אני אספר לך משהו
בתוך היריעה המכסה את כל סוגי הרוכבים, כל הגילאים, כל החשקים, כל התאוות, כל היצרים, כל מה שגורם לאדם להזיל ריר מצד אחד או להקיא מצד שני, בתוך כל הטווח העצום הזה (בטח שלא רק בארץ אלא בכל העולם) יש מגוון כל כך רחב של רוכבים, שאין אופנוע אחד (גם אם קוראים לו GS) שמתאים לכולם.

זה מתחיל עם אופנועים קלים וקטנועים קטנים שעליהם מתניידת משפחה שלמה ושאינם צריכים טיפול פרט להחלפת שמן פעם במיליון ק"מ, וזה ממשיך עם אופנועי 125-250 שמהווים את הרוב המכריע של דו-גלגליים במדינות רבות במזרח אסיה.

משם זה עובר למאה אלף סוגי אופנועים שנכנסים בנישה בין 250-300 סמ"ק וכלה ב- 600-750-800 סמ"ק, אופנועים שמיועדים למגוון רחב מאוד של רוכבים - ספורטיביים, תיור-ספורט, דו"שים, קרוזרים, וכלבויניקים רב משימתיים. יש אנשים שמוכנים להישבע באמא שלהם המתה שהאופנוע שלהם הוא הכי הכי בעולם, ואחרים יסתכלו עליהם ויצחקו להם בפנים.

וזה לא נגמר, כי יש גם מעבר לזה עולם שלם של אופנועים בנפחי 1000, 1200, 1300, ואפילו כאלה שהם בנפח גדול הרבה יותר. וגם שם, אופנועי סופר ספורט, אופנועים שמוציאים 200 ומעלה כ"ס, נייקדים עצמתיים, קרוזרים שמנים, וכמובן גם כאן את אופנועי הכלבו הרב-גוניים, כשאת הסקאלה סוגרת נישת האדוונצ'רים הלוהטת.

מה שמתאים לך באופנוע אדוונצ'ר יהיה רחוק ממני שמיים וארץ. אני ארדם, אפול משיעמום, אחתוך ורידים. בזמן הזה אתה תשפריץ את מיטב ה- DNA שלך, השפרצה ספונטנית, היישר על לוח השעונים, מיכל הדלק והמושב. ואם אנסה לשכנע אותך - אתה תסתכל עלי בעיני עגל ולא תבין על מה אני מדבר.

וההיפך.

זה היופי בזה.

ההונדה מצא חן בעיניך וזה מגניב. ההונדה מוצא חן בעיני המון אנשים. אבל אותם אנשים הם לא האנשים שילכו על אופנוע עם מנוע דו-בוכנתי בתצורת L, ואלה שכן ילכו לשם לא ילכו על אופנוע עם מנוע דו-בוכנתי בתצורת V, ואלה שכן ילכו לשם לא ילכו על אופנוע עם מנוע דו-בוכנתי בתצורת בוקסר...

ולהיפך.

מה שמתאים לך, מתאים לך. עד שאולי תראה את האור, ואולי תגלה שחיית בשקר כל ימי חייך.

או שלא. ואחרי שתי דקות תקלל את היום שבו לקחת את האופנוע, ותרוץ מהר בחזרה לשלך.

בדיוק כמו נשים. תפנטז על לא יודע מי, וזה בסדר, אבל זה שלידך יסתכל דווקא על טיפוס אחר, וזה מה שידליק לו את הצ'קלקה.

וזהו.