55% מהציבור תומך בעבודות תשתית בשבת

• פותח הנושא d1f2
  • פורסם בתאריך

d1f2

Active member
לפי סקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה, 55% מהציבור הישראלי תומך בעבודות תשתית בשבת, ועוד 16% מסכימים לביצוע עבודות בשבת רק אם העובדים יהיו לא יהודים. רק 24% מהנשאלים בסקר מתנגדים לעבודות ביום המנוחה.

לפי הסקר, בקרב מצביעי הליכוד 35% מהנשאלים תומכים בביצוע עבודות בשבת, 34% תומכים בביצוע עבודות בשבת רק אם העובדים לא יהודים ורק 27.5% מתנגדים. בקרב מצביעי הציונות הדתית רק 43% מתנגדים לעבודות בשבת. פילוח מדגם יהודים לפי דתיות מעלה רוב זהה בקרב החרדים של המתנגדים לעבודות בשבת ושל החילונים המסכימים לעבודות בשבת (בשני המקרים 87%). רוב המסורתיים הלא-דתיים מסכימים שיש לבצע עבודות בשבת ואלו מחצית הדתיים מתנגדים לכך. השיעור הגבוה ביותר בקרב המסורתיים הדתיים מחייבים עבודות בשבת אם העובדים לא יהיו יהודים.

ערןל1

Active member
בקרב מצביעי הציונות הדתית רק 43% מתנגדים לעבודות בשבת.

בנט פעם אמר שהוא תומך באמנת גביזון מידן אבל אחרי השינוי הפוליטי שלו אין לקבוצה שאתה מתאר למי להצביע ולכן (אני חושב) הם הצביעו לציונות הדתית.

Ccyclist

Well-known member
בנט פעם אמר שהוא תומך באמנת גביזון מידן אבל אחרי השינוי הפוליטי שלו אין לקבוצה שאתה מתאר למי להצביע ולכן (אני חושב) הם הצביעו לציונות הדתית.

מסמך מגוכח שאין לו מקום בשיח הציבורי. מקומה בפח הזבל של ההיסטוריה יחד עם "אמנת ז'נבה" של יוסי ביילין. מי שבא וכופה על הציבור מסמכים שהמציא ללא דיון נרחב והסכמה ציבורית עושה שימוש בכלי מאד מסוכן.

זו אותה כפייה בתחפושת.

הציבור החילוני מעולם לא חתם על הויתורים שבמסמך. אופייה של השבת הוא עניין לבחירה אישית, לא להכתבה מלמעלה.

אם בנט הסכים לה כשעמד בראש פלטפורמה דתית לאומית זה רק אומר שיש בה אלמנטים של כפייה המקובלים עליו.

ערןל1

Active member
מסמך מגוכח שאין לו מקום בשיח הציבורי. מקומה בפח הזבל של ההיסטוריה יחד עם "אמנת ז'נבה" של יוסי ביילין. מי שבא וכופה על הציבור מסמכים שהמציא ללא דיון נרחב והסכמה ציבורית עושה שימוש בכלי מאד מסוכן.

.

הציבור החילוני מעולם לא חתם על הויתורים שבמסמך.
גם טוקבק זה נכפה על הציבור ללא דיון נרחב והציבור החילוני לא חתם עליו.
אופייה של השבת הוא עניין לבחירה אישית, לא להכתבה מלמעלה.
אופיו של המרחב הציבורי לא יכול להיקבע על ידי בחירה אישית (לא עדיף שלא אלא פשוט לא יכול) מי שמחליט אם יהיו עבודות תשתית בשבת זו המדינה.
זו אותה כפייה בתחפושת
לא. זו כפייה אחרת. ההבדל הוא פוליטי, יש ציבור רחב שמעוניין בדברים דומים אך ללא ייצוג.
אם בנט הסכים לה כשעמד בראש פלטפורמה דתית לאומית זה רק אומר שיש בה אלמנטים של כפייה המקובלים עליו.

Ccyclist

Well-known member
גם טוקבק זה נכפה על הציבור ללא דיון נרחב והציבור החילוני לא חתם עליו.

אופיו של המרחב הציבורי לא יכול להיקבע על ידי בחירה אישית (לא עדיף שלא אלא פשוט לא יכול) מי שמחליט אם יהיו עבודות תשתית בשבת זו המדינה.

לא. זו כפייה אחרת. ההבדל הוא פוליטי, יש ציבור רחב שמעוניין בדברים דומים אך ללא ייצוג.

אנשים שאיש לא בחר בהם חתמו על "אמנה" שאחת ההצהרות שבה היא שהם רוצים למנוע משבת להיות יום קניות. קניות בסופי השבוע הן אחת מצורות הבילוי המקובלות באירופה. הן גם צורת בילוי הזמינה לבעלי רכב בישראל, ובימינו גם לתושבי הערים המשתתפות בנעים בסופ"ש וחיפה.

