7 שבועות

satori79

New member
7 שבועות

ואינני יודע מה לעשות,

7 שבועות מאז נפרדנו. ביוזמתה. אבל גם בגללי. זו הייתה שיחה פרידה נינוחה במקום ניטרלי, ולכן השיחה לא זרמה לפסים אישים או מכוערים. קיבלתי אז בהבנה את הרצון לפרידה, למרות הקושי של שנינו ושזה בא ממנה, זה אולי גם בא ממני. מיומן שכתבתי לאורך תקופה של מספר חודשים לפני הפרידה וסקרתי אותו לראשונה רק אחרי הפרידה (בדרך כלל כאשר אני כותב זה "לכתוב ולשכוח"..) הבנתי שהיה לי מאוד קשה..כל הזמן הייתי בתסכולים...והבנתי שזה בעיקר בגלל חוסר היכולת שלי להתבטא מולה, לעמוד על שלי, להגיד לה בהכי פשוט (ולא פשוט בכלל) מה מפריע לי.. מה אני מרגיש...

נפרדנו כידידים, מדי כמה זמן אנחנו מדברים, שיחות נינוחות. בשבועיים הראשונים היה לי קשה וניסיתי להיפתח ולספר לה מה עובר עלי וגם שמשהו מתחיל להשתפר אצלי.. לאחר שבועיים החלטתי לא ליזום יותר, ומאז רק היא יוזמת פעם ב.. אבל כאשר היא יוזמת.. אני עונה.

אני מניח שהבעיות העיקריות בקשר היו חוסר תקשורת מצידי..לא ידעתי להביע רגשות, מחשבות, ומה מפריע לי. הייתי קצת מנותק, סופג הכל לתוכי וצובר תסכולים. מצד שני, היא לא בדיוק הייתה הטייפ הסבלני, היא הייתה קצת אגרסיבית, ביקורתית..הרגשתי שהיא לא תמיד מכבדת אותי, אך שמתי לב שגם את אמא שלה היא לא מכבדת. להגיד לה משהו בנידון..זה היה אסור. לאורך זמן זה אולי יצר סוג של ניתוק כלשהו ופגיעה באינטימיות שלנו (במרחב הזוגי וגם בסקס). הרי לא נעים להיות תחת ביקורת מתמדת..

למרות כל זאת, אני עדיין מאוד אוהב אותה ולמרות שהיו בה צדדים מדהימים היו בה גם צדדים שהקשו עלי מאוד ופגעו בתקשורת שלנו בגלל הקשיים שלי. בתור אדם שהוא קצת מופנם וסגור, מצאתי את עצמי נבוך וחסר יכול, להגיב לא פעם כאשר היא באה אלי בתלונות כאלו ואחרות, או בביקורת או שיפוטיות. פעם חשבתי שהיא טיפוס אסרטיבי, ואז הבנתי שהיא בצד האגרסיבי (פאסיבי-אסרטיבי-אגרסיבי), היא בדרך כלל כך גם עם משפחתה ועם מעגל החברות מהלימודים.

אני מאוד מנסה לשפר את היכולת שלי להתבטא בדיבור (בכתב אין לי בעיה להתבטא) ואין לי מושג מה באמת יכול לשפר יכולת זאת..אני קורא ספרות בנושא ומקבל רעיונות ותובנות לא מועטים, אך ליישם זו בעיה. איך מיישמים ומקבעים הרגלים חדשים? אני גם מנסה לשפר את היכולת לעמוד על שלי ולפתח אסרטיביות מול אנשים אחרים.

הבעיה היא שכבר 7 שבועות אני לא מסוגל להשתחרר, ואולי בתוכי אני מרגיש כי אני לא רוצה לשחרר, רק לאחוז בחוזקה בשביב של תקווה...רוצה לחזור...מתגעגע לביחד.. הבדידות מדכאת. אני יותר פעיל חברתית היום ממה שהייתי איתה, אבל זה כתוצאה מכך. אני כל הזמן מרגיש לא בפוקוס, כל המחשבות המודעות שלי כמעט כוללות אותה, את הקשר שנגמר אחרי 16 חודשים, מה הייתי אומר בכל מיני מצבים שקרו (חוכמת בדיעבד..). קשה לי לעשות אפילו את הדברים הבסיסים כמו לצפות בטלוויזיה, לראות סדרה כלשהי או אפילו סרט, לקרוא ספר ולהתרכז בלימודים...אני פשוט לא מפוקס..ושום דבר שאני עושה או עומד לעשות לא מרגיש לי נכון... זה כאילו שכל הזמן חסר משהו (היא..) זה היה כך גם לפני שהכרתי אותה, לאורך שנים.

