"40 ס"מ ב-5 דקות"?!

פאמקי

New member
"40 ס"מ ב-5 דקות"?!

" "40 ס"מ ב-5 דקות": קמפיין סרטן השד לא מגניב בכלל זו השנה השלישית שנשים מקבלות בקשה סודית בפייסבוק לכתוב סטטוס למען העלאת המודעות לסרטן. הפעם התבקשנו לכתוב את מידת הנעליים שלנו, וכמה זמן לוקח לנו לסדר את השיער בבוקר. המטרה: עלומה. ההשפעה: לא אפקטיבית. ההשלכה: בעיקר מעצבנת ומשפילה ... סקס מוכר גם מחלות? אנחנו שמות את הגבול כאן! תקופה בה האדם גילה את האש, הוא גם הבין שסקס מוכר. מדובר במשוואה ברורה וידועה לכולם: סקס מוכר בגדים, מכוניות ומסתבר שגם מחלות. קמפיין ויראלי להעלאת המודעות לסרטן השד קרא לנשים, זו השנה השלישית, לקחת חלק ולכתוב סטטוס פרובוקטיבי בפייסבוק כדי לייצר באזז. ובכן, המשימה הושלמה. אך לא בהצלחה. "אני אוהבת את זה על המיטה" לפני שנתיים המשימה הסודית הייתה לכתוב מהו צבע החזייה שלך, בשנה שעברה התבקשו הנשים לכתוב "איפה אנחנו אוהבות את זה" – כאשר הכוונה הייתה היכן אנחנו אוהבות לשים את התיק שלנו, אלא שבפועל בסטטוס בפייסבוק היה כתוב "אני אוהבת את זה על המיטה/על השולחן/על הפסנתר", מה שכמובן נועד לעורר את דמיונם המפותח של רבים וגברים ולייצר את תשומת הלב המתבקשת.
מה דעתכן על הקמפיין?
האם תמיד "המטרה מקדשת את האמצעים", היכן עובר הגבול, לדעתכן?
ואולי למען המטרה החשובה שהיא קידום המודעות לסרטן השד, כל האמצעים כשרים?
איך אתן, כנשים, מרגישות עם הניסיון שוב להשתמש בסקס כדי "למכור" משהו?
ומה זה אומר עלינו כחברה?

לדעתי

משנה לשנה הקממפיין הז מאבד את מטרתו והופך לסתם משהו פרוקטיבי ולא הפקטיבי והשנה אף החרתי לא לקחת בו חלק. ייתכן שהשנה גם היחס שלי לפרויקט הזה מתערבב לו עם העובדה שחברתי הטובה מתמודדת עכשיו עם סרטן השד , ואף עברה היום ניתוחלהסרת הגידול. מה שעורר אצלי יותר מכל את המודעות , יותר מכל קמפיין שהיה בעבר זה שפתאום המחלה הגיעה למעגל הקרוב אל, כתוצאה מכך לקחתי לעצמי מטרה להביא למודעות למחלה אצל כמה שיותר נשים ואפילו הרמתי ערב במסגרת הארגון שבו אני פעילה בכדי להגביר את המודעות. לדעתי לא תמיד המטרה מקדשת את כל האמצעים כי אני לא חושבת שהוא הביא נשים להבנה ולהפנמה שיש לבדוק את עצמנו עצמאית מידי חודש , עובדה שבשנים קודמות שכן לקחתי חלק ממנו זה היה בשבילי ובשביל רבות אחרות שעשוע בעיק ולא יותר. מכון מדובר במטרה חשובה ביותר אבל יש דרכים חשובות, יעלות ומכובדות יותר לקידום המודעות, כמו ערבי נשים שמקומות עבודה וארגונים יארגנו לנשים שעובודת או חברות בו. בנוגע לסקס כמקדם מכירה , לפעמים זה נחמד ולפעמים זה גרוע אני הכל תלוי במקרה ובמינון , והגבול הרבה פעמים הוא דק מאוד, ולען על שאלה זו אין לי תשובה חדש משמעית. מחזיקה אצבעות ומאחלת החלמה מהירה לא' שעברה היום עוד שלב בדרך לניצחון עאל מחלת הסרטן

המטרה ממש לא מקדשת את האמצעים

אני חושבת שהקמפיין הזה מאוד טיפשי, בעיקר בגלל שמטרתו ממש לא ברורה. היתה או שעוד קיימת, פרסומת בטלויזיה בה למשך 20 שניות מראים מחשוף של אישה ואומרים שהפעם משתמשים בזה למשהו חשוב.... את זה אני מקבלת. סרטן השד וכו'... אבל איך הקמפיין בפייסבוק מעורר את התודעה בדיוק? אני, אישית, מתרגזת הרבה כשמשתמשים באישה, מעצם היותה סקסית, למכור. ומצד שני- תוכניות כמו "הרווק" או 24/7, לא עושות חסד עם המין הנשי. אז אני מאוד כועסת כשמשתמשים באישה ובגוף הנשי כדי למכור (מכונת כביסה נגיד). ולצערי, הנשים קפצו על המציאה, ומשתמשות בסקס למכור ולקבל את רצוננן, אולי סתם להתפרסם. בעיניי זה עצוב

כלעוד

New member
השאלות הברורות והמסודרות שהעלית

מאתגרות את מוחי. מוח זה לדעתי החלק שכדאי לפנות אליו בעיקר, אצל נשים וגם גברים, בפרסום ובכלל. וגם לב. ולא אברי מין. אינני מכירה את הקמפיינים, רק ממה שסיפרת. נשמע לי שאנשים בעלי כוונות טובות במקור, פיספסו בגדול. נפלו קורבן למערכות שיווק ופרסום שהם פועלים מתוכן, והחטיאו את המטרה. המטרה הרי היא הצלת חיים, אבל חיים חסרי-כבוד אנושי בסיסי, נשי וגברי,יש גם לגמל. וכאן הם משפילים נשים בסקסיסטיות וכו', אז: מה הועילו חכמים בתקנתם? בקיצור, לא נראה לי כל הסרט הזה, ולא נראה לי בכללל שימוש בסקס לשום מטרה פרסומית. יש דרכים אחרות, מכובדות, יעילות וחכמות יותר ודרך אגב, בעלה של חברתי מחלים עכשיו מניתוח שלישי אחרי סרטן באזור השד.נדיר אצל גברים אבל קיים. לא נראה לי שהוא ירצה לכתוב מה מידת הנעליים שלו והחזייה וכו'. ולא נראה לי איך קמפיין כמו שתיארת יכול לעזור לו וחברתי, שסובלת יחד איתו. יהודים מוחות חכמים ומבריקים אנא תמציאו משהו יותר טוב למען מטרה נעלה זו שהיא בבחינת פיקוח נפש!

למעלה