8 הגדולים הנושא הרישמי ....

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
8 הגדולים הנושא הרישמי ....

הנושא הרישמי לפרק של הערב.. הימורים , מי יעלה מי יודח מי יפשל ... ובעיקר של מי המנה ששווה גמר על פי הגברת אנסקי. ובלי כל קשר אני מארח אצלי 6 חברים שלי ואלוהים ישמור אפיתי ! אשכרה עשיתי פאי אפרסקים... :) וכמובן את הפטריות המומלאות שלי והפעם בערמונים , כמהין , כדורוני מוצרלה ושמן זית...אלוהים זה אמור להיות טעים (עוד בתנור)...

peporain

New member
משלוח פטריות לכאן - דחוף!

טוב, ראיתי את ההודעה כבר אחרי הפרק, אז הימורים אין לנו צפיתי שהיום ילכו סימה או אבי, אז סימה יצאה ומחר - מהמרת על אבי, אם לא יפתיע בביצוע מיוחד. המנה של גילי שווה גמר וגם היא - ואת זה אמרתי עוד ממנת האודישנים שלה, קובה נייה. יש רק שתי מנות אודישנים שאני זוכרת - שלה וחלפיניו ממולא של שי וזה אומר משהו. מהמנות שהכינו היום - בא לי לטעום ממרק תפו"א של שי ושיהיה כבר חורף... וסופלה לקינוח :)

lb22

New member
עכגשיו אני רואה את הפרק חחחח....

והמשימת הדחה זה העתק ישיר למשימה של העונה הראשונה באמריקה ומי שזכתה במשימה הזו זו הבחורה שזכתה בהכל.... משימה באמת מאתגרת.... (אני כנראה הייתי נכשל בו חחח)

lb22

New member
אלוהים כמה שטויות הם עושים שם..

אני שלא יודע לאפות יודע שלא זזים במטר ממתכון בעיקר של סופלה ....אלוהים..

Haad Yao

New member
מעניין מי הרכיב את המתכון הזה

ואיך הוא הגיע לתהליך המדויק.

lb22

New member
זה מתכון רגיל בטח

וסופלה זה אכן תהליך מדוייק , בדיוק ראיתי תוכנית בערוץ האוכל שלשום על סופלה עם איזה מישהו מאיטליה והוא אמר שהסופלה זה אחד המתוכנים הכי מדוייקים שיש כי טועים בקצת הסופלה צונח... מאתגר להכין דבר כזה... :)

Haad Yao

New member
עכשיו זה באמת מעניין אותי.

1) אני ומטבח לא חברים טובים. 2) בן זוגי בשלן מעולה, אבל לא חושבת שהוא אפה פעם משהו. עכשיו הצעתי לו לקנות מצרכים ולנסות להכין סופלה, תוך היצמדות למתכון. שנינו טיפוסים קפדנים. נראה מי יצליח יותר, והאם מישהו מאתנו בכלל יצליח

