???

Gonzolio

New member
???

כמה סוגי מיתולוגיות יש (הכי מופורסמים) איזה מהם כדי לי ללמוד ? אני מתחיל בקטע זה אז משהו שיהיה מעניין תודה אה ועוד משהו הכותב J.r.r tolkien אני יודע שרוב הדברים שהוא כתב זה הדמיון שלו אבל אולי יש משהו מתולוגי בסיפורים שלו ....האלפים בני לילית לאיזה מיתולוגיה הם שייכים ואם בכלל תודה

Y. Welis

New member
יש הרבה - נורדיות, פיניות, יווניות

קלטיות ועוד סימנים מאחרות (כמו בבל ואולי גם הודו).

Y. Welis

New member
וגם קצת קבליות...

בתיאור 'גלגלי העולם' וכן בתפישה שהעולם הקיים פגום ('שבור' בקבלה) ויתוקן רק באחרית הימים.

Poseidon16

New member
הוא לא מושפע

יש הרבה מפורסמות הכי ביותר הן:יוונית(הכי מפורסמת), מצרית, פרסית, נורדית, פרסית, וכמובן כנענית. כמובן לפי נקודת מבתי ללמוד את המיתולוגיות האלה: יוונית- אם תרצה ללמוד בארהב או מדינות אחרות על מיתולוגיות ואפילו בארץ כמעט תמיד מתחילים ממנה(שמעתי שבארץ מתחילים מכנענית דווקא אבל לך דעה?). מצרית- מיתולוגיה ממש מעניינת לפי דעתי ולה מיוחסת רצינות רבה באונברסטאות בארה''ב (דוד שלי למד שם ) בנוסף להכל היא פשוט מעניין מאוד. כנענית- אנחנו חיים בארץ כנען מה לא מעניין לך לדעת במה האמינו פעם?. ובקשר לתולקין הוא הושפע בעיקר מההיסטוריה ומאגדות אנגליות למשל האלפים הם האירים כי תראה שלגולס שמסמל את העלפים בטריאולוגיה הכי מעניינת שלו "שר הטבעות" לבוש בירוק שזהו צבע של האירים ואלפים נוסעים מעבר לים לארץ של החיים הנצחים כמו שאירים נסעו לארהב. עוד דוגמא זהו גנדלף שהוא דמותו של מרלין מהסיפור של מלך ארתור ואבירי השולחן הגדול ודמות פוליטית חשובה(לא זוכרת את שמה) שהיה שר חשוב שאמר שאפילו אם נמות חייבים להחזיר מלחמה.

Poseidon16

New member
תכוונת אלי?..

אני לא ממש מבין בתחום של טולקין פשוט יש לי חבר פנאט שלו ושל כל יצירותן(הוא קנה ספר שהוא אוסף של מכתביו של טולקין) והוא פשוט חורש לי על השכל עם כל הסיפורים שלו עליו ועל כמה הם דומים.

Y. Welis

New member
אכן כן...

ובאשר לאירים ונסיעתם מערבה - זה רעיון מעניין... אבל לא ממש משכנע, כי האירים עזבו את ארצם כתוצאה מרעב, ובעצם גלו באמריקה. לעומתם בני לילית *חוזרים* מערבה למקום שממנו מרביתם באו, והמקום היחיד בארדה (או מחוצה לה) שהוכן במיוחד עבורם.

5 0 6

New member
אז כדאי שתברר שוב.

טולקין הושפע מאוד ממיתולוגיות אחרות. גנדלף הוא לא בהכרח המרלין, ושמו דווקא מופיע באיזו יצירה גרמנית שמישהו העלה לכאן פעם, אם אני לא טועה. האלפים הם ממש ממש לא האירים, והם לא מייצגים שום עם שקיים בעולמנו. שים-לב שהעולם של טולקין הוא לא הקבלה לכדור-הארץ, כך שכל עם אצלנו צריך ייצוג כלשהו שם. העולם של טולקין הוא עולם בפני עצמו.

Poseidon16

New member
מי אמר שאין שום דבר משותף בין העולמ

אני יודע בעיקרון שטולקין לא שייך שום דבר מעולמו לעולמנו אבל את לא יכול להגיד בחד משמעית שהוא לא אמר את זה. ואפילו אם תרצה הוא לא יגיד לך עכשיו כלום(וזה בגלל שלא בא לו ;) ).

5 0 6

New member
אם אתה יודע שטולקין לא לקח דבר

מעולמינו והכניס אותו לעולמו, איך אתה יכול להגיד שהאלפים מייצגים את האירים?!

double O S

New member
דווקא../images/Emo96.gif

אפשר למצוא קשר מאד הגיוני בין מלחמת העולם ה-II לבין הספר...

Dia Leoghann

New member
העולם של טולקין הוא לא כדור הארץ?

אני דווקא חושב שכן... לצערי אין לי את הספר לידי, אבל תסתכל באחד העמודים האחרונים של הטרילוגיה - טולקין פשוט כותב שם שחור על גבי לבן ש-Middle Earth היא העולם שלנו, ועל איזור נומנור וה-Shire הוא רומז שזוהי מערב אירופה (העולם הישן הוא קורא לה). מעבר לכך, מיני החיות והעצים הם אותם מינים המוכרים כאן, השמיים הם אותם שמיים (אותן מערכות כוכבים), אורך השנה הוא זהה לאורך השנה בכדור הארץ. אני לא חושב שיש מישהו שקרא את שר הטבעות ולא הרגיש (לפחות בתת המודע שלו) שהוא "נמצא בבית".

למעלה