469.890

menimm

New member
469.890

מישהו יודע מה יש שם במקרה ? יצא לי להאזין שם קצת, ויש הרבה קישקושים..... (באיזור השרון)

amitzahavi

New member
אולי זה רק אני

אבל כול התחום בין 469-470 מלאה בקישקושים..... מעניין באמת מה זה (באיזור ירושלים)

menimm

New member
נראה שאלו תדרי שידור של ממסרים

כלשהם, מעניין מה תדר הקליטה שלהם.

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

תחום תדרי ה UHF לחובבים הינו בין 430 מגה הרץ עד 440 מגה הרץ אם אתה רוצה לישאול משהו שקשור לתחום החובבים אתה מוזמן זה לא חוקי להאזין ולימסור תדרים שלא שייכים לחובבים

idos2

New member
האם יש רדיו חובבים גם בתחומים

אחרים? בתחום הHF למשל?

4Z7GBA

New member

יש גם HF גם VHF וגם UHF

4Z7GBA

New member

בתחום ה HF לא כל תחום התדרים מוקצה לחובבי הרדיו אלה הם התדרים שמוקצים לחובבי הרדיו 3.800--3.500 7.100--7.000 14.350--14.000 21.450--21.000 29.700--28.000

idos2

New member
ממממ

ואיך בעצם קובעים באיזה תדר להשתמש? אם יש לי מקלט שמסוגל לקלוט את התדרים האלה, יכול להיות שאני יכוון אותו לתדרים שם ואני ישמע מישהו?

4Z7GBA

New member

איך קובעים באיזה תדר להשתמש? זה תלוי בך לרוב בוחרים בתדר אם התנאים הכי טובים יש מקמשים ל HF וכן אם תקוון לתדרים שם תישמע משהו

אלדד(מ)

New member
באיזה תדר והאם תקלוט תלוי בהרבה

דברים- ולא פחות חשוב: אם תבין מה שאתה קולט. א. תנאי השידור והקליטה משתנים בהתאם להרבה גורמים: העוצמה, עונות השנה, תנאים אטמוספריים, יום ולילה - כל זה דברים שנלמדים בנושא התפשטות גלי רדיו. בגלל זה יש כמה תחומים בתוך ה HF: כדי לאפשר קשר בתנאים המשתנים בתדרים שונים. ב. חשובים מאד גם המקלט-ועוד יותר האנטנה. ככל ששניהם טובים יותר הסיכוי טוב יותר שתקלוט גם אותות יותר חלשים. ג. גם אם תקלוט - השאלה אם תבין מה שאתה קולט: המקלט צריך להיות מותאם לשיטת השידור של החובבים. השיטה הנפוצה ביותר היא SSB. המקלט צריך לדעת לקלוט ולהמיר איפנון SSB לדיבור. יש שיטות נוספות כמו מורס, FM ועוד, אבל בשביל להבין מורס צריך ללמוד את ה"שפה", ובשביל השיטות האחרות צריך מקלט מתאים. ציוד קשר לחובבים בנוי במיוחד לכל הדברים האלה.

למעלה