Haad Yao

New member
לא הספקתי להמר

אבל אמרתי בעבר (בסיכום התוכנית הקודמת, אני חושבת) שכשראיתי במשימת ההדחה את אליסיה, סימה ואבי - חשבתי ששלושתם צריכים לעזוב בתוכניות הקרובות אחד אחרי השני. אליסיה עזבה, ומבחינתי סימה ואבי היו ההימור. כעת גם סימה, באופן לא מפתיע, עזבה. אם אבי יעזוב בתוכנית הבאה, יישארו בנבחרת שישה בשלנים, שהם פחות או יותר באותה רמה. בעונה הקודמת הימרתי די הרבה גם על הרכב הגמר, ומזל שלא היה מעורב בזה כסף, כי הייתי פושטת את הרגל. חשבתי שאביבה, איציק ואינה יעלו לגמר יחד - בסוף, מבין השלושה יצאה אחת בלבד. העונה, מאחר וזה שוב לא עולה לי כסף, אהמר שוב. לפני כמה שבועות, אמרתי שלדעתי אבי יהיה בגמר על תקן סמדי בומבה. כרגע אני די חוזרת בעצמי מההימור הזה, כי סמדי בומבה קיבלה הרבה יותר לגיטימציה לבשל את האוכל הביתי שלה. בעונה הזו, נוהגים לנזוף במי ש"תקוע" בתוך סירי סבתו (אליסיה/ סימה/ אבי). ברוב המקרים, הנזיפות מובילות לניסיוות לרצות את השופטים ולפרוץ את גבולות הסגנון הביתי, שלא צולחים. אז מי כן יהיה בגמר לדעתי? אני חושבת שיוסי ושי לא יהיו. אותי אישית הבישול שלהם מרשים מאוד - בייחוד של שי, אם כי גם יוסי הפתיע אותי מהבחינה הזו, לא מספיק הערכתי אותו בתחילת העונה - אבל הם לא מספיק יציבים. יש להם הברקות אבל גם נפילות, ואני לא מאמינה שיהיה להם רצף של הברקות עד הגמר. בתחילת התוכנית, בשלן מוכשר אבל לא יציב היה יכול לסמוך על כך שיהיה פאשלונר גדול יותר ויגנוב את ההדחה
. כעת, כבר כמעט ולא נשארו פאשלונרים. מבין ארבעת הנותרים, כבר יותר קשה לי להמר מי ינשור, ואני מקווה מאוד שלא אליהב. יש לו תעוזה מטורפת ולפעמים קוטלים אותו על הביצוע, כשברור שהוא מסוגל ללכת על בטוח ולקטוף שבחים. מקווה שלא יהפוך למקרה איציק 2 - מישהו שהוא רמה אחת מעל כולם, מעז כל הזמן, אבל נושר בגלל מעידה בביצוע (למען הסר ספק, אין לי שום בעיה עם הנזיפה שאיציק חטף על מנת הקרפצ'ו ההיא. אני רק חושבת שמאחר והוא לא כשל כישלון מביך במשימת ההדחה, ברמה של להרכיב פלטה בסגנון משה, היה צריך להתייחס להצלחות המצטברות ולהשאיר אותו). עמנואל מצטייר יותר ויותר כבשלן יציב ומתוכנן, שלא צפויות לו מעידות קשות. אני לא חושבת שיש בבישול שלו גאונות, אבל יכולת ניהול המטבח שלו משאירה אותי עם פה פעור. גם אם לא תמיד יוציא מנה מרתקת - בחיים לא יתרסק עם כישלון מביך (ובתכל'ס? אני מעדיפה שף כזה על פני מישהו לא יציב, סגנון אייל שני, שבשיא מפגין גאונות, אבל תמיד יש סיכוי שתצאי מהמסעדה שלו בתחושה שעבדו עליך). מה נשאר לנו כרגע? איריס וגילי, מבין שתיהן אני יותר מעריכה את הבישול של גילי. הן קצת מזכירות את אביבה ואינה, ולא אעמיק בתיאור הדמיון. אומר רק שאיריס, גם אחרי הביצועים היותר מרשימים שלה, עדיין פחות טובה מאינה ולכן היא כנראה תהיה זו שלא תגיע לגמר. זהו הימרתי

n o g a m o o n

New member
גילינו של מי המנה ששווה גמר☺

ויש לי הרגשה שהיא אכן תגיע לשלישיה הסופית אני משערת שגם עמנואל ואליהב יגיעו. אלא אם מי מהם יעשה איזו פאשלה ענקית. לגבי השאר : איריס חסרת מעוף, שי ויוסי לא יציבים מבחינת הצלחות בישוליות. אבי לא הוכיח שהוא יכול לצאת מהקופסא הבייתית.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifאבי כזה שורד מעריצה אנשים כאלה!!!../images/Emo9.gif

המשימת סופלה הייתה לדעתי אחת הטובות שלו - הוא מעולם לא התנסה בהכנה של כזה סוג של קינוח ויצא לו נהדר וטעים ( גם השופטים חשבו ככה ואמרו אותו דבר )
אולי יש בשלנים קצת יותר טובים ממנו אבל הוא היחיד שם שמבשל מהלב והנשמה ורואים את זה ועל זה מגיע לו כל הכבוד!
לדעתי השלישיית גמר הכי הגיונית עמנואל
,גילי
ואבי

Mominit

New member
לא ידעתי שמנה של חזה אווז זה קציצה...../images/Emo12.gif

והבנתי שאתמול הוא הכין גם סוג של עוגיות...בקיצור שימשיך וימשיך עד הגמר

yoleis

New member
אוייש אז הוא לא הכין בכל תוכנית קציצה

אבל כל פעם שיש לו הזדמנות הוא מכין אחת. אני לא מבינה איך אפשר לקחת נתח של טונה אדומה ויפיפה ולהפוך גם אותה לקציצה... פשוט לבכות. הוא אולי טוב לרמה של מסעדה ביתית אותנטית.. אבל לרמה של התוכנית עכשיו הוא כבר ממש לא מתאים. מאסטרשף לדעתי זה מישהו שיכול לבשל כל דבר ולהתמודד עם כל מיני מרכיבים, לא להתקע באותו מטבח כל התוכניות.

גרטה1

New member
../images/Emo31.gifלצערי אחרי העריכה אתמול די ברור מי מנצח

אבי
כל התוכניות האחרונות התפחלצתי איך קוטלים אותו אבל משאירים אותו. אתמול גיליתי למה. כל המשימה עם שי הראו רק עד כמה שי משבח אותו וכמה הוא מדהים וויתר לשי , והוא כמו אבא וכו' וכו'. לכל מי ששכל בראשו הבין שהמנה המצטיינת של שי לא עזרה והם הודחו בגלל אבי אבל זה היה נראה שהם הודחו כי שי לא התחשב בו...מעניין שגילי שבישלה 3 מנות לבד בכל זאת יצאה מצטיינת מה שאומר מה שחשוב זה איך המנות יוצאות בסוף ולא מי הכי עובד בזוגיות
בקיצור כנראה גם התוכניות הזו מכורה מראש....

lb22

New member
יש פה 3 מועמדים או יותר נכון

מועדפים... איריס , עמנאול , וגילי ..... אני אופתע אם מישהו מהם לא יגיע לסוף...

