5ימים חלומיים בגשקו - קיבוץ דליה

5ימים חלומיים בגשקו - קיבוץ דליה ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

ביום ראשון 22.7 מתחיל גשקו קיבוץ של בי"ס קראטה דו גוג´ו ריו, בראשותו של קאנצ´ו רוני קלוגר. 5 ימים של עיסוק רק בקראטה, שיחות והמהות של הקראטה, בלי שום הפרעות מסביב (אפילו בלי אינטרנט
). הגשקו יסתיים ביום חמישי. עד אז, מקווה שהכל יסתדר עם הקהילה...

untitled

New member
אתה לומד אצל קלוגר

אז אולי אתה תספר על הרעיון מאחורי שיטה אחרת, השונה מקיוקושין או מגע מלא (אין לי מושג בג´וג´ו ריו, אבל אני יודע שאצלכם בקומיטה, סליחה ראנדורי, זה ללא מגע)

גוג´ו ריו

בתור התחלה, בקראטה יש 4 שיטות עיקריות: שוטוקאן, שיטו ריו, וודו ריו, וגוג´ו ריו. הפירוש המילולי של גוג´ו, זה: קשה-רך (גו - קשה, ג´ו - רך). כלומר - האלמנטים הם אלמנטים של קראטה (קאטות, ראנדורי וכו´), אך בשונה משאר השיטות, בגוג´ו ריו יש גם את הצד ה"רך", וקצת קשה להסביר מעל גבי הפורום, אבל שואפים תמיד ל"הידבק" לתוקף, כשההגנות הן הגנות "רכות" שמחליקות את ההתקפה של היריב, ולא מכה בו כמו בשוטוקאן למשל (למרות שגם את זה לומדים). לגבי הראנדורי, זה ממש לא כמו שאתה מתאר. בתחילה כשלומדים איך לעשות ראנדורי ואיך לזוז, אז אין שום פגיעה ביריב, אבל ברמות מתקדמות יותר בהחלט יש פגיעות (לא פגיעות שגורמות נזק, אלא פגיעות מאוד מבוקרות). בניגוד למגע מלא - למתאמן בגוג´ו ריו (ובקראטה בכלל), יש את היכולת לווסת את עוצמת המכה ברמה מאוד גבוהה, כלומר - אני יכול לתת לך אגרוף לפנים שיגע רק בזיפים ואני יכול לתת אגרוף יגרום נזק בלתי הפיך (ובשניהם יש עוצמה וכוונה מאחורי המכה). לעומת מגע מלא, שבד"כ התמאמן לומד לתת את כל הכוח שיש, ואין לו את היכולת לתת מגע שתיגע רק בבגד ("גי טאצ´") או על פני העור ("סקין טאצ´"). מקווה שעניתי לך על שאלתך, במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לענות עליהן.

mapopo

New member
שיטה רכה מידי לטעמי

אני התאמנתי אצל קלוגר חודש אחד בדיוק, זה ממוסחר, ואין מגע, ממש הרגשתי שזה לא הפקטיבי אז הלכתי לרענן טל מלחימה משולבת ואני מבסוט ... MAPOPO

אני מבסוט שאתה מבסוט ../images/Emo4.gif

קודם כל אני שמח בשמחתך - יפה שמצאת את דרכך. שנית, כאומן לחימה (שאני מניח שזה מה שאתה שואף להיות), הייתי מצפה ממך לכבד את שאר הסגנונות גם אם הם לא לטעמך !! חוץ מזה, זה ממש לא ממוסחר
אני לא מבין איך הגעת למסקנה הזו. ודבר אחרון, איך אתה יכול לשפוט שיטה או סגנון שהתאמנת בהם רק חודש ?! זה בדיוק כמו לראות משהו קרב בטלויזיה ולהחליט שלוחם מסוים לא שווה כלום...

