50 גוונים של משהו...

שוגה1

New member
50 גוונים של משהו...

כמו מיליוני נשים, קראתי את חמישים גוונים של אפור, אופל, ורדרד, ווניל...
וכמו מיליוני נשים אחרות נפתח עולם חדש בפניי. כזה שידעתי שקיים, כזה שלא חשבתי שאתרטב מלחשוב עליו, וכזה שעד עכשיו ואולי גם אחר כך, לא ברור אם בכלל אהיה או אעיז להיות חלק ממנו, בקטנה... מה שכן ברור לי הוא שאני לא רוצה רק להישלט או לשלוט...
דיברנו, חברה ואני, על ללכת למסיבת BDSM, אבל אני לא בטוחה שכבתולה בתחום הזה כדאי לי מיד להצטרף למשהו "הארדקור".
יש המלצות?

אגב, זה משהו שאפשר לעשות ולחוות עם מישהו מזדמן או שכדאי ורצוי לעשות את זה עם מישהו מוכר?

מוניאמר

New member
עצותי

1. לא הייתי מתחיל במקומך במסיבת BDSM.
2. ממליץ להתחיל להיכנס לנושא ה-BDSM כמו בדייט רגיל. מחפשים, מוצאים, יוצרים קשר וירטואלי, תמונות, אח"כ טלפון ותראי איך זה מרגיש לך.
3. מומלץ שפגישה ראשונה תהיה במקום נייטרלי ובמנותק כמה שאפשר מנושא השליטה. זאת אומרת, כדאי שתבקשי שבפעם הראשונה לא יהיו אלמנטים של שליטה. כתבתי "תבקשי" כי אם תתחילי להעמיד תנאים זה מוריד את החשק. תלכי עם מישהו שנענה לבקשתך.
4. הכיף הוא בהיסחפות, בהתרגשות, בתחושה הממכרת. אבל, לפחות בהתחלת הקשר, לא צריך לתת להם להשתלט על ההיגיון.
5. תעמדי על החלטה משותפת על מילת בטחון עבור הצד הנשלט והשולט. זו מילה שמשמיעים אותה כאשר כלו כל הקיצים והעניינים הולכים ממש לכיוון לא טוב מבחינת אחד הצדדים. חייב להיות ציות מוחלט לכך שברגע שהמילה מושמעת, מפסיקים הכל. בדרך כלל, השמעת המילה גם תגרום לניתוק הקשר.

עולם קסום נפתח לפניך. בהצלחה!

A לוןA

New member
יא אללה מוני...

ממש נהניתי לקרוא את מה שכתבת, ואז כמו במשל על הפרה ודלי החלב, בעטת בדלי...
מאיפה הבאת את "השמעת המילה גם תגרום לניתוק הקשר" ??

זה משפט שאסור לו שיאמר, ירמז או יהיה תלוי באוויר באיזושהי צורה, מאחר והוא מהווה איום על הנשלט ועלול להניא אותו משימוש במילת ביטחון מאחר ויחשוש מההשלכות שיהיו לכך.
יתרה מכך- שולט שלא מסוגל להבין ולהכיל את השימוש במילת ביטחון, ומבחינתו שימוש במילת ביטחון הינו עילה לסיום קשר, צריך לבדוק טוב טוב את עצמו למה השימוש במילת הביטחון גורם לו לתגובה כזו.

מבחינתי, ולכל נשלטת חדשה אני אומר (ומתכוון לזה) שמילת ביטחון היא האמצעי שלה להפסיק את הסשן.
אין ולא תהיה למילת ביטחון שום משמעות , השלכות או ענישה מעבר לעצירת הסשן. זה לא מראה על "טיבה" כנשלטת ולא על יחסה לשולט שלה וכו'. נהפוך הוא- אם יתברר לי שבאיזשהו שלב היתה אמורה להיאמר מילת ביטחון ולא נאמרה- לזה יהיו השלכות.

מוניאמר

New member
קראתי בעניין את דעתך. האם אתה מרמז שלדעתי...

האם אתה מרמז שלדעתי אין מקום?

A לוןA

New member
אני מרמז

שדעתך עלולה למנוע מנשלטים להשתמש במילת ביטחון, ולכן להציג מילת ביטחון כמשהו שקרוב לוודאי יסיים את הקשר עלול להיות על גבול המסוכן.

מעבר לזה, לדעתי שולט שלא יכול להכיל את השימוש במילת ביטחון ע"י הנשלטת שלו הוא...איך לומר... בעייתי בעיני.

מקום? יש לה מקום. התנגדות? כן. בהחלט.

(ואגב, רק לנקודה הזו. כל היתר- שאפו)

מוניאמר

New member
דעתי כפי שנכתבה קודם, תגרום לתיאום ציפיות

אני כותב על מציאות ובאופן מציאותי.

