52,000 נהגים

מיצו

New member
נניח שאני מאמין לשקרים שלהם

(הרי הם שיקרו בעבר בנושא הזה, למה שזה ישתנה?)

500 כפול 750 ש"ח זה "רק" 375,000 ש"ח בשבוע, שזה אומר "רק" 1,500,000 ש"ח בחודש, וזה "רק" על 9 מצלמות.

כשיהיו 27 מצלמות זה יהיה 4,500,000 ש"ח בחודש, או 54,000,000 ש"ח בשנה.

כשיהיו 270 מצלמות (שיא הפרוייקט יכיל 300 מצלמות) - אנחנו נראה חצי מיליארד ש"ח הכנסות למדינה בשנה.

וזה "רק" על 55 דו"חות בשבוע למצלמה.

כמובן זה לא ליניארי

אם כי התפרסמה בפייסבוק כתבה על הדוחות ברכבת הקלה בירושלים... 2.5 מיליון ש"ח בחצי שנה?
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...65517_124191360932729_1530955_190162018_n.jpg

אז לא מאמין שיגיעו לחצי מיליארד ש"ח בשנה...

אומנם זה ממש לא אפשרי, אבל יהיה מעניין לראות איך המצב יראה מבחינת הרוגים אילו כולם ישמרו על המהירות בחוק... עד כמה נכונה הטענה שמהירות לא הורגת...

נקווה שלא...

מיצו

New member
למה זה לא ליניארי?

אם יש מצלמה אחת והיא תופסת 55 נהגים בשבוע, היא לא תתפוס כ- 200 בחודש? למה, היא עייפה?

מה שבטוח הוא שאם כולם יסעו 20 קמ"ש, אף אחד לא ימות מהמהירות, אלא מקסימום מהשיעמום.

ומה שעוד בטוח הוא שהמצלמות הללו הוצבו בצורה מכוונת ע"י המשטרה במקומות בהם ההכנסה שלהן תהיה מקסימלית. אם באמת היו רוצים להפחית את כמות התאונות הקשורות במהירות, היו מציבים אותן במקומות אסטרטגיים בהם יש המון תאונות דרכים שמקושרות באופן ישיר למהירות, בטח שבטח במרכזי אוכלוסיה, ליד גני ילדים, בתי ספר, בתי אבות ועוד.

לא באמצע כביש החוף. כמה מצלמות יש שם? 5.

לא בצומת בין עירונית שבה התנועה זורמת ללא הפרעה רוב שעות היממה במהירות המקובלת באותו קטע כביש.

כן בכבישים אדומים כמו כביש 31 למשל. כמה מצלמות יש שם? 0.

לא ליניארי כי הנהגים מדברים בינם לבין עצמם.
ה-28 צמתים יהיו ידועים.
המידע עובר...

אם כי זה די חתול ועכבר.

אם כי העובדה שהדו"ח נשלח לאחר 96 שעות די מונע את הדיווח הישיר... יהיה להם יעיל יותר לשלוח את הדו"ח לאחר כחודש...
הם יכולים להציב פי 10 דחלילים ולהחליף בין המצלמות פעם בחודש...

האם אנשים ימשיכו לנסוע מהר מדי כאשר המחיר יהיה בשמיים?

כן יש מרחק רב בין 20 קמ"ש לבין המהירות המותרת לבין המהירות המקסימלית שאנשים מרשים לעצמם לנסוע...

שמעת על הסיפור הזה?
http://www.telegraph.co.uk/motoring...expensive-crash-were-speeding-police-say.html

מיצו

New member
נו נכון. אז?

ומה הקשר של הלינק ששלחת?

את הסיפור הזה שמעת?

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1246797

ואת זה?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/280/931.html

אין לזה סוף.

סטטיסטית, על כל לינק שאתה תתן לתאונה שנגרמה כתוצאה ממהירות, אדם אחד יכול לתת 2 לינקים לתאונות שנגרמו כתוצאה מאי שמירת מרחק, עוד 2 לתאונות שנגרמו כתוצאה מסטיה מנתיב, עוד 2 שנגרמו כתוצאה מאי מתן זכות קדימה ועוד ועוד ועוד.

מיצו

New member
ולא אני אומר את זה.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אומרת את זה, כבר הרבה שנים ברציפות.

מיצו

New member
ועוד דבר אחרון

יש הבדל בין לשעוט על כביש בינעירוני במהירות 280 קמ"ש, לבין לטוס בו במהירות פלילית של 119 קמ"ש.

יש הבדל, אבל בעיני החוק שתי המהירויות האלה הן לא חוקיות (אמנם עם סנקציות חוקיות שונות מאחוריהן).

אף אחד לא אומר שזה בסדר לנסוע 280, לא 250, לא 210, וגם לא 190. מי שעושה את זה ונתפס - שישלם.

אבל להציב מכמונות מהירות על כביש ישר לחלוטין בו המהירות הממוצעת היא 110 קמ"ש ולנקנק נהגים בגלל שנסעו על 119?

שישימו את אותן מצלמות בעיר, ויזרגגו כל מי שעובר 65 במקום 50, אבל איפה שצריך.

עזוב. זה אבוד מראש. תיסע איך שבא לך.

(כל האמור לעיל אין בו משום הסתה לדבר עבירה, חובה לנהוג אך ורק על פי החוקים הנהוגים במדינה).

אתה כל כך צודק

בוא אני אספר לך למשל על רחוב הרצל בתל אביב (אני עובד שם באולם תצוגה)

רחוב צר,ראות גרועה.מכוניות חונות בצידי הכביש,והולכי רגל באים והולכים מבין המכוניות כאילו הכביש שייך ל*** של האמא שלהם.

רק אתמול,רכב שנסע להערכתי בסך הכל על 70 (!!!!) בגלל הולך רגל נתן בלימה ששמעו עד גבעתיים לדעתי והשאיר את הסימני צמיגים שלו מרוחים על 10 מטר.

אתה יודע משהו? כל היום יש שם רכבים שחונים בדאבל פארקינג,ויותר מזה רכבים שגונבים את האין כניסה של רחוב ידידיה פרנקל.ואני כבר שנתיים עובד שם.לא ראיתי שוטר אחד שנתן דו"ח על אחד מהדברים האלה..

משטרה מ**יינת..

תאמין לי

הוא כבר מרגיש כמו שיפוד שווארמה עם כמה שהוא מתהפך שם למטה כשהוא רואה מה עשו לו לחזון..

nickname500

New member
איך זה בשוויץ?

בשוויץ בקושי רואים משטרות בכבישים המהירים.
אמנם גם לא ראיתי נהגים\רוכבים משתוללים אבל בהחלט נוסעים על 120\130 גם כאשר מותר פחות.

לעומת זאת בכבישים העירוניים ובייחוד בכפרים אין שום פשרות באכיפה.
במו-עיניי ראיתי דו"ח של מישהו שנסע 35 קמ"ש בכפר.
הורידו לו 10 אחוז והוא קיבל דו"ח (40 פרנק - כ-180 ש"ח) על נסיעה במהירות 32 קמ"ש במקום 30.

אני בעד.

מיצו

New member
לא חושב שאנחנו יכולים או רוצים להיות כמו

שוויץ, רק ציינתי שבגלל שאנחנו לא שוויץ, הביצוע של הצבת המצלמות יהיה כמו שהוא אצלנו.

יוסיסקי

New member
תנו לנו את שווייץ אבל קחו את השווייצרים

אפשר גם קנדה
אבל בסוף יצא כנען

למעלה