6 מתוך 10

6 מתוך 10

זה הנתון שנמסר הבוקר. 6 מכל 10 מפוטרים הן נשים. האם זה אומר שיותר קל לוותר עלינו? האם זה אומר שיותר נשים מעדיפות ללכת הביתה? האם זה אומר שתקרת הזכוכית הרבה יותר נמוכה ממה שחשבנו?

הילהל

New member
מעניין

אולי זה אומר שמשכורת של אישה נתפסת כ"משכורת השנייה" בבית, משהו שייגרם פחות נזק אם ילקח מהמשפחה. משהו כמו "אם הגבר יפוטר - לא יהיה מה לאכול. אם האישה תפוטר - יאכלו לחם ולא עוגות". זה לחלוטין לא נכון, רוב המשפחות שאני מכירה זקוקות לשתי משכורות, אבל זו תפיסה שגויה רווחת. אני זוכרת איך השתגעתי כשניסו להגיד לי שאם לא אעבוד נוכל להסתדר כי נחסוך על גן ילדים ועל "ביגוד ואיפור". קשקוש מוחלט! אין לי ספק, בלי קשר לעניין הזה במיוחד, שתקרת הזכוכית נמוכה משנהוג לחשוב.

mykal

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ל שכתבת נכון

ובמיוחד המשפט האחרון, אבל למה דוקא זכוכית?
לי נדמה שהתקרה היא אבן ממש--כי רוצים להכאיב ושלא נראה זאת.

mykal

New member
למה דוקא נשים? כי העולם עדין מגדרית שובניסטי

ובגדול, לא רק מהדברים שאמרה הילהל, אולי יש נשים שמצליחות לגבי עצמן אבל גם אז לא שינו את דרכי החשיבה הגבריות, וגם אלה שמתיחסים נקודתית לנשים כראוי(מבחינת הערכה וכו') עדין במחשבתם ורגשותיהם הם שובניסטים. וגם נשים מותרות פחות לוחמות על מקומן.

שירי ל

New member
אצל אמהות לילדים קטנים זה גם לא ממש משנה את

המצב הכלכלי. כשצריך לשלם למטפלת או גן, ולצהרונים מה שנשאר מהמשכורת זו ממש בדיחה. בתור אמא ל-3 קטנים שעובדת אני יכולה לומר שלמרות הכל חשוב לצאת מהבית, לעבוד, להיות יצרנית, לפגוש אנשים וגם לדאוג לעתיד אבל כלכלי זה לא

למעלה