.....

neta mi

New member
.....

ביום ראשון ה15 לאוקטובר, עמרי עברון, פעיל מכתב השמיניסטים, יכנס לכלא הצבאי בפעם הראשונה . בואו בהמוניכם להפגנת תמיכה , בעמרי ובליאור ווליניץ שיכנס לכלא כגם הוא ביום רביעי באותו שבוע . בהפגנה נתכנס יחד, נשליך ונשבור נשקים ורובים (מקרטון כמובן) ונקרא לסרב להשתתף בצבא: "בגלל 40 שנות כיבוש", "בגלל ההרעבה של רצועת עזה", "בגלל חומת האפרטהייד" ומסיבות נוספות. ההפגנה תיערך בכניסה לבקו"מ בתל השומר בשעה 8:30 ההסעות יצאו ביום ראשון מהבימה ברבע לשמונה וממסוף אל על ברכבת צפון בשעה שמונה בבוקר. אנא הרשמו מראש אצל נטע בטלפון: 0524581554

groovydude

New member
לא הבנתי משהו....

את רוצה להפגין נגד זה שהם נכנסו לכלא או נגד שירות צבאי?! -ברייר-

מ ו ר ע ל

New member
ביום ראשון ה-15 לאוקטובר

עומר חרובי מתחיל הכנה לקורס קצינים בואו להפגין למען שירות מדינתינו:) אפילו מזכ"ל שלום עכשיו לא שאל שאלות ושהגיע זמנו להתגייס למילואים הלך ושמר על התנחלויות כי שירות המדינה מעל הכל!

כב1ד

שיהיה בהצלחה. איפה אתה הולך להיות בבה"ד 1? נחשון, מעוז או להב? אגב, אם זה מעניין מישהו ביום ראשון ה- 15 לאוטובר - עמרי חיון מסיים את החופש, וחוזר לשרת ביחידתו.

justsilly

New member
איזה בזיון..

הבעיה שלנו זה שאיבדנו את הבושה.. ואתם בהחלט צריכים להתבייש. ממתי מישהו חוגג את הכניסה שלו לכלא בגלל שהוא מסרב לשרת בצה"ל? ממתי זה נושא לגאווה?! לאן הגענו? תתביישו.

מיכלצי

New member
הא???

ההפגנה שלכם מוחה על זה שנכנסו שני אנשים לכלא הצבאי, בגלל סרבנות. הם ידעו מה מחכה להם אם יחליטו לא לשרת בצה"ל, והם ישאו עכשיו בתוצאות.

תרגעו חבורה של נסחפים

מתי תעיזו פעם לשאול את עצמכם אם אולי לעזאזל יש סרבנות מוצדקת? עך כל דבר בתנועה מטילים ספק 1000 פעם אבל כשזה מגיע לסרבנות פתאום כולם צדיקים? למה מי מכם חוץ מחרובי היה בצבא כדי להכיר את הסיבות לסרב? מישהו מכם פעם בילה חצי שנה בחברון? מישהו פה מכיר את "שוברים שתיקה"? מישהו פה פעם ביקר בכפר מסחה וראה איזה עוולות צה"ל עושה לתושבים שם? מישהו פה בכלל יודע כמה עצי זית של הפלסטינים נעקרים ע"י המתניל"ים בחסות צה"ל? העיקר לקפוץ בראש...

spraizler

New member
לא אמרנו שזה טוב ומוצדק

אבל זו לא הדרך. יש דרכים אחרות ופעם היה דיון ארוך אין לי כח להתחיל שוב. אתה מוזמן להסתכל בו. יש מספיק דרכים אחרות לפעול נגד זה או שאתה לא תהיה חלק מזה

fresh mishmesh

New member
אני בצה"ל

אני בדובר צה"ל... שמעתי כבר על מאות מקרים שדוחפים חיילים ומלש"בים אל מעבר לגבול החוק וגורמים להם לסרב אבל אני לא סובלת את התופעה הזאת. השינוי בא מבפנים. זו לא קלישאה... לא טוב לך עם מה שקורה בצבא? עם מה שקןרה במדינה? תעשה עם זה משהו... לשבת בכלא לא יעזור לאף אחד- לא לעמרי המסכן הזה שנכנס לכלא, ולא לפלסטינים שסובלים בעזה. הוא לא עוזר להם בכלום, הוא לא תורם לשום דבר במאבק לזכויות שלהם. עדיף להתגייס, אפילו להתגייס לקרבי, ולהשפיע מתוך הצוות שלך, מתוך המחלקה, מתוך הפלוגה. אולי אפילו גם לפקד על צוות/מחלקה/פלוגה+ יש אנשים, אפילו אנשים שכתבו כמה פעמים בפורום הזה והשתתפו באי-אלו דיונים על סרבנות, ואני בטוחה שהגישה שלהם משפיעה על החיילים שלהם. לאף אחד לא נעים לראות חיילים חוסמים את הדרך של זקנה עם שקיות מהשוק, אבל כאלה שיושבים בכלא גם לא יוכלו להרים את השקיות ולעזור לה.

