45 מה דעתך על סופרמוטו בנפח

theshark

New member
45 מה דעתך על סופרמוטו בנפח

950 סמ"ק? ולא לא מדובר בדיוק 950, אלה בגרסה המבוססת על האדוונצ'ר 950.

45degrees

New member
? אי אפשר לדעת

הכל תלוי בהספק ובמשקל, וכמובן בתגובות המנוע. האם יהיה מדובר בכלי שאפשר לבצע עמו סחיפות זנב בקלות גם בכניסה וגם ביציאה מהפניה? האם יהיה ניתן להטות אותו עד האוזן במהירויות נמוכות ועדיין להרגיש בטוח כמו עם סינגל? האם כוח המנוע לא יהיה מתפרץ מדי כמו במרובעי צילינדרים? האם KTM לא "יפספסו" את המטרה ובסה"כ יציעו TDM במסווה של דיוק? להערכתי - זה לא יהיה סופרמוטו אמיתי, אלא יותר TDM עם יומרות חוליגניות. יכול להיות ש KTM יצליחו במשימה - הם יודעים הכי טוב איך לבנות סופרמוטו סדרתיים לקהל הרחב. לעניין סופרמוטו פרופר - דווקא הכיוון של אפריליה נראה יותר "נכון" - מנוע V קטן, המון הספק ומעט משקל. עם מנוע V גדול - מאוד קשה להוריד משקל (כל הרכיבים צריכים לעמוד בעומסים גדולים) - כך שמתקבל כלי כבד ומגושם יחסית. אולי הדרך הנכונה היא V בנפח 600-700, דחוס לתוך שלדה של 450. כך מקבלים מימדים וזריזות של כלי קטן, עם הספק של כלי הרבה יותר גדול.

theshark

New member
ללא ספק מדובר במתחרה למולטיסטראדה

ודומיו יותר מאשר סופרמוטו למירוצים.

45degrees

New member
בהקשר הזה - נראה כאילו אתה צודק

על פני השטח. גם ניחושים (הערכות) מחושבים מצביעים על הכיוון הזה. ייתכן אף ש KTM הצליחו (שוב) למצוא נישה לא מנוצלת בעולם האופנועים. בכל אופן - KTM כבר הפתיעו לא פעם בעבר, ואני מחכה בקוצר רוח לראות מה תהיה התוצאה הסופית: מולטיסטרדהTDM או דיוק III.

yules

New member
מתחרה למולטיסטראדה?

עם 130 כ"ס בגלגל לדיוק 990, המולטיסטראדה עם המנוע העייף (יחסית) והאופי הכבישדורואי לא ממש נראה לי מתחרה. קשה לי להאמין שלקטום הגדול יהיו תושבות למזוודות, כסא מדורג ותאי אכסון. מירוצים? אולי הכוונה לפתוח קלאס חדש. איך שלא יהיה, תהיה בטוח שיורגן לא יפתח משהו 'סתם', אלא יעשה סקר שוק ומחקר לפני מעשה (היתה כתבה מדהימה של קאת'קארט על הדיוק 990 בה הוא הסביר את תהליך הפיתוח בחברה) מצד שני, אולי אני טועה. גם זה קורה. לא הרבה, אבל קורה.

TShavit

New member
למולטיסרטדה אין אופי כבישדורואי.

לא מבחינת מיתלים (הרבה יותר קשיחים), לא מבחינת היגוי (הרבה יותר זריז, מדוייק ובכלל "כבישי", לא מבחינת נוחות (לא ממש קיימת), ולא מבחינת ה(אי)רצון שיש לי לנסוע עליו מרחקים גדולים. או קצרים, כשאני חושב על זה. טל

כ לוין

New member
מי אמר אי ולא קיבל?

נראה לי שיכול להיות ממנו אחלה סופרמוטו, וגם אופנוע מגניב ליום-יום. רק שהוא בטח יעלה משהו כמו 140K. אה טל, את המולטיסטרדה דווקא לא אכפת לי לקבל למרחקים קצרים...

yules

New member
דעתך מקובלת מאוד, ועדיין תסכים

שזה לא תחרות. לגבי המולטי - דובר על השוק שהוא פונה אליו, לא על הרשמים שעדיין אין לי, ולא יהיו לי, מהאופנוע. )גם אם אני רוצה, כבר אין אופנוע הדגמה( אני מניח שקראת את הליפלטים הפרסומיים - שמה לא נטען שהוא אופנוע ספורט. דרך אגב - יש כאלה שלא יסכימו אתך גם לגבי האופי בפועל. הכל יחסי טל, ואני די בטוח שלעומת הדרוזי, המולטי יהיה די כורסתי. יום טוב, וגם אתה מוזמן בשבת.

TShavit

New member
המולטיסטרדה לא כורסתי

בהשוואה לכלום, תאמין לי... ומה שכתוב בליפלטים לא ממש מעניין אותי. אני מביע את דעתי האישית בלבד (ומי שלא מסכים איתי, בהחלט זכותו לטעות
). גם אני, אגב, לא טענתי שהוא אופנוע ספורט, אלא שהוא ממש, ממש לא כבישדורו באופיו. לגבי זה, לפחות, יש קונצנזוס די רחב. אני יודע שלא כולם שותפים לדעתי הקיצונית לגבי המושב שלו (הגרוע ביותר בהיסטוריה, בערך) - יש כאלה שסתם חושבים שהוא מחורבן. גם לא כולם עם רגליים באורך שלי, ולכן לא כולם חזרו מנסיעת מבחן עליו עם סימנים כחולים בברכיים היכן שפגעו במיכל הדלק, שהמושג "הנדסת אנוש" רחוק ממנו כרחוק יפן מאיטליה. אתה יודע שחלקים ניכרים מהדרך חזרה הביתה עברו עלי בעמידה - בכביש החוף! - כי לא הייתי מסוגל כבר לשבת? ותודה על ההזמנה, אבל... חם, מזיעים, לא? אולי נבוא רק להסתכל על החבר'ה נופלים, מה אתה אומר? טל

enigo

New member
חבל...