חבל מאוד שכך אתה רואה זאת... ../images/Emo31.gif

מלא מעט בתי ספר ללימוד אומנויות לחימה, ומשיחות עם אנשים נוספים שהתאמנו במקומות שונים, אני יכול להגיד לך שבי"ס קראטה דו אינו ממוסחר!!! וקאנצ´ו רוני וכל צוות ההדרכה רואים לנגד עיניהם לפתח את התלמידים ואת היכולות שלהם. הבי"ס הזה, מהווה לכל המתאמנים בו דרך חיים, וגם אנשים שהתאמנו לפני מספר לא מבוטל של שנים, חוזרים להתאמן. אפילו אנשים משיטות אחרות מגלים הערכה רבה לבי"ס ובפרט לקאנצ´ו רוני שמקדיש את חייו לקראטה ולבית הספר. חבל מאוד שאתה רואה זאת כך... ואגב, אולי אתה לא מתייחס לתגובתי כראוי, בגלל שאני תלמיד של קאנצ´ו רוני, אבל תפתח קישור להודעה (אם זה יעבוד) בקהילה הישנה של IOL, על תגובה שכתב מישהו (כתגובה לדיון אחר).

viper2k

New member
חבר שלי לומד שםוהרמה שם לא משהו

זה מה שאני חושב איפה מתאמנים עם טי שירט במקום מעיל

בהרבה מקומות !! ../images/Emo18.gif ../images/Emo41.gif

אם אתה חושב שלא ראוי ללמוד אצלנו בדוג´ו - שיהיה !! אני לא מתכוון לבזבז את זמני בויכוחי יוקרה וכבוד, עם נער בן 16 שעדיין לא ראה מספיק דברים (ודוג´ואים) בחייו.
בזה נסתיים הדיון, אתה רוצה - תמשיך אותו עם עצמך!

mapopo

New member
אל תתעצבן

אני חושב שהילד צודק!!!, אני כבר המון שנים במקצוע , ושאני רואה מיסחור אני יודע לזהות היטב!!! אומנם רוני קלוגר הוא מקצוען אמיתי, אומן לחימה אדיר, מדהים, ושופט, אבל מה שהולך שם במכון הוא מסחרה, אם כל הצער שבדבר, אבל יש יותר גרועים מקלוגר יש גם את ההשרדות של דניס ושם זה בכלל מסחרה שם יש מסלול לחגורה שחורה בתום שנתיים, על דניס בכלל אין מה לדבר.... MAPOPO

לא עצבני, סתם דיבורים לא נכונים.

אם זה באמת היה ממוסחר כמו שאתה טוען, האם הבי"ס הזה היה קיים כבר 29 שנים? האם היו בו תלמידים שמתאמנים כ"כ הרבה שנים (תלמידים של 20 ו 25 שנים)? חוץ מזה, בהקשר לשיטות אחרות, אני מצר על כך שאנשים באים במטרה לצבור רקורד ולא להתאמן, במטרה "לקבל חגורה שחורה", ואחרי זה להפסיק להתאמן ("למה אני צריך להתאמן, כבר יש לי חגורה שחורה..."). מאוד מצער שיש בדוג´ואים רבים אנשים שמתאמנים למטרות מהסוג הזה.

viper2k

New member
הגיל לא קובע

אומנם כמה שיותר שנים יותר ניסיון אבל אני מתטמן כבר שמונה שנים ברציפות וראיתי הרבה דברים

amir_aikido

New member
מספיק, תירגעו בבקשה !

