404

ailag

New member
404

יש לי אתר, שיש בו תתי-אתרים (מבחינת ספריות http://example.com/ailag ויש גם למשל http://example.com/ailag/some-sub-site שהוא תת אתר). חלקם אני מנהלת, חלקם מנהלים את הקוד שלהם עצמאית. google webmaster tools מחזיר עליהם המון שגיאות 404. זה פוגע בדירוג של האתרים שאני מנהלת? משמע אתר-האב או אחד מתתי האתרים שאני מנהלת יפגעו?

ayelletked

New member
בגלל שאני לא בונה אתרים בעצמי

אני בטח לא יודעת יותר טוב ממך ממה נובעת השגיאה, ונדמה לי שזה משנה לשאלה שלך. אם לאתרים שאת מנהלת יש כתובות מסובכות אולי מקלידים אותן לא נכון, ואז זה בטח לא פוגע בדירוג. אם לאתרים שאת מנהלת יש לינקים שבורים אז כנראה שזאת הסיבה לשגיאה, ואז זה יכול לפגוע בדירוג כי זה אומר מידע לא רלבנטי ואיזורים מתים שמנועי חיפוש לא אוהבים. אולי יש עוד אפשרויות לשגיאה, ואז גם להן יש השלכות שונות. בניית אתרים עיצוב אתרים הקמת אתרים ופיתוח אפליקציות אינטרנט

ailag

New member
לינקים שגויים

כי אחרת גוגל לא היה יכול לדעת שמישהו הקליד את הכתובת בדפדפן לא נכון.. כי המישהו לא עובר דרך גוגל. זה חייב להיות לינק שגוי או כתובת שפעם היתה קיימת והיום כבר לא.

ayelletked

New member
נשמע הגיוני

אם ככה כדאי לך לבדוק אותם ואפילו לתקן
. אני לא יודעת להגיד לך באיזה פרמטר של הדירוג זה פוגע - מה שברור לי זה שלגוגל מתקבלת תמונה של אתר לא מעודכן. אני אסביר את ההגיון: אפשר להתייחס ללינק שבור כההיפך מתוכן מתעדכן ולינקים פנימיים - ומנועי החיפוש בכלל מחשיבים אתר שיש בו תוכן מתעדכן ולינקים פנימיים כאתר איכותי ורלבנטי. ככה שאם הלינקים באתרים שלך לא פעילים, מתקבלת תמונה של אתר לא פעיל ולא מעודכן. אני לא יודעת אם עשית איזשהו מעקב אחרי תוצאות שמחזירים מנועי חיפוש - אם בעזרת תוכנה או סתם על ידי הקשת מילות חיפוש רלבנטיות - וראית את הפגיעה בדירוג לפני שהבעיה התחילה ואחרי.

ailag

New member
OK תודה

אני לא יכולה לתקן - הקוד שם זה אוטונומיה שלהם ולא תמיד יש עם מי לדבר. אני יכולה מהצד שלי לעשות הודעות מתאימות (headerים) לגוגל (הפניה 301 לדף הנכון אם אני נחמדה, 410 gone אם אני חסכנית בזמן) כי הם בעצם תתי-ספריות שלי, והפניות כאלו אפשר ליצור מספריה לתת-ספריה. הבעיה היתה קיימת תמיד אז אי אפשר להשוות.. הPR טוב, אבל כמו שאמרו במקום אחר זה לא אומר הרבה.

למעלה