אם שניים מגיעים למצב שבו נאמרה מילת בטחון, זה בדרך כלל סימן שיש בקשר שלהם חלק או את כל המכשולים הבאים:
1. הציפיות לא תואמו מראש כמו שצריך.
2. אין תקשורת מספיק טובה בין השניים.
3. מה שנעשה במפגש ביניהם זה לא מה ששני הצדדים התכוונו אליו.

מילת הביטחון שנאמרה רק חשפה את המכשולים שהיו שם והם (ולא מילת הבטחון) שיובילו בקרוב לוודאי לסיום הקשר..

על כן, כדי שלא להגיע למצב של אמירת מילת בטחון יש להתגבר ולפתור את 3 המכשולים לעיל מראש.

דעתי כפי שכתבתי אותה קודם, תגרום לכך שיתואמו ציפיות, מראש ויותר טוב.

בכל מקרה, אם הנשלט/ת חש/ה שהשולט/ת עבר את הגבול - חייבים לא להסס ולומר את מילת הבטחון לפני שהעניינים מידרדרים.

A לוןA

New member
מה שכתבת פה, שונה מאוד ממה שכתבת למעלה

ולזה אני יכול להתחבר.
1. מה שאתה אומר מתייחס יותר למפגשים חד פעמיים ופחות ליחסים מתמשכים, שם הגבולות והציפיות כבר מתואמים והמפגשים הם לא ראשוניים.
במקרה של יחסים מתמשכים, אם נאמרה מילת ביטחון יש על מה לעבוד, לתקן, לשפר ללמוד ולגדול יחד- לא לסיים את הקשר. זו בחירה תמוהה בעיני.
2. ישנם מקרים נוספים בהן יכולה להיאמר מילת ביטחון (או מחוות ביטחון) שלא קשורה לשלושת הסיבות שציינת- למשל, נשלט שעבר טראומה מינית בעברו, ומקבל באמצע הסשן גל של פלאשבקים. זה יכול להגיע בבום ומטריגר לא ידוע ולעיתים מחייב הפסקת הסשן באופן מיידי.
במקרה כזה למשל אין בעיה של תקשורת, תיאום ציפיות וכו'.

מוניאמר

New member
ממש לא! ההבדל הוא בנקודת המוצא שלך לגבי הכתוב

מצטער להגיד לך את זה בגלוי, אבל לפי תגובתך מצטייר שאתה רואה את רוב השולטים, חוץ ממך כמובן, כיצורים אגואיסטיים חסרי לב ובעלי כוונות זדוניות לנצל נשלטות.

המקום ממנו אני כתבתי את הדברים הוא מקום טוב, מבין, סלחני ומציאותי.
תסכים איתי בוודאי שזוג שולט-נשלטת שהגיעו למצב של אמירת מילת בטחון - משהו לא בסדר בהבנה או אפילו בקשר ביניהם.

זה מה שכתבתי.

תנסה לקרוא את דברי שוב מנקודת המבט הזאת.

שבת שלום,

Dan_Kap_

Active member
אני חושב שהוא אומר ולא מרמז

שמלכוד של מילת ביטחון באמירות כמו "בדרך כלל, השמעת המילה גם תגרום לניתוק הקשר" מעידה יותר על אומרה מאשר על מהו בדסמ.

מילת ביטחון היא ערוץ תקשורת, מדוע שימוש בערוץ תקשורת שבא לאפשר לנשלט/ת לבטא מצוקה (קטנה/גדולה, רגעית/נצחית או כל דבר אחר) מפחיד אותך, השולט המהולל כל כך

הספר הזה

עורר פנטזיות אצל הרבה נשים- אבל הפער בין הדימיון למציאות הוא גדול.

לא ממליצה ללכת למסיבה. את לא תמצאי שם שום דבר שדומה למה שאת מחפשת.
ממליצה קודם להבין עם עצמך מה בעצם מדליק אותך. לבדסמ יש המון המון צורות. לא כולם אוהבים כאב, לא כולם אוהבים קשירות, לא כולם אוהבים השפלות וכו וכו. ממליצה לך לכתוב את הפנטזיות שלך לפני שאת בכלל מדברת עם מישהו.

ולדעתי האישית בדסמ מחייב המון אמון וזה דבר שלוקח זמן לבנות. בטח שלא מישהו שלא מכירים!!
ובדסמ עם האבה זה הכי הכי

אגב - מחזקת בעיקר את העניין של

לברר לעצמך קודם מה את אוהבת ואיפה עוברים הגבולות שלך.
למתוח/לבחון אותם אח"כ עם מישהו שסומכים עליו תמיד אפשר, אבל קודם שתדעי מה עושה לך את זה ומה לא. תשכחי מהספר - תבדקי מה בא *לך* אישית. כמו שמיצי אמרה - זה לא הכל או לא כלום.

ברוכה הבאה למועדון

אישית, אני חושבת שעדיף שתחכי קצת
כי כדאי קודם כל להבין מה נעים לך, ומה לא
ואז להתחיל לחפש את מי שמסתדר לך עם הרצונות הללו.
למסיבות תמיד תוכלי ללכת :)

המון בהצלחה

טוסבר

New member
50 גוונים ...

