9 ילדים ומטפלת אחת

9 ילדים ומטפלת אחת

המטפלת של הבת שלי סיפרה לי היום שראתה בגינה מטפלת עם 9 ילדים בערך באותם גילאים. היא ספרה שהם כל הזמן הסתובבו והיו מפוזרים.נראה לי ש 9 ילדים על מטפלת אחת זה ממש לא סביר. מה לדעתכם צריך לעשות? יש למי לפנות?

חני ב

New member
אמא של בנות, מדוע

את בכלל צריכה להתערב? את לא חושבת שהורי הילדים יודעים מהסיפור?

לאה_מ

New member
איזו מטפלת? כזו שהיא חלק מצוות של

גן? מטפלת שהיא בעלת משפחתון? אני לא חושבת שעל סמך מקרה חד פעמי צריך לעשות משהו. אם המטפלת שייכת לגן שכולל צוות נרחב יותר, והמקרה חוזר על עצמו, נראה לי שאפשר להעיר את תשומת לבה של הגננת, או את תשומת לבם של ההורים, שאולי חושבים שהם מפקידים את ילדיהם בידי צוות ולא בהשגחת מטפלת בודדת, אבל זאת כאמור בתנאי שאת מכירה את הגן/הגננת/מי מההורים. אם המטפלת היא בעלת משפחתון ויש לה 9 ילדים במשפחתון - זו הבחירה של ההורים. לסיכום - באמת לא נראה לי שכרגע יש לך סיבה לעשות משהו.

זו מטפלת שהיא בעלת המשפחתון, ולא

חלק מצוות. אני לא מכירה את ההורים של הילדים (כך לפחות נראה לי) אבל מטריד אותי שאשה יכולה לקחת 9 ילדים, לטפל בהם, לצאת איתם לגינה (באזור לא שקט במיוחד מבחינת מכוניות) וכו´, בלי שהיא יכולה להשגיח עליהם כמו שצריך (לפחות לדעתי).

לאה_מ

New member
אבל אני לא יודעת מה אפשר לעשות

אם ההורים החליטו לשלוח את ילדיהם למשפחתון שיש בו מטפלת אחת ל-9 ילדים, הם היו צריכים לצפות בעיות מן הסוג הזה. אם את מכירה אישית מישהו מההורים של ילדי המשפחתון, את יכולה לשאול בעדינות האם הם יודעים שהיא יוצאת איתם לגינה לבד, למרות שאם היא תמיד לבד, זה מאד טבעי שהיא תצא איתם לבד.

דסי אשר

New member
2 סיפורים מהפארק השכונתי...

1. מטפלת אחת, הייתה גאה בכך שהיא משפחתון מיוחד, שמגיע לגינה עם הפולקוואגן שלה. במשפחתון היה הילד שלה, שישב בכסא בטיחות, ושניים אחרים, נספים, שהיו חגורים רק בחגורות. כדי להגיע לפארק מביתה, היא הייתה צריכה לעשות חצי סיבוב פרסה, במקום עם שדה ראיה נוראי לנהג... 2. מפעילת משפחתון הגיעה לפארק, וישבה במקום מסויים, על ספסל, בגבה אלי, במרחק 50 מטר ממני - שוחחה עם חברותיה.. אני הייתי עם ה"חברה" שלי באזור החול והמתקנים. היא הייתה כאמור במקום אחר, גבה אל האזור שלנו, מדברת עם המטפלות האחרות... היכן ילדי המשפחתון שלה היו? איתנו, באיזור המתקנים, וארגז החול... פעם, כאשר צילצלה אלי, הרשיתי לעצמי לומר לה מה דעתי על הנושא... דסי

למעלה