6 ימים אחרי...

6 ימים אחרי...

עדיין סובלת מכאבים - בעיקר באיזור הפורט והגב העליון וגם בצד שמאל - כשאני נושמת נשימה עמוקה או מפהקת. האם סביר שעדיין כואב? האם הפורט ממשיך להציק או שיהפוך לבלתי מורגש? אני מרגישה שזה מגביל אותי, מעין איטיות בתנועה. משכך כאבים לא ממש עוזר, דרך אגב. את התפרים הורדתי היום (אחרי שעברתי אצל רופא לביקורת) - איזו הקלה עצומה! אתמול אכלתי יוגורט וגם היום, פרט לכך עדיין על נוזלים. אני מתכננת מחר להתחיל כלכלה רכה - קצת פירה בתור התחלה. האם אפשר כבר בהתחלה לאכול מרקים מרוסקים?

LATIN GIRL77

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה

אני שמונה חודשים אחרי ומרגיש כמו נצח.... במובן החיובי
, מנסה להזכר, אני חושבת שהכאבים ארכו חמישה-שישה ימים, יש מי שדיבר גם על שבוע ויותר, אם זה משהו שממשיך להטריד אולי כדאי לשאול רופא. הכאבים בכתפיים עברו מהר יותר, בפורט כאב כמה ימים יותר, הסבירו לי בזמנו שהפורט תפור לשריר ולכן הכאבים, אבל גם זה עובר ומתרגלים. האמת שגם היום יש מדי פעם כאבים, בעיקר כשאני לא אוכלת הרבה שעות, האמת שזה מוזר ודווקא רציתי לשאול את המנתח ושכחתי. הורדת התפרים אכן הקלה עולמית, איך פתאום מעריכים פעולות פשוטות?? אני אכלתי מרקים טחונים , פשוט תקעתי את הבלנדר מוט במרק אחרי שהוא מוכן. לדעתי את אוכלת מעט מדי וכדאי להתחיל לגוון. בהצלחה!

כלכלת השבוע השני

האמת היא שאני חוששת לאכול... חוששת שיקרה משהו לטבעת, שהכאבים יתחזקו. שאלה נוספת- קראתי שאפשר לאכול ירקות מבושלים בשבוע השני - בטטה אפויה ומרוסקת מותר? ומה לגבי פשטידה של ירקות גבינות (ללא בצק - רק גבינות רכות וירקות)?

PinkHippoGirl

New member
אין לך ממה לחשוש ../images/Emo122.gif

אם תאכלי לאט בכמויות קטנות ולפי בתפריט המומלץ הכל יהיה בסדר. את צריכה לזכור שמיד אחרי הניתוח הטבעת פתוחה כמעט לגמרי.. המטרה של התפריט ההדרגתי היא להפחית את העומס על מערכת העיכול שעברה כביכול טראומה וצריכה להתאושש אבל במקביל להכין אותה לקראת הסגירות של הטבעת. אני ממליצה שתתנסי בכל יום במשהו אחר ותתחילי מאוכל רך יותר ולאט לאט תעברי לאוכל יותר קשה כמו פשטידה.. (ככה אני עשיתי) בנוגע לכאבים אני יכולה להעיד שלי כאב באזור הפורט כמעט שבועיים וכמעט שלושה שבועות לבשתי רק גוזיות זה היה לא נעים ויכול להיות שאני גם הרבה יותר רגישה מרוב האנשים, אבל גם זה עובר והיום אני בכלל לא מרגישה אותו. מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!

מקווה שגם אצלי יעבור

גם אני עם גוזיות כרגע וזה מאוד מפריע לי, ברמה האסטתית בעיקר. מזל שעכשיו חורף ואפשר להתכסות בכמה שכבות.

אופירA

New member
מנהל
אפשר ירקות בשבוע השני

כל מה שאמרת אפשר. גם מרקים טחונים. לגבי הכאבים - כמה זה כואב? האם הכאב פוחת והולך או גובר והולך? אם הוא לא גובר, והוא נסבל - זה סביר. יש עניין הגז שמשתחרר לאיטו, ויש הכאבים סביב הפורט, וזה אמור לקחת שבוע, וגם יותר, אפילו עד 3 שבועות, רק הולך ופוחת. אם הכאב לא סביר ולא פוחת והולך - תרימי טלפון למרפאה של המנתח שנותחת אצלו. אמור להיות מענה והדרכה בנושא זה אצל כל מנתח.

מזל טוב!

