60 שניות על מסחור

multi

New member
60 שניות על מסחור

רציתי להסב את תשומת לבכם לתופעה שקיימת באמריקה שנובעת ישירות מהמסחור והיא בחירת השמות לאמנים לשירים ובכלל אוצר במילים של הראפרים. כמה שירים קיימים עם המילים: ride, thug, holla, my name, וכל מיני phrazel verbs עם up, down, in, out. כמה ראפרים יש עם השמות - big, fat, slim, dogg, thug לא רק שכשיש איזה טרנד מוסיקלי כמו למשל להכניס הרבה מחיאות כפיים לביט או מוסיקה הודית/ערבית, או נושא מקורי, כולם רצים ועושים בדיוק ככה כי זה מוכר. אלא שזה הולך רחוק עד כדי כך שאנשים מחקים את השמות עצמם! ושם זה דבר שאמור להיות משהו מקורי ויחודי, הכרטיס ביקור, התעודת זהות. וגם את זה הם מחקים. ושלא נדבר על האוצר מילים המיינסטרימי שכולל תמיד את הshit, nigga, fuck כמו אנשים שתמיד אומרים, נו הזה של הזה עם האלה. ובכלל רמת כתיבה נמוכה ושטחית. זה מראה על אוצר מילים עני, עולם פנימי צר, ולראפרים כאלה שתמיד יש להם אותם מילים ואותם רעיונות ואותם אסוציאציות ואותם נושאים, לא מגיע התואר אמסי אם. אפילו אם אלה אותם דברים ש(הם חושבים ש)מוכרים. כמה שהשירים יפים, ושהטרנדים תופסים.זאת תופעה שיכולה לחלחל לארץ וכדאי להתחסן בפניה לפני שהיא תגיע. אמנים צריכים ליצור מוסיקה, לחדש להיות מקוריים ומיוחדים. ולא לחקות משהו אחר שמישהו כבר עשה רק כי זה מוכר, שיתעלו מעל זה וימכרו בזכות העילוי. אני מאמין שגם במוסיקה ממוסחרת אפשר לחדש ולהיות מקוריים ולא קישטים או חיקוי של שירים אחרים. זה הכל תלוי בגישה ובגדולה האמיתית של הראפרים והמפיקים שצריכים להתעלות על עצמם כל פעם מחדש. ושם יש תחרות אמיתית בין ראפרים שכל אחד מנסה להתבלט, פה עדיין לא יוצאים 2 דיסקים באותה חצי שנה. אז כשתגיע לפה התחרות והשוק יהיה גדול יותר, יחודיות צריכה להיות השאיפה של כולם כדי להתבלט מעל לשאר ולמכור. לא לעשות משהו מוכר כי הוא מוכר, לעשות חדש שימכור בזכות עצמו. אז אמנים צעירים, אמנים מקצועיים, מפיקים וכל מי שקורא את הפורום הזה. שימו לב לזה. זה מתחיל מדברים קטנים כמו בחירת שמות, זה עובר בביטים ובליריקס וזה מגיע לגישה עצמה של האמן כלפי המוסיקה שלו ולפילוסופיה של מוסיקה. כדאי להקדים תרופה למכה. תודה שקראתם.

omritoto

New member
כן זה מעצבן לשמוע אותו דבר כל הזמן

אני שומע מיינסטרים וכל החרטה הזה נשמע אותו דבר (חוץ מטופאק שהוא המקור) ! ואני חושב שבארץ עדיין אין אמנים מקוריים, ולדוגמה קובי, שהוא חיקיין מס'1 של המיינסטרים האמריקאי (גם מבחינת תוכן שיטחי)... וזהו בנתיים

omritoto

New member
ושחכתי לציין

אני לא אומר שאין מקוריות בארץ אני מכיר כמה מקוריים (מעטים), למשל, סגול טאבו, אני(לא רוצה להשתחצן אבל שתשמעו אותי תגידו אם אני כן מקורי), ויש גם את מולטי (כי אם הוא לא היה מקורי אז הוא לא היה כותב על הדברים הנ"ל)

omritoto

New member
אימגי'...

אני חושב שאני מקורי אני לא בטוח בזה. אבל אם אתה רוצה לשמוע אותי אני ישמח לשלוח לך את השיר החדש שלי באיי סי קיו אז אם אתה רוצה צור איתי קשר ואני ישלח לך בשמחה...

EmGee

New member
דבר ראשון זה אמג´י לא אימג´י

דבר שני אני לא רוצה שתשלח לי שום שיר שלך אבל אני יודע שאתה לא ברמה של לבקר את המקוריות סאבלימינל (אני בכלל בספק שאתה מספיק קרוב אליו שאתה קורא לו קובי).

omritoto

New member
אין לי כוח לקרוא לו סאבלימינאל

אז אני קורא לו קובי! ואני בכלל לא מכיר אותו ואני גם לא מהמעריצים שלו! אבל אל תשפוט אם לא שמעת!

EmGee

New member
א. אז תשרא לו סאב

ב. אז למה אתה כותב בפורום שלו? ג. למה נראה לך שלא שמעתי?

omritoto

New member
אני כותב שם שמשעמם מאוד

אני גם אוהב לצחוק על המעריצות הדפוקות שיש להם שם זה מצחיק "סאבלימינאל הוא מושלם" או "וואי איזה חתיך עולמי הצל"
ולמה אני כמעט ב99.999999999999% בטוח שלא שמעת תשיר החדש שלי

Big 7

New member
אני שמעתי(חלק)

הוא שולח לי את זה כרגע ואני שומע את מה שעד עכשיו ודווקא זה דיי טוב הביט מעולה(למרות שזה לא שלו) הפלואו דיי חלש הליריקס מעולה(קראתי אותו מקודם) והקול שלו טוב.תנסה לישמוע את השיר שלו דווקא שווה.

hill_e

New member
lets go back to the original msg...

well i think u right. hey ill tell you what. in the US many people look down to black people, because they have gangs u know and in the night its very dangoures to hang out in their area. they also and its common and nobody argues about it, that they cures a lot and not in a bad way. words like shit doesnt even have bad meaning alwys. (if u want ill give u example) hey so all im saying is that, theres nothing to do about the language cause its part of almost everybodys life in LA and NYC i bet its the same, and they dont try to imitat other singers, thats totally normal. to talk like that. but i must say that u made, multi, a very clever point there. hilly hilly

multi

New member
זה לא אותו דבר

סגנון דיבור וקללות זה מקובל אבל כשזה בא כל מילה שניה כדי לפצות על אוצר מילים דל או אי מציאת חרוז. זאת בעיה

hill_e

New member
mekubal like yes- use it all the

time and it really doesnt matter when- when u talk or when u sing when u rap, this shit comes out of everyones mouthes all the time.

multi

New member
אני יכול לתת 2 דוגמאות

בדיוק בגיליון החדש של הסורס יש מאמר על אחד שקוראים לו סלים ט'אג ויש את האלבום של ספייס 1 שקוראים לו ספייסברג סלים, ונראה לי שראיתי עוד אלבום עם הסלים הזה בסוף.

HaWk34

New member
יש אייסברג סלים, אבל מה זה משנה

אמינם לא הולך לפי השם סלים

למעלה