מספיק, תירגעו בבקשה !
סלבו, viper2k אם אני ואייקי-פריק מצליחים לא להלחם דרך הפורום כל הזמן, וכשאנו מתווכחים אנו לפחות משתדלים לכתוב יותר מ"אני צודק" <-> "לא אני צודק". גם אתם יכולים. אתם רוצים להתווכח, אנא מכם, בצורה איניליגנטית, זה פורום, ולא כנסת ישראל, ובשביל להוציא אנרגייה עודפת יש מזרון ואימון ... ובקשר להאשמת רוני קלוגר במסחור: אני לא תלמיד של רוני קלוגר. אבל המורה שלי מנסה להתפרנס רק מאומנויות לחימה, ובתחום הידע והמקצועיות הוא בפירוש בשורה הראשונה בארץ. ואני יכול להעיד שאני רואה מקרוב עד כמה זה בלתי אפשרי, ועד כמה זה מקשה על מצבו הפיננסי, של המורה שלי, להחזיק מועדון משלו ולנסות להתפרנס רק מלימוד האמנויות. אז רוני קלוגר הגיע למסקנה שכדי להתפרנס הוא צריך להיות מעט יותר ממוסחר, זה לא מוריד מרמת האמנות שהוא עושה, ומרמתו כמורה. לכל אדם מגיע שכר על עבודתו, ומוסדות החינוך בארץ כבר מזמן לא מלמדים שום דבר בחינם ... שלא נדבר על כך, שביפן המסורתית, תלמידים שילמו הרבה כסף למוריהם, בקנה המידה של מעל 100$ לטכניקה, וזה לא מנע מהם לכבד את המורה. ורק לאחרונה שמעתי סיפור על אחד המורים הגדולים ביתר בכל הזמנים לקראטה, שדאג לפרנסת המורה שלו גם בימי זיקנתו והלך ללמוד אצלו גם אחרי שעלה על רבו, רק כדי להיות בטוח שהמורה מתפרנס. נכון, מסחור יכול גם להפריע ללימוד, אבל לפחות לדברי סלבו, שמתאמן אצל רוני, זה לא המצב שם, והשיקול הכלכלי אמנם קיים אבל לא פוגע ברמת האימון ובאופיו. לכן, למה לתקוף ? בלי לבדוק, יש הרבה מורים לאמנויות לחימה שלא הייתי לומד אצלהם, מסיבות שונות. ואני יכול להעיד שהייתי אצל מורה לקראטה מאוד בכיר, החלטתי שהיחס שלו לאימון לא מתאים לי ועזבתי. זה פוגע ברמתו ? יש לי אנטי לאחוז נכר ממורי האייקידו בארץ ובעקר מסגנון אייקי-קאי וסיידוקאן, כי לתחושתי הם מחמיצים לחלוטין את כל הנושא של ההגנה העצמית, וכבר התווכחתי על כך רבות עם אייקי-פריק. אבל אני תמיד מדגיש שאין לי בעיה עם הסגנון ולא עם כל המורים, רק עם קבוצה מתוכם. וכשסתם אדם שואל אותי האם ללמוד אצלהם, אני בד"כ אומר ש"אני אישית לא מספמט אותם אבל זה עניין של טעם אישי" ומציע לאותו אדם לנסות ולהחליט האם זה מתאים לו. שלום הרמוניה ואחווה - והרבה אימונים אמיר