46 שנים לצאת האלבום המשובח והראשון של נורית גלרון "נורית גלרון" 1978

feldman89

Well-known member
ב- 19 ביוני 1978, יצא לאור האלבום הסגול המכונה "אלבום הבכורה" של אחת הגדולות בזמרות ישראל ובכלל- נורית קלימבורד גלרון. האלבום כלל אסופת שירי משוררים בעיבודים מורכבים, ייחודים ונגיעות של מוסיקה קלאסית עם ג'אז ובוסה נובה. הלהיט הגדול ביותר מתוכו הוא שיר שהשתתף בפסטיבל הילדים מספר 8 תשל"ח 1977 "הלילות הקסומים" שהוא הקצבי ביותר באלבום ושונה בסגנון. האלבום זכה לשבחים וחשף זמרת אחרת ייחודית שעתידה להביא רפרטואר גדול לימים.
אשמח לשמוע מה דעתכם על האלבום הזה? האם הוא ראוי לשבחים שקיבל? ואיזה שיר הכי אהוב מתוכו?

הנה האלבום להאזנה:

feldman89

Well-known member
אולי מחר
אלבום מצוין
ולדעתך?כמה קיבל הערכה
אולי מחר- חשבתי שאת הכי אוהבת את הלילות הקסומים. הפתעת
אכן אלבום מצוין
למה הכוונה הערכה בהגדרה שלך? אצל התקשורת ביקורות או אצל הקהל שקונה אלבומים?

ady18

Well-known member
אולי מחר- חשבתי שאת הכי אוהבת את הלילות הקסומים. הפתעת
אכן אלבום מצוין
למה הכוונה הערכה בהגדרה שלך? אצל התקשורת ביקורות או אצל הקהל שקונה אלבומים?
אצל התקשורת
ומבחינת המכירות

feldman89

Well-known member
אצל התקשורת
ומבחינת המכירות
אצל התקשורת- הוא היה לאלבום מוערך וזכה להמון ביקורות טובות כמו יואב קוטנר שמציין שהיא אחת הזמרות האהובות עליו עד היום.
אצל הקהל לא כל כך הצליח וזכה להצלחה מועטה, רוב השירים לא צעדו במצעדים ואני לא בטוח שהשמיעו אותה הרבה

ady18

Well-known member
אצל התקשורת- הוא היה לאלבום מוערך וזכה להמון ביקורות טובות כמו יואב קוטנר שמציין שהיא אחת הזמרות האהובות עליו עד היום.
אצל הקהל לא כל כך הצליח וזכה להצלחה מועטה, רוב השירים לא צעדו במצעדים ואני לא בטוח שהשמיעו אותה הרבה
חבל מאוד שקהל היה ספקן כלפיה האם מסכים?

feldman89

Well-known member
עונה:
אני מודה גם לי בתור חובב מוסיקה ישראלית וחובב נורית, לקח לא מעט זמן לגלות את החשיבות של האלבום הזה. כשקניתי את הדיסק של האלבום ביוני 2011 אז בשמיעה ראשונה הוא לא הצליח להפנט אותי פרט לשיר שניים. זה אלבום שצריך להאזין ולהקדיש לו בשמיעות נוספות כי השירים בו מאד מיוחדים, ייחודיים ובעלי צליל מורכב. כיום אני חושב שהאלבום הזה הקדים את זמנו והביא זמרת ענקית שלא קיבלה מספיק הצלחה מהקהל הישראלי אך זכתה לשבחים רבים מהעיתונאים. רבים ראו בה זמרת ג'אז נפלאה בשילוב עם הגשה שמזכירה את חוה אלברשטיין. האלבום הזה הוא אבן דרך לחובבי שירי משוררים ייחודים עם צליל ג'אזי. הצלחה מסחרית לא היתה, כמעט אף שיר לא נכנס למצעדי הפזמונים חוץ משני שירים(הלילות הקסומים, מה יהיה בסופנו). גם לא היה לה קל כי השוו אותה ליהודית רביץ הצעירה בגלל המראה המתולתל. האלבום הזה הוא אלבום מיוחד, מושקע, יפה ואחר מכל אלבום. נורית אמרה שזה כרטיס הביקור שלה למי שלא מכיר אותה.
הדירוג שלי לפי טעם אישי שלי:
1. מה יהיה בסופנו- שיר ענק, מצמרר שנכנס לפנתאון הזמר העברי ולא מושמע מספיק לטעמי
2. אולי מחר- מת עליו, שיר שאני אוהב
3. הלילות הקסומים- ענק
4. בוא אליי- אדיר
5. כשהייתי ציפור ביער- מדהים
6. כמעט- נהדר
7. הנך סתורת שמלות- יפהפה
8. שלכת- קסום
9. שיר ליל שבת- יפה מאד, מעדיף את הביצוע של חוה אך עדיין אוהב את הביצוע של נורית המלכה גם
10. אהובתי שלי לבנת צוואר- מצוין
11. ווקאליזה- אחלה שיר!

feldman89

Well-known member
ושאלה לי אלייך:

האם היית מדרגת את האלבום בטופ גבוה של אלבומי נורית?

ady18

Well-known member
אלבום הבכורה כאן לא הכי מנצח לעומת זמרות אחרות?

feldman89

Well-known member
אלבום הבכורה כאן לא הכי מנצח לעומת זמרות אחרות?
אצל רוב הזמרות שאני אוהב מאד אלבום הבכורה לא הכי מושלם(ירדנה, אילנית, נורית) רק עפרה וריטה וגלי עטרי הביאו אלבומי בכורה מושלמים לדעתי

ady18

Well-known member
מה חסר לך בבכורה של אלבום של נורית?מבחינתך

feldman89

Well-known member
מה חסר לך בבכורה של אלבום של נורית?מבחינתך
לא יודע, פשוט לא הדבר הכי טוב שיצא ממנה. בהרגשה שלי האלבום הבא עלה עליו "שירים באמצע הלילה" והוא גם נמכר היטב והגיע למעמד של אלבום זהב.

feldman89

Well-known member
אלבומי הבכורה המוליכים שלי של זמרות בישראל:
1. ריטה- ריטה 1986
2. על אהבות שלנו- עפרה חזה 1980
3. נסיך החלומות- גלי עטרי 1978
4. יהודית רביץ- יהודית רביץ 1979
5. מירי מסיקה- מירי מסיקה 2005
6. שלווה- שלווה ברטי 1986
7. טיפת מזל- זהבה בן 1989
8. שירי מימון- שירי מימון 2005
9. קורין אלאל- קורין אלאל 1984