הייתי רוצה לחזור אליה, כי זה מה שהרגש רוצה. הראציונל אומר שזה עניין קצת יותר מורכב מלרוץ אחד לשני עם זרועות פתוחות לרווחה... היו מקרים שאקסים חזרו יחד..אתמול בת דודה שלי סיפרה לי שהיא ובעלה נפרדו מספר פעמים, וחזרו גם אחרי חצי שנה...נפרדו מאותן סיבות.. כמובן שכל מקרה לגופו. זה ידוע.

אין לי מושג מה לעשות...
ניסיתי להשתחרר..להכיר נשים חדשות..פגשתי נשים "מעניינות" וגם כמה פוטנציאליות לקשר אולי יותר בריא.. אבל.. אני לא באמת במקום שאני יכול להתחיל מחדש.. רק המחשבה של להתחיל קשר חדש מעוררת בי פחד... לעבור את כל השלב הראשוני של הסתגלות כזו או אחרת.. האקסית הייתה מאוד נוחה...למרות הקשיים שלנו, אילו מצאתי את הדרך להכיל אותה...והיא אותי...היינו יכולים להיות במקום אחר..

ומשהו בתוכי עדיין מאמין...

היי..... נודע ללב מה שכתבת , אני חושבת שכל אחד כמעט יוכל להזדהות עם התקופה הזו, גם אני...

אז אצלך זה 7 שבועות.. אצלי 4, ואפילו לא יודעת עד היום למה, כי אותו אדם לא טרח לשבת בשיחה מכובדת ולומר לי מה הבעיה... פשוט פוף! יום בהיר אחד, נעלם מהרדיוס

אדם שבמשך שנה וחצי אמר לי כמה פעמים ביום כמה הוא אוהב....

אז כן, יש את הגעגוע, הבדידות הפתאומית יכולה לשגע... אתה מנסה להיות פעיל חברתית אבל הראש לא שם - עדיין - אבל הוא יהיה..

לחזור לאותו אדם לרוב זו טעות קשה ונפוצה, אתה אולי באופן רגעי לחלוטין מרגיש שלם, שמח... אבל הבעיות שהיו חוזרות, צצות, ומביאות פרידה נוספת.

אני חושבת שאתה עושה הכל נכון, פשוט זמן.... זה הפתרון, הרי אתה יודע וכתבת את מה שלא התאים - היא ביקורתית, אתה סגור.... אני לא חושבת שיש נוסחת פלא

להפתח רגשית, לדעתי פשוט היא לא ידעה לגרום לך להרגיש מספיק נאהב, בטוח בקשר, בשביל להפתח מולה.

יש אנשים שלוקח להם יותר זמן, ויש אנשים שלעולם לא אומרים במילים, ועדיין כשהם עם האדם הנכון הם לא צריכים להיות מישהו שהם לא, כי אותו אדם יודע שהוא נאהב גם ללא המילים

עצמן וזה בסדר מבחינתו.

בשורה התחתונה.... תהליך מעצבן וקשה, שמה לעשות, עוברים בחיים כמה פעמים, אני יותר ממבינה אותך כי עוברת משהו דומה כבר חודש, היה ממש רע... עכשיו פחות... ויהיה טוב יותר

עם כל יום שעובר.

מחזקת מרחוק -

satori79

New member
תודה

על התמיכה, ועל כך ששיתפת אותי גם כן במה שעובר עליך.

הזמן עדיין לא מקל..
כל מחשבה, כל נשימה, כל שאיפה של אוויר - היא שם.