קלישאהףוואחד קלישאה

אם כל פעם שתנסי להוביל שינוי תצטרכי להתמרד נגד פקודה - אז כן, זו קלישאה... וכן, כשאתה במחסום ומקבל פקודה לאכוף עוצר על זקן שיכול להיות סבא שלך אז יש בעייתיות כי אם אתה אוכף עליו עוצר אתה ממלא פקודה (לא הכי מוסרית) ואם לא אתה מסרב פקודה אז אתה כנראה תהיה בכלא בכל מקרה - אז על איזה שינוי את מדברת?

fate spinner

New member
אני עדיין לא מסכים עם סרבנות

גם בזה הטלתי ספק 1000 פעם (אפילו היה כאן פעם דיון זוערא שהצגתי שעה של סרבן וכמעט נסקלתי). אבל אין ספור חיילים היו בצבא, היום בחברון, ראו איך עוקרים עצים ראה איזה עוולות עושים ולא סירבו. ואני לא מדבר רק על ימנים קיצוניים שתמכו בעניין אלא גם על בוגרי התנועה, גרעיני נח"ל, בוגרי הנוע"ל והשמוץ, אנשים ערכיים משכמם ומעלה שמבינים. שיש דברים שלא נראים להם בצבא אבל הצבא הוא הכרח וחייבים לשרת בו, ואם אתה חלק ממנו אתה יכול לנסות לשנות. אני קורא לכולם לשרת בצבא, לאו דווקא בקרבי, שיהיו חובש מרפאה, מדריך קליעה, שליח צה"ל בכוחות האו"ם, מדריך בפנימיות, מדריך גדנ"ע, כלבן שיצבעו אבנים בלבן כל היום מצדי. אבל שיעשו את חובתם האזרחית למדינת ישראל שנותנת להם כל כך הרבה, רוצים לצאת נגד הצבא?. אין בעיה שיפנו לבג"ץ, לבית הדין הבינלאומי, שיכתבו כל יום לרמטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה. שיקימו אגודות ויפגינו אבל שיבצעו את חובתם האזרחית. מבחינתי זה זילזול בחיי האדם שנאבדים בשטח העובדה שהם לא מוכנים להתגייס למען המדינה בגלל שהאנשים האלה שנהרגו בשטח, נהרגו למען ובשביל המדינה והסירוב הוא פשוט יריקה בפניהם.

חובתם האזרחית?

מי אמר שחובתי האזרחית היא להתגייס? למה זאת אבן שאי אפשר לפתוח לדיון? מה רע רק בשירות לאומי?

מיכלצי

New member
אף אחד לא אמר שזה רע..

אני בעצמי בשלבי בירור על זה. לדעתי כל אדם צריך לתרום איפה שהוא יכול למדינה שדאגה שהוא יחיה בשלווה יחסית. כי עם כל המגרעות של הצבא, ולא חסרות כאלה, אם הוא לא היה קיים, אני בספק אם יכולנו לתקשר כרגע או מה היו התוצאות של זה. לתת את כמה השנים האלו מעצמך, כמו שאתה מצפה מאחרים שידאגו לזה שתוכל להיות פה, הוא עניין מינימלי לדעתי. לא חייבים לשרת בפועל בצבא, יש אנשים שתרומה מסוג אחר, כמו שירות לאומי, מתאימה להם יותר, אין כל רע בזה.

fate spinner

New member
החוק אומר שחובתך האזרחית היא...

להתגייס. ואפשר לפתוח את זה לדיון, אפילו מומלץ. לצערי מדינת ישראל היא במצב שהיא לא יכולה לפתוח לכל אחד את האפשרות לעשות שירות לאומי כי היא חייבת צבא חזק. אבל כיום הרבה תפקידים בצבא הם תפקידים שעושים גם בשירות לאומי, כמו עבודה בפנימיות, הדרכת טיולים, קליטת עלייה וכו'. ההבדל הוא שאנשים מסויימים עושים את זה דרך הצבא כי הצבא חייב שיהיה "חוק גיוס חובה" בגלל שאנחנו במדינה שתלויה על חבל דק ואנחנו לא יודעים מתי נצטרך כוח גדול של חיילים. מה רע בלעשות את אותה עבודה דרך הצבא?, מה רע בלציית לחוק?

מיכלצי

New member
לי זה נראה כאילו

עצם זה שזה חוק, מקומם אותו. מה זמוכר לי ממסגרות אחרות, ממ. בכל אופן... ובלי שום קשר ישיר להודעות הקודמות, קישור לכתבה אודות עמרי

למעלה