4X שמתם לב ש...

• פותח הנושא js42
  • פורסם בתאריך

js42

New member
4X שמתם לב ש...

אין יהודים בהארי פוטר? הספר נותן לגיטימציה כמעט לכולם: מותר להיות פעוט, קשיש, טיפש, נמוך, מצולק, ענק, צנום, מלא, הכל. הגיבורה לא חייבת להיות יפהפיה והגיבור (קרפד משומר? עוד לא התאוששתי מזה...) לא חייב להיות חתיך הדור. אפשר להיות בריטי(כמובן!!!), הודי, אוריינטלי, בן למדינות ערב, רוסי או בולגרי. בספר האחרון היא אפילו נשברה והוזכרו אמריקאים, וגם הצרפתים קיבלו מקום של כבוד. אבל עם כל כך הרבה שמות המעידים על מוצאם, לא חסר לכם איזה כהן לרפואה?

Padfoot

New member
הארי והשואה? H-)

ג`יי קיי מזכירה בספרים הרבה לאומים או תאורים פיסיים, אבל אף פעם לא דתות (למרות שמניחים שהארי נוצרי, אם זכור לי נכון היא אף פעם לא אומרת את זה במפורש). לפי דעתי זה נעשה בכוונה כדי לא לפגוע או לפלח את הספר לקוראים ספציפיים מדתות מסויימות אלא שכולם יוכלו להזדהות ולהנות. למרות שיהודים לא מוזכרים מפורשות בספר, היא מכניסה אותנו בעקיפין. כל הדיבורים על טהרת דם, ``בוצדמים`` וכו`-- אי אפשר להתכחש לזה--זו בפירוש אנלוגיה לגזענות בכלל ולשואה בפרט. עד כמה שההשוואה שאני עומדת לעשות היא מזוויעה: משפחת מאלפוי, וולדמורט ואפילו סלאזר סלית`רין מאוד דומים לנאצים. כל האמונה בטהרת הדם, בוז ולגלוג לשונה, הכינויים שהם מדביקים לקוסמים בני מוגלגלים. מזכיר קצת את ההסטוריה של עמנו, לא? בגלל זה הספרים האלו כל כך נפלאים, מישהו כבר אמר את זה ואני אחזור על זה שוב... הארי זה אנחנו! הדברים שקורים בעולם הקוסמים הכביכול מושלם, בעצם לא כל כך שונה מהדברים שקרו בהסטוריה שלנו. דרך מצויינת להעביר מסר כנגד גזענות וההשפעות השליליות שלה הרי איזה קוראים אוהבים את משפחת מאלפוי? מי לא מתרגז עליו כשהוא מכנה את הרמיוני בשמות? זה סוד הקסם... PADFOOT

g0n

New member
בטח!

שימו לב לזה - תאוריה שעכשיו עלתה לי לראש - ישנם 4 בתים ב``הוגוורטס``. כמו שPadfoot ידידתי הזכירה - סלית`רן מאוד מאוד מזכירים את הנאצים. רייבנקלו - חכמים,(המוח היהודי,סליחה על האילתור). השאר תחשבו לבד. :)

Padfoot

New member
גריפינדור והסטוריה בריטית?

בני גריפינדור מזכירים לי קצת את הבריטים: הסמל של הבית שלהם הוא אריה, הם אצילים ובעלי אומץ רב ותושיה. מזכיר קצת את האגדות על המלך האנגלי ריצ`ארד לב הארי (אריה=ארי) שנחשב לגיבור לאומי באנגליה- יצא למסעות הצלב להלחם למען כבוד עמו... בתקופה שהוא נעדר אחיו ג`ון הרשע שלט (זוהי תקופת רובין הוד) ואח``כ כשריצ`ארד חזר הוא גאל את העם בחזרה והכל היה טוב ויפה. די ידוע שהסופרת היא פטריוטית ומאוד מעריכה את בריטניה מולדתה. הגיוני לכן שהיא תיתנן לבית הכי אהוב (גריפינדור כמובן) את התכונות האציליות המזכירות את בני עמה.

יפעת28

New member
האם אתם בטוחים שג`יי קיי

היא אכן בריטית ולא סקוטית? יש, כידוע, איבה סמוייה אך קיימת בין ה``אנגלים`` לסקוטים עיין ערך הסרטים ``רוב רויי`` או ``לב אמיץ``. ואם כבר מדברים על ``לב אמיץ`` כינויו של מלך בריטניה בתקופה ההיא הוא ``לונגשנקס`` כלומר ``ארוך הרגליים`` ואילו החתול של הרמיוני נקרא ``קרוקשנקס`` כלומר ``עקום הרגליים``. אני מבינה מזה ש``שנקס`` היא מילה אנגלית עתיקה, ומעניין השימוש הזה. אולי זה סתם צירוף מקרים...

js42

New member
אם אינני טועה

היא דוקא סקוטית, וסקוטית גאה. הבירטים די סובלים מזלזול הדדי בין חלקי הממלכה (סקוטים/אירים/וולשים/אנגלים), אבל מאוחדים בגאוותם בבריטניה הגדולה (נו, GREAT BRITAIN). ``שנקס`` זה אכן באנגלית עתיקה, פירושו רגל, אבל בעיקר שוק. הקשר שציינת מעניין.:) בקשר לתאוריית הבתים הלאומיים - לא כל-כך נראה לי, הן בגלל סקוטיותה של המחברת, הן בשל האופי החברתי בספר - כל אחד משוייך על בסיס אישי. הלאום הוא רק תכונה אחת ממכלול.

שי 2K

New member
סקוטית!!!!!!!!

הסופרת היא סקוטית!!!!!! לא סתם היא קבלה מענק לכתיבת הספר השני מאיזה מועצת אומניוית סקוטית או משהו כזה...(בספר הראשון בעיברית על צד כלשהוא של הכריכה זה כתוב (נדמה לי שבכריכה הפנימית)... שי

Padfoot

New member
בריטניה

ג`יי קיי היא אכן סקוטית אבל סקוטלנד היא חלק מבריטניה ונראה לי שהאיבה בין הסקוטים לבין האנגלים כבר לא ממש קיימת. בכל זאת ההתעקשות של הסופרת על שחקנים אנגלים בסרט ושימוש באתרים אוטנתיים בתוך בריטניה (והעובדה שהארי הוא אנגלי ולא סקוטי) בהחלט מעידה על כך שהיא פטריותית בכיוון

js42

New member
:)

לא כ``כ נראה לי -למרות שהגזענות של סלית`רין בולטת לעין, לא נראה לי שהכוונה דוקא לבית נאצי ובית יהודי וכו`. צריך לזכור שעם כל הכבוד לעצמנו, זו הסטוריה שהיא בעיקר שלנו. כמו שילד בארץ לא יחשוב מייד על הקבלות למלחמת ויטנאם, כך ילד בריטי היום לא חי את השואה מעבר לאיזה שיעור הסטוריה. היעדר היהודים יכול להיות דוקא ``לטובה`` - היא לא רואה ביהודים מיעוט מוגדר וזר, אנחנו (ויסלחו לי חברי הפורום לא-יהודים על ההכללה) ``סתם נורמלים``. נכון שאין דתות בספרים, אבל הנצרות מאוד בולטת. לאף אחד אין בעיית כשרות, או בעיה עם בשר-בקר, או צום דתי כלשהו. אבל לכולם יש חג-המולד.

g0n

New member
ראיתם את הארי מקבל...

מתנה לחנוכה? אני לא. :)

למעלה