מצאתי בפייסבוק קבוצת טיולים, כך שיש לי מה לעשות כל סופ"ש שני בערך.. פוגש אנשים חדשים.. ויחד עם זאת, בכל טיול יש הרגשה החמצה כפולה... הראשונה, שלא יצאנו לטייל יחד בתדירות שרצינו.. והשנייה.. שהיא לא שם איתי. בין כל החבר'ה שיש בקבוצה, משהו בי תמיד מחפש דווקא אותה. בין כל הפנים, מחפש לזהות את שלה.

הזמן עוד לא עושה את שלא..

משום מה, אני אופטימי, אולי נאיבי.. מאמין בnever say never..
אני יודע שאני שרוי בתוך תהליך עמוק, גם עם פסיכולוג וגם עם ספרות מקצועית.
באחד הבקרים למשל, פגשתי את אחי שותה קפה שחור של בוקר באיזה ספסל בקיבוץ, הצטרפתי אליו וניהלנו שיחה שבה שיתפתי את התחושות והכאבים שלי, ייסורי הפרידה ותסכולים של הלימודים.. הוא אחי כבר 27 שנים.. מעולם לא דיברתי איתו על עניינים שבתוך הלב.

לפני מספר ימים נתקלתי בניקיון בדירה בכרטיס הברכה שהיא כתבה לי.. נשברתי. הייתה כאן אהבה גדולה, ומשהו השתבש בדרך.

בפעם האחרונה שנפגשנו, שבועיים אחרי הפרידה.. הגענו לישוב שלה מסיבה כלשהי, ואמרתי לה שזו בטח הפעם האחרונה שאהיה כאן.. זה קצת הכעיס אותה. זה 80 ק"מ מהישוב שלי, ויותר ממנה אין לי מה לחפש שם.. בת זוג חדשה בטח שלא. לא מאותו מקום.

מודה שהתקשיתי להבין את ההתנהגות האמביוולנטית שלה לאחר הפרידה, ולהבין נשים בכלל. :(

הלב שלי לא פנוי כרגע להכיר נשים חדשות בשביל זוגיות, מחקתי עצמי מכל אתר ואפליקציה הכרות. חשוב לי להתמיד בלימודים באו"פ...(שביחד עם הפרידה זה כמעט בלתי אפשרי להתרכז בזה..ובמציאת זוגיות כאשר הלב בכלל לא פנוי..), כמה מגעיל שזה ישמע.. הדייטים שלי הם להגברת הערכת העצמי..

איך הולך המשפט של ג'ון לנון בImagine? :)

שלום

בקשר צריך להשתדל להסתדר עם הבעיות, אבל לפעמים לא נשאר מספיק עניין רגשי ואז מעדיפים להרחיק את הקשר. תוכל להמשיך להתכתב אתה, בתנאי שתשתדל לא להיקשר ולא להתחייב. כשתמצא אישה מתאימה לך, תהיה ביניכם אהבה אמתית וחזקה.

satori79

New member
תודה

אתה מעריך שניתן לשמור על רמת קשר כלשהו בסיום הקשר, בתנאי שלא תהיה היקשרות רגשית מחודשת שתגרום לבניית תקוות שווא?
מצד אחד, כל כך נקשרנו וחבל לי לאבד מישהי כמותה. מצד שני, זה באמת קצת יכול לעורר רגשות רבים וזכרונות, שלא משנה מה הם, הם יכאיבו.

אני יודע שבקשר הבא אהיה יותר טוב, אהיה יותר תקשורתי ופתוח, למרות שהפסיכולוג הסביר לי מדוע קשה לי להיות כזה..

תשובה

רגשות כמו התאהבות, משיכה והיקשרות הם שוליים וקל להתגבר עליהם. הגורם האמתי אהבה, לא אהבה שמכוונת לסוג קשר מסוים בלבד אלא אהבה אמתית לאופי האדם. כשאוהבים, נהנים מקשר רגשי. גם ידידות קשר רגשי. אהבה מתגברת על מאוהבות.

ובכלל

לא רצוי לפתח תקווה וציפיות לעתיד, עדיף ליהנות מהווה בקשר ולהשקיע בו באופן כן כדי שיצליח.

ivgy1980

New member
אם היא עשתה לך רע, זה לא שווה

שום קשר לא שווה אם יש בו רוע
ואל תהיה בקשר בגלל נוחיות

למעלה