...

MS6

New member
בכתבה קצת הגזימו..

זה לא בדיוק מה שהוא אמר.. אבל אין ספק שזו נקודה רצינית לויכוח. כשאנחנו מדברים על קיר הברזל, למישהו בכלל יש ספק על מה מדובר? קיר הברזל זה פשוט מאוד להיכנס באוייבים שלך בצורה כזאת שהם יבינו שלא שווה להם לתקוף? מישהו בכלל מטיל ספק בעובדה שאם נעשה דבר כזה ברשות נניח נגרום אולי לאלפי הרוגים? אפי איתם נגע בנקודה כאובה, מהסיבה הפשוטה: אם נחשוב על זה טוב טוב, אין לימין פתרון מסודר לסכסוך הערבי-ישראלי. אנחנו לא רוצים למסור שטחים, אנחנו לא רוצים לטרנספר ערבים, מה אנחנו רוצים? אנחנו רוצים להישאר בגדה המערבית במצב הקיים, ובמצב הקיים אנחנו לא נוכל להישאר שם ולהימנע ממספר מסוים של הרוגים מדי שנה. מה אתם אומרים?

אני אומר

שגם בשמאל אין פיתרון להפסקת סכסוך הערבי ישראלי,לדעתי רעיונו של ליברמן שזה החלפת שטחים תגרום לפתרון הסכסוך...

mean girl 16

New member
אין כזה דבר "פתרון הסכסוך"..

בוא נהיה מציאותיים רגע, אתה מאמין שבכלל קיים כזה דבר? גם הרעיון של ליברמן, שהוא כנראה הפתרון היחיד שימנע מאיתנו מלהגיע למצב בו נהפוך למדינה דו-לאומית עם ראש ממשלה ערבי, אין בו בכדי לפתור את הסכסוך הערבי-ישראלי(מה גם שהם מתנגדים לזה בתוקף, כי עם כל התלונות של ערביי ישראל על המדינה, הם יודעים שהרבה יותר נחמד להיות אזרח ישראלי מאשר חלק מן הרשות הפלסטינית). הפתרון היחידי שיש בו הוא פתרון לאיום הדמוגרפי בתוכנו, לא יותר.

mean girl 16

New member
למי יש פתרון?

אפשר להמציא פתרונות דמיוניים, וזה מה שמנסים למכור לנו כל מערכת בחירות. בינתיים כל פתרון של בריחה ונסיגה נכשל כשלון חרוץ. באשר לדברי איתם, יש דברים שצריכים פשוט לא להיאמר. בוא רק נגיד שזה לא היה יותר מדי חכם מצידו להתבטא כך, בלשון המעטה. בייחוד עכשיו לאחר שהצליח לשקם את תדמית הסהרורי שדבקה בו. חבל. אמרת דבר נכון, המצב הנוכחי הוא לחלוטין לא אפשרי לטווח הארוך. לכן אני אישית בעד קביעת עובדות בשטח כפי שעשה בן גוריון ז"ל. נכון לרגע זה אני חושבת שהכי נכון יהיה לעבות את גושי ההתיישבות כמה שיותר ולהפוך אותם לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. כך שלפחות פינויים של אלו לא יוכל לעלות על הפרק.

יש לי פיתרון

להכנס עם M16 לעזה ולהרוג שם את כל הערבים,אולי זה לא יפתור את הבעיה אבל זה יהיה ממש כיף...:) שנה טובה לכולם.

בעיה יש! פתרון?? מי יודע

יוני זה בטוח יעזור במשהו זה יפחיד אותם כי בתכל'ס הם 000000000 (אפסים) פשוט במצב של היום אנחנו מציגים את עצמנו כפחדנים שבורחים מכל התיישבות יהודית שלא נמצאת בערים הגדולות כמו חיפה ת"א וכו... ולכן הם רואים כיריבים שקל לנצח..... מסיבה פשוטה שאין לי, אין לכם, אין לנו, לכל עמ"י (חי) אמונה... אין לנו מוטיבציה לנצח.... ודרך אגב ... אנשים ת-ת-ע-ו-ר-ר-ו חודש אלול עבר כמו כן ר"ה עוד מעט יום הדין זה בדיוק הזמן לזעוק אל הקב"ה אל אבא שבשמים ולבקש גאולה לנו ולכל עם ישראל.... אז שאו עינכם אל השמים ובקשו רחמים... בגדול הוא די צודק אנחנו מחפשים כל הזמן דרכים עקיפות לפתרונות חסרי הגיון... יוני לרצוח אותם זה חסר הגיון זאת אומרת מצידי ומצידך כמו שזה נראה זה סבבה אלא שמה קרה לפני 60-70 שנה? נכון... היה את השואה ומה היתה המטרה "הפתרון הסופי" להשמיד אותנו... לא הלך להם כי אנחנו עם הנצח... ושום בן אדם ושום כח שבעולם חוץ מכוחו של זה היושב במרומים לא יצליח להשמיד אותנו... אבל הם שהם משאר אומות העולם אין להם שום ייחוד ואם הוא למעלה ירצה אנחנו נביס אותם.... (עיין ערך ספר יהושע). ואז אנחנו עושים "מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך" ואמנם הם לא חברים שלנו אבל גם לכך הכוונה וחוץ מזה... "לא תרצח".... הבעיה היא בעיה של שנים.... והפיתרון?? רק הוא (הקב"ה) יודע... צריך להאמין ולהתפלל... אז יש עוד כמה ימים עד יום כיפור לכו וצאו לסליחות... אבא אוהב אתכם הוא רוצה... זה הזמן לזעוק....

