אין ספק שהגיע הזמן לשינוי
אני לא יודע האם השינוי יכול לקרות יחד איתה. האם ניתן לחזור לחיים מלאים יותר יחד, או שהשינוי הוא לצאת לחיים חדשים.
לא נתת פרטים על דרכי ההתמודדות של שניכם. בוודאי עברתם הרבה בשבע שנים.
אני לא יודע אם אני יכול לחדש לך משהו על הנושא של הורים שמאבדים ילד, ומה קורה לחייהם אחר כך. אני לא עברתי את זה, ואולי זו בעיה כשמרגישים שמי שלא עבר את זה לא יכול להבין. לא יודע אם עובדתית זה נכון, אבל בוודאי שאני לא יכול לסתור את הטענה.
בלי לשפוט בכלל, אני כן אומר: אני לא מאמין בגישה של "נגמרו החיים שלי יחד עם הילדה", ואני בטח ובטח לא מאמין בגישה של "איך אני יכול/ה להנות כשהיא מונחת שם". זו כנראה מחשבה טבעית להורים, אבל זה שהיא טבעית לא הופך אותה לנכונה.
אני גם יודע שאסון תופס אנשים במקומות שונים בחיים, כשהרבה פעמים כבר יש מספיק צרות זוגיות ואישיות בלי האסון, וגם אחרי האסון הצרות לא מפסיקות להגיע.
ואחרי כל זה אני חוזר לאמירה הראשונה שלי: הגיע זמן לשינוי. המנעות שלך מאהבה, כולל גופנית, איננה עוזרת לאיש, והיא בגדר אסון נוסף.
תעשה את השינוי בצורה נכונה ואחראית. תנסה קודם לשקם איתה, אם אתה מעוניין בזה (אין חובה עליונה לעשות כך).
וגן אני חושב שעזרה מקצועית היא תמיד חשובה, על אחת כמה וכמה בקושי ענק שכזה.
מאחל לך שתדע עוד הרבה אהבה.
אגב: גם עבורה הגיע זמן לשינוי - רק שאף אחד לא יכול להביא אותה לשם, רק היא את עצמה. ואולי היא לא רוצה שינוי? גם את זה צריך לפעמים לכבד.