4X02

dorbr

New member
4X02 ../images/Emo58.gif

התגובה של קארה לכך שאדמה דחף אותה הייתה כל כך מעצבנת, היא בוימה בכוונה כדי שמי שיראה את הפרומו יחשוב שירו לה בבטן וזה פשוט לא קורה. אני לא חושב ששידרוג הרובוטים היה רעיון חכם, היה עדיף להחזיר את דיאנה ובכך להשיג רוב (במיוחד בגלל שהעיפו אותה בגלל שהיא האמינה בפיינל פייב). איזה כישורים יש לדואלה כדי להפוך מקצינת תקשורת למפקדת של הפגסוס ("נראה שאת קיבלת את הבית" והיו לה דרגות צווארון)? מנגנון הקידום בצי מבוסס של פרוטקציות וקשרים?

The Human

New member
../images/Emo58.gif4x02../images/Emo58.gif

פרק נחמד בסה"כ.. לא מתעלה לרמה של קודמו אבל הדרמה הגלקטיקנית ממשיכה במיטבה.. למרות כל מיני קטעים פלצניים כמו טקס הפרידה מלי. מלחמת האזרחים הסיילונית מתחילה ואני באמת חושב שהעובדה שהסירו מהצנטיורים את מנגנון השליטה שלהם והפכו אותם לבעלי מודעות עצמית בסופו של דבר תשים קץ לרוב האוכלוסייה הסיילונית מה שכן מעניין הוא שעכשיו אנחנו יודעים את המספרים של שאר הסיילונים הידועים. האח קאוול - מספר 1 ליאובן - מספר 2 סיימון - מספר 4 השאר כידוע מקודם: שרון - מספר 8 קאפריקה - מספר 6 דוראל - מספר 5 כלומר שאר הסיילונים נעים בין המספרים: 7, 9, 10, 11, 12 אתם חושבים שיש לזה משמעות?? דבר נוסף ששווה נגיעה.. בולטאר מתחיל לראות את עצמו.. ולא סתם את עצמו... אלא את הגרסה שמופיעה בראש של קאפריקה שש. חייב להיות לזה מן הסתם קשר כלשהו לנסיון שלו עם שש.. יכול להיות שלמרות הכל, בולטאר הוא הסיילון האחרון? לא סביר.. אבל מאוד מעניין לאן היוצרים בסופו של דבר ייקחו את זה. מה שכן, הילו וקארה הולכים לחפש את כדור הארץ... או שהילו הולך עם קארה לשם רק כדי לחזור אחר כך בשק גופות או להיות מתוכנת על ידי מי שתכנת את קארה... או שהוא יחזור בחיים, ולדעתי זה מה שייקרה רק שהנסיבות יהיו שונות ובעייתיות יותר מעכשיו.

The Human

New member
אה כן... ../images/Emo58.gif(המשך)

ושכחתי את דיאנה בירס - מספר 3 - בתרשים המספרי של הסיילונים.. כנראה בגלל שהיא 'ארוזה' כרגע.

The Human

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo69.gif

בגלל השפעת הטיפול שהיא מקבלת נגד הסרטן

tsou

New member
אה כן, המשקפיים שנשארו על השידה=תירוץ טוב ../images/Emo13.gif

tsou

New member
היה בפרק הזה מיקס ממש מחושב

של סצנות פילר ושל סצנות חזקות מאד, שמבחינתי היו האמירה האכזרית של אדאמה לרוזלין "את פשוט מפחדת שהמוות שלך יתגלה כחסר משמעות כמו של כולנו", החטא של קאוויל נגד הבריאה הסיילונית בלובוטומיזציה של הריידרים, וכמובן הדיאלוג על המוסיקה בין טורי לבאלתר במיטה שמאפיל אפילו על הטוויסט הצפוי משהו של באלתר הסליזי-של-שש-שעכשיו-מבקר-גם-את באלתר (אגב אם ככה זה אומר שש -של-באלתר-כעת-משוחחת-עם-קפריקה-שש-בתא?) כמובן שממשיכים לשגר אלינו רמזים מטעים, האמירה של קארה לרוסלין "אני לא יותר סיילונית ממך" למשל, או במוסיקה שקארה "שומעת" מכדור הארץ, שלא לדבר על המטפורה המוסיקלית של באלתר (שבפועל לא שמע, או לא ראינו ששמע, מה שלא מפריע לבאלתר הפנימי שלו לחרפן את טורי עוד יותר) פירוט מספרי הדגמים קצת הפתיע אותי, לא כל כך משום שהחמישה מתגלים כמאוחרים יותר דווקא אלא משום שקאוויל השכלתני הוא מספר 1, מה שאומר שהסיילונים שיחזרו את ההיררכיה המערבית שמתחילה במוח (גברי, מעניין למה?) ויורדת- השדיים של מספר 8, שבסך הכל מתקשרים לנס המשיחי של הולדת ההיברידית הראשונה, די נמוך בסדרה יחסית. מצד שני זה מתחבר לשאר המאפיינים המיושנים של הסיילונים, כמו הקיצוניות הדתית והגישה האנלוגית להוויה הדיגיטלית שלהם..