סלבו, viper2k אם אני ואייקי-פריק מצליחים לא להלחם דרך הפורום כל הזמן, וכשאנו מתווכחים אנו לפחות משתדלים לכתוב יותר מ"אני צודק" <-> "לא אני צודק". גם אתם יכולים. אתם רוצים להתווכח, אנא מכם, בצורה איניליגנטית, זה פורום, ולא כנסת ישראל, ובשביל להוציא אנרגייה עודפת יש מזרון ואימון ... ובקשר להאשמת רוני קלוגר במסחור: אני לא תלמיד של רוני קלוגר. אבל המורה שלי מנסה להתפרנס רק מאומנויות לחימה, ובתחום הידע והמקצועיות הוא בפירוש בשורה הראשונה בארץ. ואני יכול להעיד שאני רואה מקרוב עד כמה זה בלתי אפשרי, ועד כמה זה מקשה על מצבו הפיננסי, של המורה שלי, להחזיק מועדון משלו ולנסות להתפרנס רק מלימוד האמנויות. אז רוני קלוגר הגיע למסקנה שכדי להתפרנס הוא צריך להיות מעט יותר ממוסחר, זה לא מוריד מרמת האמנות שהוא עושה, ומרמתו כמורה. לכל אדם מגיע שכר על עבודתו, ומוסדות החינוך בארץ כבר מזמן לא מלמדים שום דבר בחינם ... שלא נדבר על כך, שביפן המסורתית, תלמידים שילמו הרבה כסף למוריהם, בקנה המידה של מעל 100$ לטכניקה, וזה לא מנע מהם לכבד את המורה. ורק לאחרונה שמעתי סיפור על אחד המורים הגדולים ביתר בכל הזמנים לקראטה, שדאג לפרנסת המורה שלו גם בימי זיקנתו והלך ללמוד אצלו גם אחרי שעלה על רבו, רק כדי להיות בטוח שהמורה מתפרנס. נכון, מסחור יכול גם להפריע ללימוד, אבל לפחות לדברי סלבו, שמתאמן אצל רוני, זה לא המצב שם, והשיקול הכלכלי אמנם קיים אבל לא פוגע ברמת האימון ובאופיו. לכן, למה לתקוף ? בלי לבדוק, יש הרבה מורים לאמנויות לחימה שלא הייתי לומד אצלהם, מסיבות שונות. ואני יכול להעיד שהייתי אצל מורה לקראטה מאוד בכיר, החלטתי שהיחס שלו לאימון לא מתאים לי ועזבתי. זה פוגע ברמתו ? יש לי אנטי לאחוז נכר ממורי האייקידו בארץ ובעקר מסגנון אייקי-קאי וסיידוקאן, כי לתחושתי הם מחמיצים לחלוטין את כל הנושא של ההגנה העצמית, וכבר התווכחתי על כך רבות עם אייקי-פריק. אבל אני תמיד מדגיש שאין לי בעיה עם הסגנון ולא עם כל המורים, רק עם קבוצה מתוכם. וכשסתם אדם שואל אותי האם ללמוד אצלהם, אני בד"כ אומר ש"אני אישית לא מספמט אותם אבל זה עניין של טעם אישי" ומציע לאותו אדם לנסות ולהחליט האם זה מתאים לו. שלום הרמוניה ואחווה - והרבה אימונים אמיר

לאמיר ובכלל.

קודם כל, אתה צודק - פה זה לא כנסת ישראל! שנית, בקשר למיסחור/התפרנסות מעיסוק באומנות לחימה - מה שאמרת לגבי הזקן שהגיע לרמה גבוהה, ועדיין המשיך ללמוד אצל מורהו רק כדי שזה ימשיך להתפרנס, בהקשר לזה - באוקינאווה אנשים שהיו תלמידים לפני שנים רבות וכבר לא עוסקים באומנות לחימה, עדיין ממשיכים לשלם את הדמי חבר באופן קבוע במשך שנים על גבי שנים !! וכל זה רק בגלל שהם לא יכולים להרשות שמפעל חיים כזה יתמוטט, וכדי שאם הבן או הנכד שלהם ירצה ללמוד, יהיה לו איפה... כמובן שבשיטה המערבית והמודרנית שלנו זה לעולם לא יגיע לכך, אבל תמיד טוב לדעת מה הולך במחוזות שמהם האומנות האמיתית הגיעה... מה גם, שבעולם שלנו, אומנויות לחימה רבות באמת הופכות למיסחור. אני לא אזכיר שם של שיטה ובי"ס, אבל פגשתי בתלמיד נכנס לו באמצע אימון מיוחד (איחר קצת), ואותו מורה שאל את התלמיד אם הוא שילם. התלמיד ענה לו שבגלל שהוא איחר קצת, הוא לא הספיק לשלם ויעשה זאת בסוף האימון. למרות זאת, אמר אותו מורה לתלמידו - שייצא, ישלם, ואח"כ יחזור לאימון. הוא העדיף שהתלמיד שגם ככה איחר והפסיד חומר, יפסיד עוד חומר, אבל העיקר שישלם את ה 50 שקל לאותו אימון (זה היה אימון מיוחד). ואותו מורה הוא בעל שם בארץ, ונוהרים אליו תלמידים רבים...

למעלה