תראי מה זה,
פוסט אחד וכבר איזה חמישה גוונים שונים ...

כל אחד ואחד בפורום הזה הגיע אל הבדס"מ בעקבות טריגר כזה או אחר.
בן זוג שמשך לכיוון, כתבה באיזה עיתון, פרסום באיזה פורום, תמונה, סרט, גוגל, ספר ...

כמובן שכולם יגידו לך,
שקודם כל תחקרי את עצמך, תגלי לאט ובשקט מה מושך אותך בתחום, מהם הגבולות שלך, מה נעים לך, מה מדליק אותך.
אח"כ לייצר קשר שמבוסס על אמון, ובסוף ... תוכלי לחוות בשלום.
זו באמת הדרך הטובה ביותר, אבל זה תמיד נשמע לי כמו ההוראה בבית הספר "קודם כל תקרא את כל המבחן, ורק אח"כ תתחיל לענות" או ההוראה על כל מוצר חדש "לפני השימוש יש לקרוא את הוראות הבטיחות".
זה נכון !!!
אבל באמת, מי עושה את זה ??

עצותי :
1. לקרוא את הוראות הבטיחות לפני השימוש !! (טוב לפחות את הבייסיק, בטוח שפוי ובהסכמה)
2. להיזהר מדברים אבסולוטים שאת שומעת (כל מה שמתחיל ב: תמיד, אף פעם, מוחלט, אמיתית )
2. לפתוח את העיניים והראש לרווחה : לקרוא, לשתף, לחקור, לפנטז, להתבונן
3. רק עם ההתנסויות הממשיות הייתי ממליץ ללכת לאט לאט.

אישית,
המסיבות שהייתי בהן בתחילת דרכי בתחום היו נפלאות, והדברים שראיתי שם העיפו אותי ואת הדמיון שלי לשמיים. הסתובבתי שם כמו ילד בחנות שוקולד ענקית.
המזל הגדול שלי שהיתי בן, ולא ממש פתוח. אם הייתי ילדה אני מניח שהייתי גומר עם כאב בטן נוראי !

Dan_Kap_

Active member
מסיבת בדסמ כמקום להתחיל בו

תארי לעצמך מועדון. מועדון שבו יש הרבה אנשים, מוזיקה בווליום שמקשה לדבר, עשן כבד של סיגריות באויר.

עד כאן זה נשמע כמו כל מסיבה אחר בכל מועדון אחר.

מדי פעם יש מופע בדסמי על הבמה, מדי פעם יש אנשים שמשחקים (אם כי המשחק עלול להיות די מוגבל בגלל הצפיפות).

מכאן את יכולה להבין למה אני לא נהנה להיות במסיבות בארץ (למעט תקופה קצרצרה שבה חוק העישון נכנס לתוקפו ומועדונים אכפו אותו).
במרבית העולם המערבי מקובל לחלוטין שהמעשנים מכבדים את זה שאנשים אחרים לא בהכרח שותפים להנאה שלהם והעישון מתבצע מחוץ למועדון או בחלק נפרד שלו.

אני כבר לא מדבר על הזעזוע שמרבית מי שאוהבים חבלים חשים מעצם המחשבה שהחבלים שלהם יסריחו מסיגריות

אם המטרה היא לחזות בפריק שואו בתנאים האלו או אם את אוהבת מסיבות ומועדונים - לכי על זה.

אם המטרה היא להכיר אנשים, אני חושב שאירועים כמו מאנצ'ים ומפגשי פורום יאפשרו זאת טוב יותר.

תוכלי למצוא עוד הצעות לגבי צעדים ראשונים בשרשור מעל.

שיט אני חלק מהסטטיסטיקה

קראתי את הספר..את האפור
להגנתי ייאמר שלא אני קניתי.. קיבלתי מתנה לראש השנה ורק לפני חודש קראתי אותו כי קיבלתי נופש מהעבודה והייתי צריכה להעביר כמה שעות!!
אחרי התגוננות זו.. כן כן.. רחמים..
ספר חמוד.. כמו שאמרתי לאחותי הקטנה ששאלה אם יש לי את הספר (ולא היא לא יודעת).. זה כמו לקרוא פורנו רך..
הייתה לי תחושה שהפורומים באתרים השונים יוצפו מאי אלו בחורות שנחשפות לעולם חדש.. כזה שעדיין לא ניסו..
אותי אישית מנקודת מבט של "בתוך הקטע" זה מאוד שעשע.. תיאור מוגזם.. אבל לעיתים דיי מתאר את התחושות הראשונות.. תחושת הבלבול כאשר כאב ועונג מתחברים בפנטזיה..

מי שנוצר אצלה ניצוץ.. אולי תגלה את האור..
בהצלחה :)

למעלה