..................................

avia0911

New member
..................................

תחושה של הוויה לא מודעת... למה אני כאן? מה מניע אותי לפעול ככה? אני כאילו משוגעת שרק היא מודעת לכך שהיא משוגעת... מה שמנחה אותי מבפנים לפעמים עושה עבודה מצוינת ולפעמים גורם לי לרצות למות ומתי כבר מישהו יבין, אף אחד לא מבין... אובססיביות, כפייתיות, פחד עמוק- כל דקה שאני חיה אני עושה לעצמי מבחנים ולפעמים כשאני מצליחה אני כל כך מאושרת עד שאני מגלה שזה היה סתם אשליה... "חמימות חולפת" ואז הייאוש חוזר והבכי וכל הבלעכס לפעמים כשאני עוצמת עיניים אני מדמיינת כוסות נשברות... דברים שבירים נשברים בכלל אנרכיה כבר לא אכפת לי... הכל תמיד יהיה אותו הדבר עד שלא יקרה משהו. מעניין אם אפשר לשנות תגובה טבעית של אדם, התנהגות שהוא רגיל אליה ודפוסים שהוא משחזר המון שנים מתי הזמן שלי יגיע? התיקון שלי... אני לא רוצה להתאבד כי גם בגילגול הבא אני אגיע לאותה נקודה.. אז כבר עדיף כאן לתקן את המעוות אבל איך????!!!!!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!??????????!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?

הי ../images/Emo13.gif

יש הרבה כיוונים לקבלת עזרה. האם ניסית טיפול אלטרנטיבי כלשהו? האם קראת את הספר "ארבע ההסכמות"?

avia0911

New member
שלום =)

הלכתי לפסיכולוגית... לא ממש עזר אני חושבת שיש לי בעיות לפתור עם עצמי לפני שאני אפתור את בעיותיי עם העולם לא הגיוני....?

הי ../images/Emo13.gif

לא כל כך הבנתי בתגובה למה כתבת את זה: "אני חושבת שיש לי בעיות לפתור עם עצמי לפני שאני אפתור את בעיותיי עם העולם. לא הגיוני....?" מי אמר לך שאת אמורה לפתור בעיות בעולם?

avia0911

New member
מממ

שאלת אם ניסיתי את ארבע ההסכמות ואני חושבת שזוהי דרך לפתור את בעיותינו עם העולם החיצוני לא?

הספרים "ארבע ההסכמות" ו"דרך האהבה"

עוזרים לנו עם עצמנו כמובן ועם העולם החיצוני כמו שקראת לזה. אם אנו שלמים עם עצמנו, זה מה שנפגוש כלפי "חוץ" בין היתר. ואם יש בתוכנו סבל, כעס, ביקורת, חוסר הערכה - זה מה שנפגוש בין היתר. אני לא מבינה את ההפרדה שאת עושה עם בעיות עם עצמך ובעיות עם העולם החיצוני. למה את מתכוונת?
את יכולה לתת דוגמא לבעיה עם עצמך לעומת בעייה עם העולם החיצוני?

../images/Emo45.gif

לדעתי האישית בעיה עם העולם החיצוני זה בעיה שלך עם העולם הפנימי
, ברגע שתנקה את עולמך הפנימי הוא ישתקף בבהירות וצלילות יותר בעולם החיצוני

avia0911

New member
הייתי היום אצל מטפל...

לא יודעת אני מחפשת כיוון מסוים... יש סדנה כלשהי שעוסקת בארבע ההסכמות?

סדנאות בנושאי ארבע ההסכמות

אני לא מכירה כאלו. אני חושבת שהייתי ממליצה לך להעצים את עצמך לא בעזרת סדנאות, אלא בעזרת טיפול קבוע ועמוק. משהו שיאפשר לך לשנות דברים באמת. איזה טיפולים מדברים אלייך? יש כל כךה רבה שיטות. יש שיטות שיותר עובדות עם מגע, יש כאלו שיותר אנרגטיות, יש כאלו שהן יותר ממוקדות שיחה. מה מרגיש לך יותר נכון עבורך?

avia0911

New member
ובכן....

בעיות פנימיות לפי דעתי אלו בעיות של חוסר ביטחון, חוסר אהבה עצמית וכדומה... בעוד שבעיות עם העולם החיצוני אלו בעיות עם אנשים כאשר אנחנו לא באמת מצליחים לתקשר איתם בצורה שהיינו רוצים והיינו יותר רוצים להבין מה זה העולם הזה שסובב אותנו וכיצד ניתן להתנהל בו בדרך הטובה ביותר הלכתי לטיפול פסיכולוגי אבל בשלב מסויים הרגשתי כאילו אני נתקעת באותה נקודה והפסיכולוגית קצת "ממחזרת" מה שהיא אמרה בפגישות הקודמות אז חיפשתי משהו יותר רוחני והגעתי למטפל , אבל אני לא ממש מרגישה ש"זה זה" .... בכל אופן, הדברים שהייתי רוצה לתקן ולשפר אצלי הם ביטחון עצמי, אהבה עצמית,(שאני מרגישה שבהחלט הייתי זקוקה ליותר משניהם) אולי אפילו דרך חיים מסויימת כי אני קולטת לפעמים דפוסים שליליים שחוזרים על עצמם אצלי וכמו כן אני רוצה לחיות בשלום ואהבה עם העולם והסביבה שלי =) זה הכל.... אשמח אם תביעו דעתכם בעניין או תכוונו אותי מה כדאי לעשות....

