5 דברים שלא ידעתם על...

5 דברים שלא ידעתם על...

מכירים את המשחק שבו כל אחד כותב חמישה דברים שלא ידענו עליו קודם? אפשר לנסות להסב אותו לילדים שלנו. חמישה דברים שלא ידענו על כל אחד מהילדים, למי יש? (אפשר ורצוי להוסיף תמונה של הילד הנדון
)

יופיופ6

New member
../images/Emo180.gifאנחנו מתחילים

אני ראשונה...נעים מאוד, הקטנה של יופיופ:
אני גדולה מאחי התאום בדקה בדיוק.
את בדיקת השמיעה בבי"ח עברתי רק בפעם השלישית.
אני הכי אוהבת לשמוע סיפורים (לא חשוב מה...אמא מקריאה לי מספרים וסבתא ממציאה לי) מבחינתי לשבת כל היום ולהקשיב.
אני כבר יודעת להגיד את השם של אח שלי, את המילה מנוף ("אוףףף".. כי זה מה שאני רואה מהחלון בסלון), ו"בואה" לפו הדוב (נכון דומה??).
והכי אני אוהבת, שדוד שלי, ההוא הגבוה, מגיע ומרים אותי על הידיים. לפעמים אני אפילו שמה עליו את הראש ונרדמת. ככה, בלי מוצץ ובלי שירים.
אני גם פה...נעים מאוד, הילד של יופיופ: *נולדתי בהפרש של 200 גרם מאחותי. אבל במשך הזמן הפער גדל. ונכון לעכשיו אני פחות שני קילו ממנה. *אני אוהב להרדם אצל אמא שלי על הידיים ולשמוע אותה שרה לי "פזמון ליקינתון". למרות שכולם אומרים שהיא זייפנית גדולה ושאין קשר בין מה שהיא שרה לשיר המקורי. *הכי אני אוהב ללכת לגן שעשועים. עד לא מזמן אהבתי רק להתנדנד, עכשיו אני גם אוהב לזחול בתוך המתקנים. *המקום החביב עליי ביותר בבית, זה המקלחון. אני אוהב לשבת שם ולהתחבא עד שאמא שלי מגיעה לקחת אותי. אל תדאגו...לא לוקח לה הרבה זמן... *איך שאמא שלי מתיישבת על המחשב, הגמד הקטן מודיע לי, ואני מתעורר משינה, גם אם היא מאוד חזקה. מה, אם יש לה זמן לשחק, שתשחק איתי, לא?

עדי - אולי אתם יודעים ואולי לא

אני מאוד אוהבת לצייר. אחותי הגדולה מפזרת טושים וצבעים בכל רחבי הבית ואני תמיד מוצאת במה לצייר ואיפה למרוח כתמים שלא יורדים.
יש לי גמישות יתר במפרקים. זאת אחת הסיבות לכך שהתיישבתי והתחלתי לזחול רק אחרי גיל שנה וכיום אני עוד לא הולכת, אבל לעומת זה, אני יכולה לטפס למקומות גבוהים מאוד וזה כיף גדול.
אני מאוד אוהבת משחקי דמיון, בעיקר לדבר בטלפון ולהאכיל את נעם בכפית.
יש לי חרדת נטישה רצינית בימים אלה ואני לא נותנת לאמא לזוז מטר ממני, ליתר בטחון.
אני יודעת לספור עד 6. כשאומרים לי "אחד" אני עונה "תיים", כשאומרים לי "שלוש" אני עונה "אבה" וכשאומרים חמש אני עונה "שש". למדתי את זה בגן כי בכל יום סופרים את ימי השבוע אז זה ממש קל.

נעם האחד והיחיד

אתמול למדתי ללכת! אז מה אם סיפרתי לכם את זה בשרשור אחר? זאת החדשה הכי חמה אצלינו בבית אז חזרתי עליה.
אני מת מת מת על כל דבר עם גלגלים. מכוניות, אופניים, עגלות ואפילו מכסחת דשא. להכל אני קורא "אוטו" ולאחרונה התחלתי להבין שיש גם "טטו" (טרקטור) ואני מאוד שמח כשאני מבדיל וקורא לטרקטור בשמו הנכון.
אני מאוד אוהב לאכול ומוכן לטעום כל דבר חדש. לאחרונה אני גם שותה המון ואמא התחילה לדאוג ולברר אם זה לא מעיד על בעיה כלשהי כי אני מחסל כמויות עצומות של מים ותיכף הכנרת מתיבשת...
אני משוגע על מוזיקה והיא מרגיעה אותי הרבה פעמים. כשנוסעים בדרך ארוכה ואני נהיה עצבני אמא שמה לי את "במדינת הגמדים" בביצוע אריק איינשטיין ואני מבסוט עד הגג. לפעמים אני מבקש את "האוטו שלנו גדול וירוק" (אני אומר "אוטו לה לה לה") והיא שרה לי להנאתי.
כשאני מקבל מכה אני מגיע לאמא להתפנק ומצביע על המקום בו אני זקוק לנשיקה. איזה כיף שאמא מבינה אותי ומנשקת במקום הכואב.