tsou

New member
בעצם כשחושבים על זה

הבחירה של אדאמה שלא לבחור בין החזון של רוזלין (שכמו שאנחנו יודעים גם נחווה על ידי שש ושמונה בכל מקרה, אגב מישהו פעם חשב על זה שתרומת-דם של היברידית מכניסה רשמית את רוזלין להגדרה קצת פחות אנושית מאשר קודם גם אם המחלה חוזרת?) לזה של קארה שהיא-חשודה-בסיילוניות למרות שאנחנו מאמינים שהיא לא כזו, היא, בעצם, התחלה רשמית של איחוד העולמות הסיילוני והאנושי בפועל בסדרה - מה שבאלתר כבר עשה מזמן במישור הפרטי

tsou

New member
ועדיין זה די מצחיק שאפילו כשהיא פיינל פייברית

הרביעיה תקועה במוד "המחתרת" מקפריקה החדשה

tsou

New member
פרק 2 נכתב על ידי אנג'לי, זה מסביר כמה דברים

אנג'לי הוא זה שכתב את פרק "וומן קינג" הרטרו.

tsou

New member
או שהילו ימצא את מותו בנסיבות טרגיות בזמן

הנחיתה...

Wah Wah

New member
ועוד קצת לגבי חזרה למקורות

קארה והילו נשלחים יחד כדי לחפש את כדור הארץ. מיותר להזכיר שבעונה שתיים קארה והילו ניסו לחזור יחד לגלקטיקה. שוב מוצאים פה את מוטיב ה-rewind. אדאמה היה מצויין בפרק הזה - "you can stay in the room but get out of my head!" אדיר! אבל לא אהבתי את תחילת הסצנה שרוזלין מתלוננת על השתיה שלו כאילו הם זוג שנשוי כבר 20 שנה... בכלל הפרק היה מצויין, הרבה יותר טוב מהקודם בעיני.השש החדשה הפכה להיות אחת הדמויות האהובות עלי...

tsou

New member
they're not here to vote. Cavil ../images/Emo6.gif

נטלי, אקא שש החדשה אכן מדליקה ביותר
ואני דבקה בטענתי ביחס לחשיבות מוטיב הגירושין בפרק- גם על סיפון הגלקטיקה וגם אצל הסיילונים.

tsou

New member
כדי להוציא את שלוש מהקפאה גם היה צריך הצבעה

וההחלטה הדרמטית של הששיות להסיר את חסם-התודעה של הסנטוריוניים היא תגובת-נגד הולמת במישור הרגשי, אבל גם המעשי, להתערבות של הקאווילים בבריאה הריידרית : אם רבע מאוכלוסיית הסיילונים עוברת לובוטומיזציה, נוצר בעצם "תיקון" של רבע אחר. חוץ מזה, צריך להכין בסיס חדש לשובה של שלוש כדי שיהיה לה על מה לפקד... וגם נגד מי להתמודד, כי קשה לי להאמין שהיא תקבל את מרותה של שש החדשה בקלות
מי אמר שדואלה קיבלה את פיקוד הפגאסוס?שאגב להזכירך כבר לא קיים בכלל? לפניה יש עדיין את טיי, שלא לדבר על הילו.. אני הבנתי ש"הבית" זה פשוט הגלקטיקה..

dorbr

New member
כבר שכחתי מזה

כשלי קיבל פיקוד על הפגסוס הוא קיבל זוג מעוינים שחוברו לצווארון כמו שהיו לאדאמה. כאשר היו 2 ספינות קרב בצי אדאמה נהיה אדמירל אחרי קיין. בטקס הפרידה מלי רק לאדאמה ולדואלה (שהייתה הxo של הפגסוס) היו מעוינים על הצווארון. למה היא קיבלה אותם? ולמה אדאמה לא חזר להיות קומנדר? אם 6 הולכת נגד המוסכמות ומעניקה תודעה לסנטוריוניים היא הייתה יכולה באותה מידה פשוט להעיר את כל ה 3 , הבעיה עם הסנטוריוניים היא שהם הכוח הצבאי הכי חזק על סיפון הספינות הסיילוניות, אם הם יחליטו שאולי עדיף שהם ינהיגו את הצי אז יהיה מאוד קשה לעצור אותם.

tsou

New member
נו טוב,

שוב נחשף חוסר המודעות המוחלט שלי למסמני דרגות צבאיות על צווארונים
אבל אני לא חושבת שהסרת חסם תודעה מהסנטוריונים אפילו דומה להוצאת דגם מהמקפיא- זה הרבה יותר מרחיק לכת כי זה מחזיר את השוויון המקורי בין ה"מעטפות" של הסיילונים, מה שקאוויל ניסה, שוב, לשבור באופן אנושי למדי על ידי לובוטומיזציה של הריידרים. שש בעצם גוללת לאחור את הההסטוריה הסיילונית כולה ומקרבת אותנו ל"סוד" הבריאה שלהם, כלומר למסתורין של האל הסיילוני. להעיר את שלוש, שכבר מצויה בסוד ההתגלות יכול בעצם לקרות רק משלב זה והלאה.

למעלה