ככה תפספס הזדמנות להתאמן לסייד-וויס צ'אלנג'?

yules

New member
מאמין, מאמין

וחוזר על ההזמנה - שווה לראות את המקום ואת החברה. לגבי נפילות - תלוי באיזה מסלול הם ירכבו... יש שם הרבה מהכל.

kanitler

New member
טוב נו יש כאלה שלא בנויים

לרכב על אקזוטיקה איטלקית אני מסכים שכל אחד ראשי לדעה משלו במקרה הזה לגבי האופנוע אבל זה מצחיק שכל העולם משבח את האופנוע ורק לטל שביט הוא לא נראה אתה לא חייב לאהוב את האופנוע אבל אל תקבע כעובדה דברים שהם בדיוק הפוכים במבחנים (ואני לא מחשיב מבחנים ישראלים)

Le Duke

New member
המולטי אקזוטיקה?מבחן מקומי לא נחשב?

בכל מבחן יש את הגורם האנושי ומן הסתם יתגלעו חילוקי דעות בין רוכבים שונים בקשר לאותו האופנוע.

45degrees

New member
קנטילר - שמת לב לתופעה שבעיתונות

הרכב כמעט ולא אומרים דברים שליליים, בטח שלא נחרצים, על אף אופנוע? מהסיבה הזאת, יתכן שרק בגללה, יכול להיות שראית רק תשבוחות על האופנוע בכל העולם? לא רכבתי על האופנוע כך שאני לא יודע באופן אישי.

fungas

New member
רכבתי, ואני יכול רק לשבח

מצד שני, אני הרבה יותר קצר מטל והתחת שלי יותר מרופד...
FUNGAS

כRובי

New member
"בעיתונות הרכב...בטח שלא אומרים

דברים נחרצים"?
"...האם דוקאטי הצליחו לעשות את אותם שינויים נדרשים כדי להפוך אופנוע ספורט טהור לרב גוני יותר ופרקטי יותר. האם אופנוע אשר למרות הצהרותיו ומראהו, והמצטיין רק בתחום אחד באמת יכול להיות נוסחה מוצלחת. ואם נמשיך להיות אתכם כנים, אז התשובה היא שלילית. האופנוע מהנה ומטריף את החושים בכבישים מפותלים, מ-ט-ר-י-ף. רק שבניגוד להבטחות, הדרך לאותם כבישים לא נעשית בנוחות. מצד אחד יכולת התיור הטובה אשר דוקאטי מצהירים עליה, אינה קיימת, ומצד שני היכולת הספורטיבית נפגעת..." (מתוך המבחן למולטיסטראדה של פולגז) לי מובנות ארבעת השורות האחרונות בצורה אחת בלבד. ודי נחרצת.

כRובי

New member
ועוד...

"...השורה התחתונה לגבי המולטיסטרדה תהיה מוכרת לכל מי שאי-פעם התאהב עד כלות הנשימה (ואולי עד כלות הכיס) באלפא-רומיאו, למשל, ובעצם כבר הוזכרה קודם לכן: רעיון מצויין, ביצוע גרוע. המולטיסטרדה יושב על בסיס מכני שיכל להיות פלטפורמה נהדרת, שיכל באמת להרחיב את הפאן והרוח הבסיסית של דוקאטי הרחק מעבר לעולם הצר של רכיבת-ספורט; בפועל, רכיבת ספורט היא הדבר היחיד שהוא יודע לעשות כמו שצריך, ובשביל זה יש לנו דוקאטים אחרים – יפים הרבה יותר, אם יורשה לי להוסיף, ואפילו נוחים יותר. כמו כמעט כל אלפא, המולטיסטרדה מספק לך רגעי הנאה צרופה – בליווי צמוד של רגעי תסכול-לשמו ותהיה רבתי: איך, לעזאזל, עוד עושים דברים כאלו במאה ה-21?" (מתוך המבחן למולטיסטראדה של אוטו) לי מובנת השורה האחרונה בצורה אחת בלבד. ודי נחרצת.

כRובי

New member
ויש, כאמור, גם את הצד השני...

שקצת הוריד, לטעמי האישי בלבד, כמובן - מהיוקרה של Motorcycle-USA... אחרי שתפרתי מעל 600 ק"מ, לא הבנתי מאיפה הכתב הגיע לזה: I'd have to rate the $11,495 Multistrada as Ducati's best all-'round street machine. It's a capable backroad blaster, a comfortable commuter and, with optional hard luggage, a versatile touring machine. It's got loads of style, a legendary heritage and, on a small racetrack with a talented rider, the MS will even embarrass some pure sportbike riders. The Multistrada may not be for everyone; it's for everything. קצת הוציא לי הכיף שבקריאה באתר הנ"ל (שעדיין - מספק חומרים איכותיים מאוד לפעמים) אני תמיד מוכן לשמוע דיעות של אחרים, ואין לי בעיה להודות בטעות (גם אם היא כבר פורסמה מעל גבי הרשת) - אבל לעזאזל ! רכבנו על אופנועים שונים לגמרי?? לפחות הוא היה נחרץ, אה 45?

למעלה