יש הגיון בדבריך

אבל הקב"ה לא ישמיד את איבינו רק יעזור לנו בקרב איתם אז לשבת בבית ולהתפלל זה לא... החלטות צריכות להגיע ובע"ה הן יגיעו,אני רק מקווה שהן יגיעו. בנתיים כנוער אנחנו צריך להפגין וכשניהיה מבוגרים יותר לעבור להנחלויות..

ברור שיש הגיון:) אבל...

שני דברים (אולי יעלה עוד משהו בדרך): א. בלי עזרתו אין לך מצב... אין לי שמץ אם אתה אדם מאמין אבל תנסה לקלוט את זה בשכל... וזה בעצם מה שהיה במלחמת 6 הימים ניסי ניסים..... 2. בהחלט אני די מתנגדת לרעיון של רק לשבת ללמוד ולהתפלל אבל בנשמה אני יכולה להבין שאי אפשר בלי זה אבל כמו כן זה גם לא פיר שאחד יושב ולומד בעוד השני נהרג...אבל כבר כמה זמן שאני מתחילה להבין את זה .. זה יותר בעניין של אמונה... אבל באמת בלי הרצון שלנו גם ריבונו של עולם לא יעזור... גם אנחנו צריכים לעשות אפילו במעט "פיתחו לי פתח כפיתחו של מחט ואני יפתח לכם פתח כפיתחו של עולם"... תעשה ת'קצת שאתה יכול ואני יעשה ת'שאר כיביכול. 3. זה ישמע אולי מוזר... אבל הפגנות זה בהחלט לא הדבר היחיד שאתה יכול לעשות... בכל נושא שבעולם אתה יכול לעזור ולהשפיע...מה שעולה לי למשל זה ביהדות (כדוגמא שיש לי קשר אליה) אני שאני כולה בת 15 ו... (זקנה אה?!) יכולה לחלק חוברות הפצה... לדון עם אנשים כמוך... (הסגרתי ת'צמי... סתם) לעצור אנשים ברחוב וכו... ובת כמה אני 51 ו.. נגיד וחצי... וכמה דברים אני יכולה לעשות... כנ"ל בבחירות למשל כל מיני פנים אל פנים... לא רק הפגנות...... לצערי הפגנות זה אולי דבר נחמד אבל לא הכי הכי הכי מועיל ברור שזה מוסיף אבל בטח לא הדבר היחיד והמרכזי... קח את זה לכל נושא שתרצה ותראה עד כמה אתה יכול להשפיע ולשנות... והרי לשם מה אתה מדריך בין היתר.... (בפירוש לא רק...) 4. לא רק בהתנחלויות צריך יהודים צריך שיהיו יהודים בכל חור בא"י... ולא כמה אלפים בעיר אחת... אני אישית יעדיף התיישבות ולא עיר אבל גם בעיר צריך יהודיים...

אמונה

אני אדם מאמין,והמון אנשים באו ואמרו לי אלוהים לא קיים,למה אתה מאמין במשהו שלא קיים,משהו שלא הוכיח את עצמו שהוא קיים,ענית להם דבר אחד, גם אם הוא לא קיים,בזמנים קשים אני יודע שיש מישהו שעוזר לי,מישהו שאני יכול לבקש מימנו דברי תפילה,מישהו שיחזיק אותי,אם אתם מאמינים בגורל יש בעיה אחת שהגורל אומר מה שצריך לקרות יקרה,אם משהו קרה לי יש משהו שיחזיק אותי שאני לא אפול,וזה לא הקב"ה אלה האמונה שלי. שאמרתי הפגנות והתיישבות נתתי שתי דוגמאות פשוטות לא התכוונתי שזה כל,פשוט שמתי דגש על כך שאדם מבוגר יכול להיות המעשי יותר והנוער יכול להיות זה שישפיע. לא צריך לפזר את כל הערים לכל מיני מקומות שיהיה יהודים,פשוט צריך בכל מקום בא"י רוב יהודי... את רואה את עצמך מתפללת בשביל שזה שיצא לקרב יחזור בשלום,אני רואה את עצמי מתפלל לפני שאצא לקרב. בקשר לניסי ניסים,הרבה אנשים יכול להגיד שזה יותר מזל משכל על כל דבר שתגידי נס,הכל תלוי בצורת חשיבה ואמונה. ובקשר ל"לשם מה אתה מדריך בין היתר..." הדבר הראשון שאני מדריך בשבילו זה ערכים,להשריר ערכים בחניכים,אם אני יכול להכניס אידיולוגיה או כל דבר אחר אני אעשה את זה במידת הצורך,אבל בתכלס חשוב להכניס להם ערכים ובסיס לפני תל חיי על תל חי,הקרב,מה נעשה,למה זה מעשה גבורה,כל שאר הדברים יכנסו ע"י הקורסים,ההנהגה,אני רק רוצה לאסוף את החניכים מהרחוב ולהכניס בהם ערכים.