מי שמם להחליט אחרת ועוד להציע זאת כ"פשרה" בשם ציבור שלם ?

אתמול, יום א' באנגליה, יכלתי לבחור לעשות כל דבר חוקי שברצוני לעשות. אף אחד לא ניסה לעצב לי את היום בצורה כזו או אחרת. המסחר, התרבות, הטבע, התח"צ - כולם היו פתוחים בצורה שאיפשרה לי לבחור מה אעשה. באנגליה יש הגבלות 5 שעות פתיחה על עסקים גדולים, אך אין הגבלה על עסקים קטנים. בספרד המצב הוא שחצי מימי א' בשנה מותר לעסקים הגדולים לפתוח את שעריהם הן מתוך אינטרס להנות מהתיירות בקיץ והן מתוך אינטרס לאפשר קניות בחגי החורף והאביב. במקביל - השווקים והירידים של הערים פתוחים בשבת וראשון.

ערןל1

Active member
אנשים שאיש לא בחר בהם חתמו על "אמנה" שאחת ההצהרות שבה היא שהם רוצים למנוע משבת להיות יום קניות. קניות בסופי השבוע הן אחת מצורות הבילוי המקובלות באירופה. הן גם צורת בילוי הזמינה לבעלי רכב בישראל, ובימינו גם לתושבי הערים המשתתפות בנעים בסופ"ש וחיפה.

מי שמם להחליט אחרת ועוד להציע זאת כ"פשרה" בשם ציבור שלם ?

אתמול, יום א' באנגליה, יכלתי לבחור לעשות כל דבר חוקי שברצוני לעשות. אף אחד לא ניסה לעצב לי את היום בצורה כזו או אחרת. המסחר, התרבות, הטבע, התח"צ - כולם היו פתוחים בצורה שאיפשרה לי לבחור מה אעשה. באנגליה יש הגבלות 5 שעות פתיחה על עסקים גדולים, אך אין הגבלה על עסקים קטנים. בספרד המצב הוא שחצי מימי א' בשנה מותר לעסקים הגדולים לפתוח את שעריהם הן מתוך אינטרס להנות מהתיירות בקיץ והן מתוך אינטרס לאפשר קניות בחגי החורף והאביב. במקביל - השווקים והירידים של הערים פתוחים בשבת וראשון.
אני באמת לא מבין איפה הבעיה הגדולה במילה" אמנה".

שתי הנקודות החשובות בקשר לאמנה היא האם היא משפיעה ואת מי היא מייצגת ולדעתי במרווח בין גביזון למידן יש ציבור רחב שרוצה שבת לא במובן ההלכתי של המילה .

אני חושב שהבעיה העיקרית פה היא שיש ייצוג מאוד דל לדעות של אנשים. בארצות הברית יש 3 פתקים (נשיא סנאט וקונגרס) פלוס אלף תפקידים שהם בוחרים פלוס הרבה משאלי עם, פה יש פתק אחד לכנסת וזהו.

Ccyclist

Well-known member
אני באמת לא מבין איפה הבעיה הגדולה במילה" אמנה".

שתי הנקודות החשובות בקשר לאמנה היא האם היא משפיעה ואת מי היא מייצגת ולדעתי במרווח בין גביזון למידן יש ציבור רחב שרוצה שבת לא במובן ההלכתי של המילה .

אני חושב שהבעיה העיקרית פה היא שיש ייצוג מאוד דל לדעות של אנשים. בארצות הברית יש 3 פתקים (נשיא סנאט וקונגרס) פלוס אלף תפקידים שהם בוחרים פלוס הרבה משאלי עם, פה יש פתק אחד לכנסת וזהו.

גם אם היו קוראים לזה יוזמה הייתי מתנגד לקו הכפייתי שלה, אבל לפחות היה אפשר לקבל את זה כהצעה לגיטימית של דיעה שאני חולק עליה.

כשמציגים את זה כ"אמנה", כלומר הסכם, יש שאלה של לגיטימיות. מי שם שופטת מנוחה ורב כלשהו להסכים הסכמים מעל לגבו של הציבור מבלי שנבחרו או מונו לכך על ידי גורם לגיטימי כלשהו. באותה מידה מי שם את יוסי ביילין לחתום על אמנה מאחורי גבה של ממשלת שרון ?

רות גבינזון לא ייצגה את האינטרס שלי או של קרוביי וחבריי בארץ. לא אנחנו ולא נבחרינו מינו אותה לשאת ולתת בשמנו ובוודאי שלא הסמכנו אותה לוותר וויתורים או להכתיב לנו איך נבלה את זמננו הפרטי חודשיים בשנה.
לא היתה לה הסמכות לסחור סוסים בשם הציבור החילוני ולהציג זאת כ"אמנה", כלומר הסכם עקרוני עם הצד שכנגד.

