים ("המאד" קצרים שלה)? אני לא חושבת שיש שום דבר לא בסדר בבחור הזה, אם הוא מוצא שפה משותפת עם מישהי כל כך צעירה, שעוד לא סיימה את הבגרויות שלה, יופי לו. ואם לה טוב עם אדם שהספיק לראות "עולם" יופי לה. קשה לי להאמין שהבחורה הזו כל כך תמימה שהיא לא רואה את האטרקציה מבחינתו (צעירה תמה..) כמו האטרקציה מבחינתה.. אני אומרת, שתלך על זה, אבל בעיניים פקוחות. יכול להיות שהוא לא מנסה לנצל אותה מינית, אלא באמת נהנה מחברתה ... דברים מוזרים מזה כבר קרו.

למעלה