שיר - עליה אתם יודעים הכל

אני מאוד אוהבת יצירה - לצייר, לכתוב, להדביק וכו'. אמא אומרת שאני מציירת ברמה גבוהה יותר ושומרת המון עבודות שלי שהיא מאוד גאה בהן.
אני אוהבת חשבון ויודעת לספור עד מספרים גדולים מאוד. על כל מספר ענק שאמא אומרת לי אני יודעת למצוא אחד גדול יותר. (טוב, זאת לא חכמה, אני תמיד מוסיפה 1 וזה מספיק
)
אני אוהבת לצפות בטלויזיה כמה שמרשים לי. מצידי אפילו יום שלם. לפעמים מפחידים אותי כל מיני דברים שאני רואה בטלויזיה, אבל אני לא אוותר ולא אקום אם לא יכריחו אותי.
אני חולמת להיות נסיכה או פיה אבל אני יודעת שאין בעצם פיות בעולם (וגם נסיכות אין הרבה, בעיקר לא עם שמלות ארוכות ונוצצות) אז זה קצת מצער אותי.
בשבוע הבא אני מתחילה חוג שחיה ואני מאוד נרגשת ומחכה ליום בו אדע לצלול ולשחות כמו גדולה.

../images/Emo41.gif יונתן

1. כפתורים מגעילים אותי. אבל ממש, ברמה כזו שלא אגע במישהו שלובש בגד עם כפתורים או לא ארים בגד שיש בו כפתורים. 2. הצבע האהוב עלי כרגע הוא ורוד (זה משתנה בתדירות של פעם בחודש, בערך. בתקופה האחרונה אהבתי כחול, ירוק, כתום ואדום). 3. לחבר הכי טוב שלי בגן גם קוראים יהונתן, אבל עם ה' (אני בלי!). בגן קוראים לו יוני ולי יונתן, כי אני לא מוכן שיקראו לי בשם אחר. רק לאחותי אני מרשה לקרוא לי בשם החיבה שהיא המציאה לי - "יויו". ורק ילדים מהפורום קוראים לי "יונצ'י". אני לא מבין למה... 4. האוכל האהוב עלי הוא גזר. ומלפפון. ופלפל אדום. אח"כ רסק עגבניות (נטורל), פסטה, פיצה ואורז. כשאני מקבל את המנה שלי אני קודם כל מסיים את הירקות, ורק אח"כ מתפנה לכל השאר (אם נשאר לי מקום בבטן). ולגן אני הכי אוהב כריך עם רסק עגבניות. 5. השנה השתתפתי בחוג בישול. אני ממש אוהב לבשל, ואני גם טוב בזה. את האוכל שאני מכין אני מייעד - לאחותי, לאמא, לאבא, לדוד שלי אמיר או לסבא. הם תמיד נורא שמחים כשאני מביא להם את מה שבישלתי או אפיתי, ואני שמח שאני לא צריך לאכול דברים שאני לא כ"כ אוהב.