אני עם הטבעת בסיומו של השבוע השני שלי.. אני יכול להמליץ לך על גבינות וירקות טריים לשבוע השני, כל השבוע האחרון (השני שלי) אכלתי בבוקר רוויון ולקראת צהריים פרכיות עם גבינה או קוטג וירקות... וזה השביע אותי עד מאד עבור מהלך היום. בלילה אכלתי מרק (אפונה, עגבניות, תירס) ועוד משהו, רעיון הטבעת הוא לעצור את ההשמנה... אני לא יודע מה דעת האחרים כאן, אבל ארוחת פחמימות (פירה) הן ארוחות שכדאי להמנע מהם. זה נכון שעם הטבעת את תרדי במשקל... אבל למה לא פשוט לנצל את ההזדמנות ששבעים, ולא להעמיס פחמימות?! ככה תרדי מהר יותר בזמן קצר יותר. אני מאד שבע במהלך היום, והיה לי תיאבון של בהמה לפני.. אין לי רצון וחשק לנסות אפילו תפו"א, אורז, פסטה.. אני הייתי שמח לאכול עופות ובשרים.. אבל פחמימות, אני יכול להשאיר את זה לאח"כ... לחם הוא משהו שאני מאד רוצה לאכול, ואופירה הבהירה לי שמאד לא כדאי וקיבלתי את עצתה. שיהיה בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
אכן - שבעים צריכים לנצל את ההזדמנות הזו

ולרדת בתקופה זו במשקל. אנשים ששבעים מירקות וממוצרי חלב - זו ברכה. יש כמה וכמה אנשים שירדו בתקופה הזו את רוב המשקל שלהם, ולא היו צריכים תקופה ארוכה ללכת לסגור את הטבעת. אנשים אלה גם לא סגרו הרבה בהמשך, כי עצם הנחת הטבעת על הקיבה כבר יצרה אצלם הגבלה, ובהמשך הצרה קטנה יצרה הגבלה גדולה. אנשים שרעבים בתקופה זו צריכים לשבוע, משום שאצלם הקיבה עדיין לא מוגבלת, והרעב יכול להטריף את דעתם, ואז בשם טירוף הדעת הם עלולים לעשות מעשים מסוכנים כמו לאכול לחם או לזלול בבולמוס. לכן הם צריכים לדאוג להיות שבעים ורגועים. הכלל הדיאטני החשוב הוא - כשרעבים לאכול פחמימות בצירוף חלבונים, כי הצירוף הזה משביע מאוד. כמו כן, רצוי לאכול אכילות קטנות מפוזרות יותר במשך היום (למי שזה מה שמרגיע את הרעב שלו. כמובן שמי שזה רק מעצבן אותו, שיתנהג כמו שטוב לנפש שלו). בדרך כלל, אנשים אלו יצטרכו כמה וכמה סגירות כדי להגיע להגבלה, והירידה במשקל שלהם תתעכב עד להשגת הגבלה משמעותית ע"י תהליך הסגירות. לא נורא, אף אחד לא רודף אחריהם, ובסוף בע"ה הם ירזו כמו גדולים.

רוייקו

New member
הכאבים בגב ובכתפיים

מחזק את ההסבר של אופירה, ש.. סביר שמקורם בגירוי שגורם הגז (איתו מילאו חלל הבטן בזמן הניתוח וממשיך לפעפע החוצה מהגוף. בדרך כלל זה נעלם לאחר יומיים שלושה מהניתוח

לגבי הפחמימות

אני לא מתכוונת להתפרע כאן על ארוחות של פחמימות אבל... אני לא מאמינה בשיטה של זבנג וגמרנו, אלא בהדרגתיות ובאיזון וגיוון. אני חושבת שתפריט צריך להיות מאוזן ולכלול מכל דבר - כמובן שבמידה אך לא הייתי מורידה באופן מוחלט פחמימות או חלבונים או משהו אחר. בעיני חשוב גם גיוון - אם אני נמצאת בכלכלה רכה - אז לאכול סוגים שונים ולא רק אותו הדבר בכל יום.. כמובן שזה אינדיבידואלי, אבל אם אני אסתכל על עצמי - אם אני אוכל רק גבינה וירקות כל יום, התוצאה העיקרית תהיה שבסופו של אותו שבוע, אני לא אוכל להסתכל יותר על גבינה. דרך אגב, המרקים שאתה אוכל הם לא מרקי ירקות קלאסיים. אפונה ותירס למשל, לא נחשבים כירקות שכדאי לאכול מהם ללא הגבלה. לתירס יש ערך קלורי גבוה יחסית ומדד גליקמי גבוה. אם לחסוך בקלוריות - אז כדאי לאכול מרק עם ירקות כמו גזר, דלעת, קישוא. ובכל זאת - מרקים מהסוג הזה הם סמיכים יותר ומשביעים יותר ויש להם מקום ותפקיד בתפריט שלך. (רק שיהיה ברור - אני לא ממליצה שלא לאכול אותם - רק הבאתי אותם כדוגמה!!) ורק לציין - אני לא יודעת מה עם האחרים פה - אבל אני ממש לא מתהלכת כל היום עם תחושת שובע. ה להרגיש ככה?האם אני אמורה להרגיש ככה בשלב הזה?

אופירA

New member
מנהל
ברור שאת לא אמורה להרגיש תחושת שובע

בשבוע של הכלכלה הנוזלית! מי מרגיש שובע מנוזלים? אם הקיבה הבריאה, ברור שהיא תרגיש רעב. הרעב יפחת בשבוע של הכלכלה הרכה, מהסיבה הפשוטה - שתאכלי יותר אוכל, יותר פחמימות ודברים שמשביעים. איפה כתוב שאת אמורה להתהלך כל היום עם תחושת שובע?

למעלה