עוד משהו "קטן" שרציתי להוסיף....

"אם אתם מאמינים בגורל יש בעיה אחת שהגורל אומר מה שצריך לקרות יקרה,אם משהו קרה לי יש משהו שיחזיק אותי שאני לא אפול,וזה לא הקב"ה אלה האמונה שלי." (יוני הראל) מי זה אתם??? איך תדאג לזה שיהיה רוב יהודי בכל הארץ.... הא נגיד ככה... הלוואי ובעזרתו יתברך זה יקרה... אבל יש פה משהו שגם תלוי לא מעט בנו.... לצערי היום בא"י לכל 2 זוגות נשואים יש ילד... מבין מה זה אומר?? אני מקווה שזה השתנה קצת מאז ששמעתי את הדבר המזעזע הזה... אבל זה אומר שהילודה של היהודים שואלת למינוס... ב"ה שיש את האלו שמשלימים את החסר אבל הרוב לא ככה וזה נורא.... "את רואה את עצמך מתפללת בשביל שזה שיצא לקרב יחזור בשלום,אני רואה את עצמי מתפלל לפני שאצא לקרב." (יוני הראל) אם מסתכלים עלי אז בכל מקרה אני לא ילך לצבא אבל אם הבנתי נכון אתה אומר שכביכול אני עושה רק את החלק האמוני ואתה עושה גם את החלק המעשי...: א. אשריך שזכית!!! ב. אבא שלי עשה צבא כמו כן הוריו שיחיו, דודים שלי וכו... ג. כבר הזכרתי אני חושבת שזה לא פחות חשוב להתפלל... אבל זה באמת גם קצת מציק שאתה (כדוגמא) יוצא לקרב ומסכן את החיים שלך... בעוד הוא יושב ולומד.... אבל זה לא פחות חשוב.... עצם זה שיש לך את הרצון להכניס בחניכים ערכים זה כבר רצון לשנות ו...להשפיע... אני לא חושבת שצריך להכניס ערכים לפני תל חי... זה כמו ללמוד תורה למבחן ארצי... לא.. צריך ללמוד כל הזמן צריך להכניס ערכים באדם כל הזמן כל זמן שהוא חי... כדי שלעתיד יבוא גם הוא יוכל להשפיע... לטובה... אפשר להגיד על כל דבר שהוא מקרה אבל ז בריחה ממציאות... לדעתי אולי ואפילו בדר"כ אנחנולא שמים לב אבל זה שאתה קם בבוקר בריא ושלם ועומד על שתי רגליך חי ונושם... זה נס... כמה אנשים לצערינו לא יכולים לעשות את זה.... הרבה.... אתה אפילו לא מבין (גם אני לא) איו עוצמה זו... זה שאני מחברת פה אותיות למילים ויש לי את היכולת להניע את האצבעות זה נס... ודאי וודאי שישנם ניסים הרבה יותר גלויים ויש המון ספרים כאלה היום... למשל הספרים על הניסים שהיו בגוש... שיש גם ספר.. שנקרה "המהפך" שהוא דבר חזק... (ככה הבנתי) שזה כל מיני דברים נגד הטבע (יש לי אפשרות להשיג אותו בשבילך אם יש צורך.... "וכל יום קורים ניסים למאמין...." הנה לפני שבוע וחצי בת של מורים שלי (היא לפיסיקה והוא לשל"ח) עברה תאונת דרכים קשה מאוד... ילדה בכיתה א'... 4 ימים שכבה בטיפול נמרץ היתה במצב אנוש... (היו המונים שהתפללו עליה...) קיבלה פגיעה קשה בראש ושבוע אחרי היא כבר הולכת, מדברת, יושבת וכו.... כמובן ישנן פגיעות חוצוניות לא רציניות אבל איזה נס!! הילדה לא עלינו היינו בטוחים שזה... אין פה משהו יותר מתאים חוץ מלהגיד שזה נס......

הרבה דברים

נכונים,אם תשימי לב חיזקתי אותך לא באתי נגדך,אמרתי יש ויש... לדעתי הדיון הזה הולך קדימה מידי,אפשר לדבר על זה באיסי זה יהיה יותר נחמד...

למעלה