68 ק"מ לליטר

סהר דוד

New member
68 ק"מ לליטר

אחרי שבועיים עם רכב חדש:
prius plug in
צריכת דלק ממוצעת 68 ק"מ לליטר.
מיכל הדלק הוא בנפח 43 ליטר והספיק לנסיעה של 2,900 ק"מ
כאן, בארץ. לרוב בכבישים בינעירוניים,לא בשעות העומס.
הייצרן מצהיר על 77 ק"מ לליטר - ללא מזגן.
מחיר הבנזין = 290 ש"ח.
הטענות חשמל - 177 ש"ח.
מחיר משוקלל לק"מ - 16 אגורות

N641

New member
מרשים מאוד - תוכל לפרט עוד?

החישוב של צריכת הדלק בוצע על סמך נתוני מחשב הדרך, או על פי חישוב מד מרחק וליטרים של דלק מהמשאבה עצמה?

הסוללה - על פי נתוני יצרן, הסוללה מספיקה ל-45 ק"מ (במהירות עד 135 קמ"ש). אתה יכול לאשר/לשלול את הנתון על פי הבדיקה שעשית בארץ?

מחיר החשמל - המחיר שנקבת הוא מחיר לטעינה משקע חשמל ביתי או ציבורי? כמו כן מה העלות לטעינה מלאה של הסוללה?

הרגלי נהיגה להשגת נתון כזה - אני מניח שרוב הנסיעות היו כמה עשרות קילומטר לכיוון? כלומר נסיעה תוך כדי ניצול מירבי של סך הקילומטרים שמאפשרת הסוללה. לאחר מכן חיבור למטען (טעינה מלאה בשלוש שעות לערך) ואז נסיעה חזרה, עם סוללה מלאה כמובן. הרגל נהיגה שכזה מאפשר שימוש מינימלי בדלק. אני צודק בהשערה שלי?

תתחדש ותהנה מהרכב

היי סהר דוד. תתחדש. מבחינת עלות לק''מ

הפיקנטו שלי מנוע 1L גיר ידני ומוסב לגפ''מ הוא כנראה זול יותר.
רשמת כי מחיר משוקלל לק''מ הוא 16 אג'. זה אומר 6.25 ק''מ לשקל.
אצלי זה 5.66 ק''מ לשקל. נשמע פחות אבל בהתחשב בנסיעות שהן כוללות טופוגרפיה הררית (הרי המרכז), אני מניח לפיכך שבתנאי נסיעה דומים הרכב שלך שהוא כבד משמעותית היה מנפיק משמעותית פחות ק''מ לכל שקל.
בנוסף זה לא רק הטופוגרפיה התלולה אלא אני נוהג די חזק
&nbsp
הרכב שלך כמובן חדש ומודרני בעוד רכבי ענתיקה מ2012 שאני מחזיק כיד 1.
ענתיקה אבל צרכן אנרגיה יעיל ותחרותי בעיקר בזכות עלות ליטר גפ''מ 2.09שקל/ליטר (המחיר נע ונד. למשל, לפני חודש היה 2.09)

N641

New member
לינואר המחירון 3.04₪. אתה מקבל הנחה מיוחדת?

מהיכן צילמת המחירים האלה?

המחיר של גפ''מ שונה בין תחנה לתחנה.
אין לי שום הנחה. אבל, יש תחנות יקרות שהמחיר סביב 3 שח ויש שזול משמעותית דהיינו קרוב ל-2
טעיתי, החודש זה 2.19
בחודש הקודם 2.09
בעבר היה כבר 2.19. כל הזמן עולה ויורד.
&nbsp
אולי מה שהבאת זה המחירון הרשמי אבל הוא הבסיס לפני הנחות. כמו שמחיר הסולר מאד שונה בין התחנות והשונות במחיר הבנזין קטנה יותר.

N641

New member
אתה צודק, יש תחנות בודדות שמוכרות מתחת ל 2.5₪

בעיקר באיזור הדרום.
&nbsp
מה שהבאתי קודם זה המחירון הרישמי של רשת "דלק".

למעלה