50 על כביש מהיר

• פותח הנושא 3dba
  • פורסם בתאריך

3dba

New member
50 על כביש מהיר

אני יודע על איילון אסור לנסוע ,האם מותר לנסוע על הכביש הישן?כביש החוף?תכלס על מה אסור ,ובואו נגיד סתם שאלה היפותטית אם אני רוצה להגיע לנתניה מרעננה איך לנסוע (במקרה ואסור על כביש החוף או הכביש הישן)?

לצערינו..

לצערינו מותר לך לרכב על כביש החוף.. הכבישים היחידים שאסורים לתנועת קטנועי 50 סמ"ק בצורה גורפת (לא כולל את הכבישים / חלקי דרך שיש בהם שלט ספיצפי האוסר על 50 סמ"ק להכנס) הם:3 נתיבי איילון, כביש ירושליים ת"א וכביש אשדוד ת"א. כל השאר מותרים לתנועה אם כי כלל לא מומלץ לעשות זאת !!!! מנתניה לרעננה הייתי נוסע דרך כביש החוף הישן - למען בטיחותך ולמען חיי הקטנוע...

ezra shemuly

New member
לצערנו....

בגלל שזאת התאבדות ממש לרכב עם קטנוע חמישים (ובייחוד אם הוא קטן ומסכן) במהירות שישים-שבעים (עם כידון רועד כבר ובכלל על הגבול) כשכל סובארו מסכנה חותכת אותך מימין ומשמאל. ולא הזכרתי את הטמבלים שרוכבים באיטיות כזו (בכביש בו המהירות הממוצעת היא 100) במרכז הנתיב (!!!) כאילו הם לבד בעולם, ולא מודעים לאפקט של ההתנהגות שלהם על המכוניות המגיעות מאחור - נהגות נלחצות, אוטובוסים חותכים, צעירים לוחצים וכו´... בקיצור, שתדל למצוא את הדרכים הצידיות והאיטיות יותר (שבד"כ גם יהיו יותר ריקות, ועם נוף יפה יותר...)

3dba

New member
שמע...

אני נוסע על טייפון 50 מגיע בטח ל80 קמ"ש הקטע הוא שאין תחבורה ציבורית לאיפה שאני צריך(בית יצחק) והיום לקנות 150 סמ"ק נורמלי(נגיד הרואיזם)עם ביטוח וכל מה שמסביב(שלא לדבר שאני צריך להוציא רשיון לחצי כבד )זה כבר מגיע לסיפור של לפחות 20,000 שקל ,מכיוון שאם אני אקנה אופנוע זה יהיה לתקופה של לפחות שנתיים אז אין טעם לקנות משומש לכן אני מדבר רק על כלי חדש ,ואין מה לדבר על להחליף לרכב אין מצב לזה ,אז תכלס איזה ברירה יש לי?

למעלה