//

//

ערב טוב לכל שוכני הפורום, תבורכו. שאלה: כמה מכשירי חשמל אפשר להעמיס על שקע אחד? מדובר פה במחשב על כל מרכיביו וחלקיו, מערכת סאונד, שני מטענים לפלאפונים, מנורת לילה, מכשיר די. וי. די, טלוויזיה, מאוורר. יש לי מספיק מפצלים וחוטים מאריכים, אך האם השקע יעמוד בעומס? מה דעתכם? אני פוחדת לנסות את כל זה מבלי לשאול קודם.. תודה לכם! ליאורה

lekner

New member
בעקרון שקע סטנדרטי בעל

הגנה של 10 אמפר יכול להעמיס 2300VA מכשירים אלקטרוניים כמעט ולא צורכים כלום הדבר שצורך הכי הרבה זה מנורת הלילה במידה והיא הלוגן אך אני משאר שזוהי נורה סטנדרטית עד 75 וואט כמו כן לא כל הציוד שציינת עובד בו זמנית למשל אני לא מתאר שאת מפעילה את המערכת ביחד עם הטלויזיה דבר נוסף הוא שפשוט לא בריא הרבה כבלים מאריכים עקב ריבוי תקלות לסיכום אני לא רואה בעית עומס אך אני רוצה לציין שבמידה ולקו הזה מחוברים עוד צרכנים במידה וזה לא שקע יחיד כי ידוע שעל כל קו מחברים מספר שקעים אז תיתכן בעית עומס ובמקרה הזה ההגנה תפעל.

shoulhadida

New member
איכות המפצליים .

בעיקרון לא כדאי לשים הכל בסל אחד כלשון הפיתגם. אם אין ברירה לפחות רכשי מפצלים מאיכות טובה . ישנם מפצלים שמורכבים מפחי נחושת שבמשך הזמן הברגים והפחים מתעקמים ואז ניגרם קצר וכשהכל בסל אחד הנזק הוא גדול. לכן כדאי לרכוש מפצלים עם הגנה למחשב ולאבזרים אלקטרונים. כמו הטלויזיה והמערכת. שאול

fireman

New member
בדיקת המפצלים הללו אחת לתקופה

צריכה להיעשות כמו כל תחזוקה אחרת של מערכת החשמל בבית.... אצלי בבית כל שנה החשמל יורד וכל השקעים והמפסקים עוברים חיזוק ברגים וכך גם הלוח... (הכל ע"י חשמלאי כמובן)

wil

New member
ההספק הכללי עדיין נמוך

מחשב הכל כולל הכל=400W במקרה הרע, מערכת סאונד בהנחה שאתה לא דיסקוטק=מקסימום עוד 400, מטענים לפלאפונים=10W ביחד, מנורת לילה=60W כנראה, דיוידי=50W, טלויזיה=120W, מאוורר=70W סה"כ כ-1110W במקרה הרע, ממש לא מדאיג. רק כדאי לדאוג שהמפצלים תקינים (ולא שרופים/מעוותים) וכל התקעים יושבים עד הסוף ולא רופפים, זה הכל.

פפו

New member
בשפה פשוטה הייתי אומר

כדאי לקנות מפצלים אכותיים

למעלה