../images/Emo41.gif תמרה

1. אני אוהבת שמלות. רק שמלות. ורק ארוכות. ככה אני מרגישה כמו נסיכה. מזל שאמא שלי עשתה קניות רציניות בסופונה של שנה שעברה. ככה הארון שלי מלא שמלות בכל הצבעים ומכל הסוגים. 2. הצבע האהוב עלי הוא אדום. זה הצבע הכי יפה בעולם. כל דבר שהוא אדום - הוא יפה בעיני (אם הייתי יכולה ללבוש כל יום רק שמלות אדומות זה היה מושלם). 3. אני מכירה את כל המכוניות על הכביש לפי הסמלים שלהן: רנו (כי יש לנו), טויוטה (כמו לסבתא ולסבא), אבל גם מזדה, יונדאי, פז'ו, אאודי, גולף, ועוד כל מיני. אם הסמל גבוה מדי או חסר, אני יודעת לבדוק בגלגלים של המכונית, שם כמעט תמיד אפשר לגלות את הסמל שלה. הכי אני אוהבת טויוטה. והכי הכי - טויוטה אדומה. כשאני אהיה גדולה אני רוצה שאבא יקנה לי טויוטה אדומה. 4. אני ממש אוהבת נסיכות. במיוחד את סינדרלה. אם לא איכפת לכם. תקראו לי סינדרלה ולא תמרה. כך הסיכוי שאענה לכם גדול יותר. 5. אני לא יודעת להגיד "אֵיש"(את האות ר'). אני גם מסבירה את זה לאנשים שלא מבינים למה אני אומרת להם שקוראים לי "סינדאלה" (סינדרלה) או "מאי ג'יין" (מרי ג'יין. החברה של ספיידרמן. אל תשאלו).

יופיופ6

New member
תמרה ואני יכולות להיות חברות טובות

גם אני אוהבת אדום ורק אדום, בערך מגיל שנתיים ועד היום. וברור שזה הצבע הכי יפה בעולם.
ואני עדיין מחכה שאבא שלי יקנה לי מכונית אדומה. לא חשוב לי איזו. טויוטה? גם טוב.

galiinbar

New member
../images/Emo41.gifיובל

1.אני אוהבת בטירוף שמלות וחצאיות ונדבקת אל 2-3 ולא עוזבת אותן ואם הן לא מוכנות כל בוקר אני עושה לאמא שלי הצגות עם בכי וצרחות עד כדי כך שהיום בבוקר היא הוציאה אותי עם תחתונים מחוץ לבית והייתי צריכה להתלבש בחוץ (למדתי מזה לקח לא להתווכח עם אמא) 2. אני אוהבת כתרים ושרביטים. ותחפושות של נסיכות. 3. הצבע האהוב עלי הוא וורוד ולבן. 4.אני יודעת בעל פה את מספר הטלפון של אבא שלי והוא מתחיל ב-1800 כך שהוא ארוך. וכשאמא מעצבנת אותי אני כבר מתקשרת לבד.
5. אני אוהבת את שני אחי הקטנים גיא ואסף וקצת מקנאה בהם. אני אוהבת לדבר הרבה. 6. אוהבת אתאמא ואבא מאוד.

גיא. והקודם זאת אני

1. חולה על מכוניות 2. מזהה את המכונית של אבא שלי ומכוניות של חברות של אמא. 3. חולה על אחותי הגדולה יובל ואחי הקטן אסף 4. משנה את האופי של מחיוך לכעס במהירות ואני אומר לאמא או אבא לא אוהב אותך אוהב את אבא והפוך.

../images/Emo41.gifאסף

1. אוהב לבכות 2. אוהב לחייך לכולם 3. אוהב למשוך בשערות ולהכניס אותם לפה. 4.אוהב בטירוף אמבטיות ובוכה כשאמא מוציאה אותי. 5. אוהב לאכול הכול כמו גדול 6. אוהב לינוק ובסוף לנשוך את אמא 7. קורא לאמא מהמהמה 8 מחר אני בן 11 חודשים

מאיו

New member
5 דברים עלינו...

אור: 1. יש לי חשיבה מתמטית שמביאה אותי לדון בארוחת ערב בתרגילים שכוללים אלפים ושברים גם יחד. 2. טוב שהראש שלי מחובר לכתפיים כי אני מאד מרחף. 3. אני אוהב לקרוא. ספר מסדרת נארניה גורם לי אושר רב. 4. כשההורים לא רואים אני מסתדר היטב עם אחותי הקטנה. מלמד אותה וקורא לה. 5. אני מכור לטלוויזיה ומוכן לראות בלי הפסקה, רק בתנאי שיספקו לי אוכל בזמנים קבועים. מיכל: 1. אני מאד עקשנית, אבל יודעת לרדת יפה מהעץ. 2. אני אוהבת רק שמלות, בעיקר כאלה שמתנפנפות. 3. צמות זה הכי יפה- כמה שיותר! 4. אני מאד אוהבת לצייר, לאחרונה אני גם 'כותבת' מכתבים ושולחת בדואר. 5. המיטה שלי מלאה בבובות, דובים וכריות. זה מרגיע אותי וגורם לי להרגיש מחובקת כל הלילה. במשך היום אני לא אוהבת לשחק בהם.

למעלה