9% זה גבינה?

9% זה גבינה?

כלומר, לפי מה שלימדה אותנו המורה ליאורה גבינה היא תולדה של תהליך גיבון, כלומר תסיסת חלב עקב פעילות חיידקית, אבל "גבינה לבנה למריחה" היא תערובת של מוצקי חלב, "גבינה מותכת" היא ערבוב והתכה של שאריות ייצור כלשהן, ו-process cheese (לפי מה שהבנתי) מיוצרת בתהליך שאני לא בטוח שאני רוצה לדעת מה הוא. אז מה נכנס או לא נכנס להגדרה "גבינה"?

nutmeg

New member
האמת היא

ש- 9% זה אחוז השומן. המילה גבינה מתייחסת ל-curd אותה התגבשות שמתרחשת כשהחלב מחמיץ אם באמצעות "מוצקי חלב" או באמצעות "חיידקים". אחוזי השומן תלויים בכמה שומן היה בחלב מלכתחילה וכמה זמן נתנו לגבינה לעמוד להתייבש. למפגש הבא אביא לבנֶה תוצרת בית זה יוצא משו-משו!

כולם חכמים כולם

ואף אחד לא יכול לאמר לי אם "גבינה לבנה למריחה" ו"גבינה מותכת" עונות להגדרה "גבינה" לא, לא, אך תטרחו אני בטח אמצא לי איזה פורום מוצרי חלב, פורום תלמידי ליאורה או משהו אחר, ואם לא אז אני פשוט אשב לי בחושך, זה מה שעושים במקרים כאלה. למה השכנים שלי יודעים ללכת לפורומים שבהם עונים על שאלות ורק אני נתקעתי פה?

גנגי

New member
שתוק ותמשיך לכתוב פה!

זה עם הגבינה שלך למריחה זה עוד מילא, אבל זה שלוקחים את הטופו המגעיל הזה וקוראים לו "גבינת טופו" זה באמת מצמרר. פעם כפו עליי במרמה לטעום מהמוצר המבחיל הזה, ואני לא אסלח ולא אשכח.

גנגי - אבל הטופו הזה אם חותכים אותו

לריבועים קטנים ומכניסים בסלט אחרי כמה זמן הוא מקבל את הטעם של הסלט , בעיקר של הרוטב, ואז הוא ממש הופך לטעים...חי ספר התורה...

shellyland

New member
אויש, מפגרים

כבר דיברנו פעם על זה שגבינת טופו מכינים מחלב טופו ולכן היא נקראת גבינה (ואם לא אז היינו צריכים לדבר).

זה בגלל שלא טעמת את הגבינה-בטעם-

שוקולד של צוריאל! סתם, סתם- יש גבינות טופו טעימות, פשוט צריך להכיר את השוק ההולך ומתרחלב הזה.

או להבין

שטופו זה טופו וחלב זה חלב והם לא אותו דבר, כמה שינסו למכור לנו שכן. כל אחד וחסרונותיו/יתרונותיו בצידו. בירה, מתי הולכים לבלוס קצת טופו בתאנים?

למעלה