70שנה בשוק

marish1

New member
70שנה בשוק

עקבתי אחר השיחה עם שרון ,ויש גם לי שאלות.אם ריטלין ידוע בשוק 70 שנה אז מי שלקח ריטלין לפני 50 שנה בילדות או נעוריו ,היום כבר לא צריך אותו.האם יש מישהו כזה?שמניסיונו האישי נרפא מהפרעות קשב? שיכול להגיד "כן,בילדותי לקחתי ריטלין-זה עזר/לא עזר לי ואחרי ככה שנים לא נזקקתי לו יותר".ובכלל לאיזו תקופה ריטלין מיועד? מי או מה קובע אם הילד צריך ריטלין?תודה מריש'

חגית35

New member
מהרישי- ריטלין אינו מרפא ADHD-נקודה

ריטלין הוא בבחינת טיפול המסייע להפרעה להיעלם לטווח זמן השפעתו ובה האדם בעל הפרעה יכול לתפקד כאילו אינו בעל הפרעה ולהתרכז ולהיות פחות היפראקטיבי ואימפולסיבי

zivadina

New member
ריטלין אחרי 70 שנה

כפי שכתבה חגית, ריטלין איננו מרפא הפרעת קשב, לצערנו. כמו כן, בגלל דעות קדומות, קשה למצוא אנשים שטופלו בריטלין לאורך מספר שנים רב, כי עד לפני 10 שנים האמינו שהלקות עוברת אחרי גיל 18, ולכן היו מפסיקים אז את הטיפול בה. מחקרי האורך (לאורך מספר שנים) מראים שיפור גדול אצל ילדים שטופלו בריטלין. אמנם השפעת הריטלין מוגבלת למספר שעות, אבל בזמן ההשפעה האדם חש איך זה להתנהג ללא בעיית קשב, וכך הוא מחקה את ההתנהגות הזאת גם לאחר שהתרופה עוזבת את מחזור הדם. כלומר, יש כאן השפעה תרופתית לטווח קצר והשפעה התנהגותית לטווח ארוך. בהמשך, הילד המטופל חווה הרבה הצלחות וכך משתפר הדימוי העצמי והבטחון העצמי שלו. הצידה הכי טובה שהייתי רוצה להעניק לילדיי היא: בטחון עצמי ביכולותיהם, אופטימיות גם במקרים של כשלון ואומץ להציב לעצמם מטרות חדשות. לדעתי, רק ילד שצובר חוויות הצלחה, יכול לזכות במתנות שמניתי. מה דעתך?

marish1

New member
יש "ילד" כזה בפורום?

ריטלין שילדה שלי לוקחת,זה קורה בבוקר.יש מישהו בפורום שיכול לשתף אותנו מה הוא מרגיש עם ריטלין?כי את בתי אני לא רואה והיא עדיין לא יכולה להסביר לי את השינוי עם ובלי הריטלין.

marish1

New member
נוסף לזה הבת שלי ראתה מה זה

להבחן עם ריטלין ולקבל 91 וכמה ימים אחרי זה שהיא לא לקחה את הכדור קיבלה 49.אז אני מסבירה לה כמה הכדור עוזר לה להתרכז ולהבין ,ולא להבהל מכמות במבחן.לפעמים יש בקרים שהיא לא רוצה לקחת ריטלין ובלחץ של הבוקר אני לא רוצה להכביד עליה.היתי רוצה להראות לה מסר של מישהו שלוקח ריטלין וכמה זה עוזר לו.

zivadina

New member
כל ילדי הפורום לוקחים ריטלין

אם תכתבי מאיפה אתם, בטוח שיהיו כאן הורים שישמחו להפגש אתכם. אני גרה ברמת הגולן, ואת מוזמנת לביקור אצלי.

marish1

New member
תודה על הזמנה

אני מבקשת תגובה של ילד ADHD ולא של הורה.תודה מריש'

marish1

New member
אני יודעת ורואה שריטלין עוזר

אבל רציתי לשמוע מימישהו שלוקח ריטלין מה הוא מרגיש? מה השינוי אצלו? כי הבת שלי בת 10 היא עדיין לא יכולה לתאר לי מה קורה איתה מבפנים.אנחנו מגליל מערבי.

דליה.ד

New member
ביום רביעי הבא

תוכלו לראות את הבת שלי, בת 17, מתראיינת בתכנית "מדריך הבריאות" עם דפנה שפיגלמן בערוץ 10 בשעה 16:00 על הריטלין. תוכלי להראות לילדה (גם אני שם, אבל הכוכבת האמיתית זו היא!).

zivadina

New member
מה אני מרגישה עם ריטלין?

היות שיש לי מרשם לריטלין, ואני לוקחת מדי פעם, אספר לך מה אני מרגישה: כל המחשבות שמזמזמות בראש משתתקות, ואפשר להתמקד בדבר אחד. אחרי שהריטלין פג אצלי, יש לי הרגשה לא נעימה בגוף במשך מספר שעות. אני לא דוגמה להפרעת קשב רגילה, ולדעתי הריטלין עוזר לי בתחום צר מאוד, ולכן אינני מרבה להשתמש בו. הילדים שלי לוקחים ריטלין כל יום ללימודים.

למעלה