במדינה דמוקרטית כל אדם צריך להיות חופשי להקדיש את זמנו החופשי לכל פעילות חוקית שיבחר לעשות. זה לא מעניינה של המדינה לקבוע אם אנוח, אקנה, אצא לים, אבקר במוזיאון או שמורת טבע, או אצל קרובים וחברים בשבת. חובתה של המדינה היא לאפשר לי לבחור מה אעשה ובמידה שאינני נוהג או מי מקרובי וחבריי אינם נוהגים - להעמיד לרשותנו תחבורה ציבורית שתאפשר לנו להתנהל לפי ראותנו בזממנו החופשי.

הרעיון ש"יתנו" לנו תח"צ בשבת תמורת הוויתור על הזכות למסחר אינו עולה בקנה אחד עם חברה חופשית. גם במדינות האירופאיות שיש בהן הגבלות מסחר נרחבות יותר - תמיד אפשר לנסוע ביום א' בתח"צ למקומות יותר מרכזיים בהם יש מסחר מסויים לצרכים המיידיים.

Ccyclist

Well-known member
לפי סקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה, 55% מהציבור הישראלי תומך בעבודות תשתית בשבת, ועוד 16% מסכימים לביצוע עבודות בשבת רק אם העובדים יהיו לא יהודים. רק 24% מהנשאלים בסקר מתנגדים לעבודות ביום המנוחה.

לפי הסקר, בקרב מצביעי הליכוד 35% מהנשאלים תומכים בביצוע עבודות בשבת, 34% תומכים בביצוע עבודות בשבת רק אם העובדים לא יהודים ורק 27.5% מתנגדים. בקרב מצביעי הציונות הדתית רק 43% מתנגדים לעבודות בשבת. פילוח מדגם יהודים לפי דתיות מעלה רוב זהה בקרב החרדים של המתנגדים לעבודות בשבת ושל החילונים המסכימים לעבודות בשבת (בשני המקרים 87%). רוב המסורתיים הלא-דתיים מסכימים שיש לבצע עבודות בשבת ואלו מחצית הדתיים מתנגדים לכך. השיעור הגבוה ביותר בקרב המסורתיים הדתיים מחייבים עבודות בשבת אם העובדים לא יהיו יהודים.

אגיע לנקודה שהיא עבודות סופ"ש.

מפה חיה של התחתית הלונדונית היום, יום א' 28/9/25.

אבל - איפה הליבה של קו הפיקדילי ? הסימון הכחול של הקו מסתיים בקינגס קרוס ויש מובלעת די מוזרה של הקו הרחק במערב העיר. הליבה מסומנת באפור בהיר שמשמעותו קו סגור לעבודות תשתית.

גם המקטע העיקרי של ה DLR מהדוקלנדס לסיטי (בנק וטאוואר גייטוויי) סגור לעבודות תשתית.

ניצול סופי השבוע לעבודות תשתית זה א"ב של מערכות רכבת מורכבות, כאשר בכל סוף שבוע יש מקטע כזה או אחר שנסגר לצורך עבודות שאי אפשר לבצע בלילות.

מצב שמשבית בכוונה לא רק את רוב רובה של התח"צ אלא גם את עבודות התשתית הוא מאד לא נורמלי.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250928_174859_TfL Go.jpg
    Screenshot_20250928_174859_TfL Go.jpg
    KB 764.9 · צפיות: 1
  • Screenshot_20250928_174840_TfL Go.jpg
    Screenshot_20250928_174840_TfL Go.jpg
    KB 676 · צפיות: 1
  • Screenshot_20250928_174826_TfL Go.jpg
    Screenshot_20250928_174826_TfL Go.jpg
    KB 873.6 · צפיות: 1

Harrington

Well-known member
מנהל

55% מהציבור תומך בעבודות תשתית בשבת​

מניח שכמו בדברים רבים בנושאים האלה, זה תלוי בין השאר במידה רבה בדרך ניסוח השאלה. בכל מקרה ככל שאלה הנתונים המדויקים, הרי שהכותרת צריכה להיות שאותו אחוז תומך בשינוי החוק, שכן בזה הרי עסקינן למרות שבתקשורת הישראלית אוהבים מאוד לשכוח להציג את העובדה הפעוטה הזאת :).

לגופו של עניין, אני לגמרי יכול להבין יהודי שהשבת לא חשובה לו שיתמוך בביצוע עבודות כאלה בשבת. אלא שמה לעשות, בישראל קיימת חברה הטרוגנית שמקיימת את המדינה וזה מחייב התחשבויות ופשרות שלא היו נדרשות במדינות אחרות (מדינת כל אזרחיה למשל, כפי שנהוג לכנות זאת, אל מול המדינה היהודית). כך שגם אם לצורך הדיון נסכים שזה הנתון המדויק וכו', זה ממש לא מחייב שכך על המדינה לנהוג. יתכן בהחלט שנכון לה יותר (בין אם בדרך של חובה ובין אם בדרך של החלטה על דרך הפשרה וההסכמה) להתחשב במיעוט ולא לקבל את עמדת הרוב בעניין.

למעלה