לא מסכימה.
1) קודם כל, אני חושבת שאבי בשלן מצוין - ברמה של מטבח ביתי/ מסעדת פועלים. הייתי שמחה לאכול את המאכלים שהוא מבשל. הוא רק לא מספיק טוב לשלבים האלה של התחרות. 2) אכן הוא זכה לפרגון יתר בהתחלה. השופטים הפגינו השתפכויות מביכות ממנות כמו קציצות ופשטידות שאבי הכין, והייתה הרגשה של הגזמה. 3) היום, ההרגישה היא של ירידה הדרגתית ברמת המחמאות שהוא קוטף. ניסו לתת לו לצאת מגבולות המטבח הביתי, אבל הוא היה קצת מקובע (והאמת? עוד לא ראיתי מישהו שעשה מטאמורפוזה בתוכנית. כל מי שבא מהמטבח הביתי שלו, לא הצליח להמריא למרות הביקורת. לא בעונה הראשונה ולא בעונה הזו). 4) בשורה התחתונה, בהתחלה חשבתי שגורלו יהיה כשל סמדי בומבה, אבל עכשיו נראה לי שזה יהיה יותר כמו מוסא. קיבל מחמאות בשלב שהיה טוב עבורו, אבל בתוכנית הבאה או באחת אחרי (אם מישהו יפשל בטירוף) הוא יעזוב בגלל חוסר יכולת להתפתח/ צלחות גרוע/ מעידה קשה במנה שחורגת מגבולות המטבח שלו. עכשיו, דעתי לגבי המשימה עם שי. כל המחמאות ששי הרעיף על אבי באו לדעתי ממנו. יש לשי לב טוב והוא גם אדם פתוח וחשוף, והוא מרעיף אהבה על כולם. הוא באמת אוהב אנשים ומתחבר לכולם. האם הגיע להם להיות מודחים? בהחלט כן, כי לא הייתה שם עבודת צוות. כמו בכל המשימות שאבי מעורב בהם, הם עבדו לגמרי בנפרד. שי לקח למנות שלו את המרכיבים הדרושים, ואבי לקח את השאר. האם רק שי אשם בהשתלבטות הזו? לדעתי לא, גם אבי היה צריך לשים גבולות, אבל נראה שהוא היה מבולבל מהמשימה ומתוסכל מהלחץ לשנות את סגנון הבישול שמופעל עליו. לכן הוא התנהג באפאתיות וכך זה היה נראה. שאלה אחרת: האם שי היה יכול לעשות משהו יותר טוב, כשהוא יודע שיש לו פרטנר שלא משתף פעולה ומכין רק דברים מסוימים? לדעתי, כן יש. הוא היה יכול לתכנן את שלוש המנות מראש, כך שאחת המנות תתאים לסגנון של אבי, ולמסור לו את המרכיבים הדרושים. הוא עצמו היה יכול לעשות שתי מנות יותר מורכבות, ואבי היה מכין מנה טעימה ופשוטה יותר. מה שכן, הפתרון הזה היה דורש משי יכולת ניהול שלא בטוח שיש לו (ולא בטוח שיש למישהו בכלל בחבורה, חוץ מאשר לעמנואל). גילי ויוסי: גילי לא בישלה לבד. היא ניהלה את המשימה כמו שעמנואל ניהל את המשימה, אבל בין לבשל לבד לבין לבשל עם העוזר יש פער עצום.