80 קרונות אופניים חדישים מצטרפים לצי רכבת ישראל

tal#

Active member
נצפה אתמול בת"א בדרך לב"ש, דרך הקו המזרחי

נערך לאחרונה ב:
בלי מדרגות והרבה יותר נוח גם לקשישים ובעלי מוגבלות.
עד שיגיעו הקרונות הללו לקו "שלי", אני נהנית לשמוע כריזה כל 5 דקות שאסור לקשור אופניים (שבדרך כלל נקשרים סמוך לדלת, או באמצע מעבר כלשהו, בעוד בעליהם יושב בנחת בקרון).
מצד שני, אף פקח לא מנסה לתפוס ולקנוס את בעלי האופניים הקשורים.
אם היה עובד מצויד בקאטר באחת התחנות , שעולה לפי הזמנת הפקח וחותך את המנעול, התופעה היתה נפסקת מיד.

Ccyclist

Well-known member

אני חייב לומר שאינני אוהב את העיצוב שלהם. רמפה רק בכיוון דלת אחת, ריבוי מתקני עגינה די מופרז בעיניי (בבריטניה הנורמה היא כ 2-3 מתקנים והרוכבים מסתדרים עם עד 5 זוגות), העגינה היא מהגלגל הקדמי אז האופניים "ישתוללו" בקרון. הגרוע ביותר - יש מושבים מתקפלים מעל לצץמתקנים וזה יוביל בוודאות לוויכוחים. אני אומר את זה מניסיון. לנוסעים שאינם רוכבים אין כבוד לרוכבי אופניים ואני יכול לספר איך היה ברכבות הטמזלינק הישנות שבהן אזור האופניים הצריך קיפול ספסל בן 3 מקומות ישיבה. אם הספסל לא היה מקופל עם אופניים חונות - הנוסעים שהתיישבו במקום היחיד ברכבת שנועד לאופניים לא היו מפנים מקום מרצון אף שהיתה להם רכבת שלמה לבחור איפה לשבת בה ועוד היו באים אלי בטענות שהבאתי את האופניים לאזור המיועד לכך.

בנוסף פנים הקרון נראה ריק. אין בו מדפים לתיקים או עמודים לאחיזה שחיוניים לנוסעים בעמידה בתצורה אורבנית כזו.

למעלה