Haad Yao

New member
מה עם אליהב?

יש לו נפילות, אבל אין ספק שיש גם ניצוץ של גאונות בבישול. הוא יודע שהוא מוכשר כמו שד הוא מרשה לעצמו לקחת סיכונים - ואם הסיכונים האלה שולחים אותו למשימת הדחה, הוא מגייס את כל החושים שלו ועושה אותה בצורה מושלמת. לדעתי, הוא יכול בקלות לתפוס בגמר את המקום של אחד מבין השלושה.

juspan

New member
ברור שגם אליהב, ורושפלד מאוהב בו

(לא במובן ההוא), אבל רואים שהוא מת עליו, על דמותו הצבעונית והמעוף שלו (וזה שהוא מהווה אולי את האנטיתיזה שלו). עם גילי זה נורא מבאס, היא באמת מצטיירת כבשלנית מעולה, הרעיונות שלה שהם בהחלט עם מעוף, כמובן הביצוע והקפדנות והאסתטיקה, כאילו יש לה הכל, את כל החבילה. אבל אישיותית כביכול היא יבשושית ומעצבנת קלות ונורא לא מרתקת. פרדוקס כזה (טלוויזיונית לפחות).

juspan

New member
ואותי הצחיק שהוא קרא לו אבא ובעצם אבאלה צעיר

ממנו. הרבה חנף היה שם, כאילו הולכים עם אבי על ביצים קצת...

Haad Yao

New member
לא מסכימה.

1) קודם כל, אני חושבת שאבי בשלן מצוין - ברמה של מטבח ביתי/ מסעדת פועלים. הייתי שמחה לאכול את המאכלים שהוא מבשל. הוא רק לא מספיק טוב לשלבים האלה של התחרות. 2) אכן הוא זכה לפרגון יתר בהתחלה. השופטים הפגינו השתפכויות מביכות ממנות כמו קציצות ופשטידות שאבי הכין, והייתה הרגשה של הגזמה. 3) היום, ההרגישה היא של ירידה הדרגתית ברמת המחמאות שהוא קוטף. ניסו לתת לו לצאת מגבולות המטבח הביתי, אבל הוא היה קצת מקובע (והאמת? עוד לא ראיתי מישהו שעשה מטאמורפוזה בתוכנית. כל מי שבא מהמטבח הביתי שלו, לא הצליח להמריא למרות הביקורת. לא בעונה הראשונה ולא בעונה הזו). 4) בשורה התחתונה, בהתחלה חשבתי שגורלו יהיה כשל סמדי בומבה, אבל עכשיו נראה לי שזה יהיה יותר כמו מוסא. קיבל מחמאות בשלב שהיה טוב עבורו, אבל בתוכנית הבאה או באחת אחרי (אם מישהו יפשל בטירוף) הוא יעזוב בגלל חוסר יכולת להתפתח/ צלחות גרוע/ מעידה קשה במנה שחורגת מגבולות המטבח שלו. עכשיו, דעתי לגבי המשימה עם שי. כל המחמאות ששי הרעיף על אבי באו לדעתי ממנו. יש לשי לב טוב והוא גם אדם פתוח וחשוף, והוא מרעיף אהבה על כולם. הוא באמת אוהב אנשים ומתחבר לכולם. האם הגיע להם להיות מודחים? בהחלט כן, כי לא הייתה שם עבודת צוות. כמו בכל המשימות שאבי מעורב בהם, הם עבדו לגמרי בנפרד. שי לקח למנות שלו את המרכיבים הדרושים, ואבי לקח את השאר. האם רק שי אשם בהשתלבטות הזו? לדעתי לא, גם אבי היה צריך לשים גבולות, אבל נראה שהוא היה מבולבל מהמשימה ומתוסכל מהלחץ לשנות את סגנון הבישול שמופעל עליו. לכן הוא התנהג באפאתיות וכך זה היה נראה. שאלה אחרת: האם שי היה יכול לעשות משהו יותר טוב, כשהוא יודע שיש לו פרטנר שלא משתף פעולה ומכין רק דברים מסוימים? לדעתי, כן יש. הוא היה יכול לתכנן את שלוש המנות מראש, כך שאחת המנות תתאים לסגנון של אבי, ולמסור לו את המרכיבים הדרושים. הוא עצמו היה יכול לעשות שתי מנות יותר מורכבות, ואבי היה מכין מנה טעימה ופשוטה יותר. מה שכן, הפתרון הזה היה דורש משי יכולת ניהול שלא בטוח שיש לו (ולא בטוח שיש למישהו בכלל בחבורה, חוץ מאשר לעמנואל). גילי ויוסי: גילי לא בישלה לבד. היא ניהלה את המשימה כמו שעמנואל ניהל את המשימה, אבל בין לבשל לבד לבין לבשל עם העוזר יש פער עצום.

למעלה