שולחת לך חיבוק ../images/Emo24.gif

הדברים שכתבת "חוסר ביטחון, חוסר אהבה עצמית וכדומה" משפיעים על התקשורת שלך עם אנשים, על האנשים שאת פוגשת, ולמעשה על כל מה שקורה לך בעולם "החיצוני" לך. כשתרפאי את הקשר עם עצמך, כולל לאהוב את עצמך, להרגיש ביטחון ובטוחה, את תראי את ההשפעות של זה גם בתוכך וגם בחיים שלך ועם אנשים. עכשיו את מבינה למה לא הבנתי למה התכוונת לבעיות עם עצמך ובעיות עם העולם? אני רואה את זה כדבר אחד ולא כשני דברים נפרדים. לגבי הרצון שלך לשינוי, ממליצה לך: (1) לקרוא את הספר "דרך האהבה" של דון מיגל רואיס (2) למצוא מטפל/ת שאת מתחברת אליו/אליה ומרגישה שם נוח. התחושות הפנימיות שלך כבר ינחו אותך
אני שולחת אליך גם מסר

לא ממש מסכימה איתך מיכל...

אני יכולה לאהוב את עצמי ולהיות עם בטחון עצמי אך התקשורת שלי עם הסביבה יכולה להיות לקויה מתוך כך שהעולם והאמונה שלי שונים מהמקובל לדעתי עלינו לא רק ללמוד לאהוב את עצמנו אלא להשלים עם עולמנו בחרותינו, מעשינו, אמונתנו, דעותינו וכו' ובכך לא לתת לסביבה להשפיע עלינו ההשלמה חשובה בנוסף לאהבה עצמית

יכול להיות שאנו מדברות על שני דברים

שונים. אם אדם שלם עם עצמו ואוהב את עצמו, זה ישפיע לטובה על הקשרים שלו. יהיה לו קל לתקשר עם אנשים הוא לא יהיה עסוק בלהיעלב הוא יצור קשרים בקלות וכדומה...

מיכל בהודעתך הראשונה....

לא ציינת את ההשלמה העצמית שיוצרת עצמאות וקבלה עצמית ומאפשרת וויתור והתנתקות=שחרור מאלה שלא מקבלים ומבקרים אותנו ומול אירועי החיים מה שציינת אהבה וביטחון עצמי שלא דיי בכך להתמודד מול הביקורות ואירועי החיים ד.א. ביטחון עצמי - זה לא השלמה עצמית "אמרת...יהיה לו קל לתקשר עם אנשים הוא לא יהיה עסוק בלהיעלב הוא יצור קשרים בקלות וכדומה..." אני יכולה לאהוב אותי ויהיה לי בטחון עצמי - נכון אולי אוכל להתמודד מול האנשים אך השאלה איך אני מתמודדת עם עצמי אם אינני שלמה עם עצמי שם יש את העירעור... האם פעלתי נכון או שהם צודקים? ועל זה יכולים להתגבר רק אם אנחנו בנוסף לאהבה העצמית והביטחון העצמי גם שלמים עם דרכנו, דברנו, מעשינו, אמונתנו *אולי אנו מדברות על אותו הדבר

אנחנו כנראה מדברות על דברים דומים

"כשתרפאי את הקשר עם עצמך, כולל לאהוב את עצמך, להרגיש ביטחון ובטוחה" ->>> תחושת שלמות נכללת בתוך זה מבחינתי.

רציתי לומר לך המון....אבל אסתפק כעט

בשליחת
ולומר לך מתוקה את לא חריגה, שונה, מצבך טבעי ורובנו עוברים, חווים את ההתמודדויות מול טפוסי התנהגות שאיננו שלמים איתם, אך עצם ההתעסקות, התבוננות, העלאת השאלות, הנבירה, הרצון לפתור, להגיע להשלמה עם עצמך מעמידה אותך במקום טוב, בוגר ואחראי ואני כבר ממתינה לרגע ש....

avia0911

New member
אילנוש...

אם אנשים כמוך את העולם היו ממלאים... אני מאמינה שהוא היה פשוט מושלם ..=) וגם אני ממתינה לרגע הזה .....
מאחלת לך סוף שבוע נעיםםםם ולכל שאר משתתפי הפורום

למעלה