40 ומשהו אחוזי שומן

smadmad

New member
40 ומשהו אחוזי שומן

לפני מספר שבועות נרשמתי למכון כושר השכונתי בניסיון לשפר קצת את ההרגשה שלי עם הגוף ולאזן את רגשות האשם שלי לגבי גופי. אתמול כשבנו לי תוכנית אימונים, התעקשו בין לבין גם לשקול אותי ולמדוד לי אחוזי שומן בגוף. ולמרות מבוכתי הרבה נוכחתי לדעת ש...כן ...כמעט 50 אחוזים מגופי הם שומנים...!!!! האם יש קריאת השכמה יותר גדולה משזורקים נתון כזה בפנים שלכם? וחוץ מזה נוכחתי לדעת שמשקל שלוש הספרות שלי עלה ...בשלוש ספרות נוספות, משמע, 3 קילו. וזה כשחשבתי שאני מצליחה לשמור על המשקל שלי כמו שהוא. אוף איזה עצבים!!!! הרי התקשיתי כל חיי לשמור על משקל גוף יציב או לרזות. איך לעזאזל אעשה זאת עכשיו. האם אני אמורה לוותר על החיים שלי לגמרי וכמו שהמאמנת במכון רוצה, אני אגיע 4-5 פעמים ואתאמן שעה וחצי ויותר במכון. האם לרזות משמע שיעבוד טוטאלי לצורך השגת המטרה? הרי כנראה שאני עושה משהו לא נכון, (מן הסתם) ועכשיו אני גם צריכה ללכת לדיאטנית כדי ללמוד מה וכמה עלי לאכול.... אני מצהירה פה חבר'ה ואל תגידו שלא אמרתי...אם יגידו לי שאני צריכה לאכול פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה אני קמה וקופצת לה מהחלון, או יותר נכון זורקת אותה מהחלון....חבל עלי.. אני רוצה לדאוג לעצמי אבל מפחדת שזה דורש יותר משאני מסוגלת להשקיע. הצילו!!!! אני טובעת באחוזי שומן!!!!

galit251

New member
טייק איט איזי....

כל דבר טוטאלי הוא לא חיובי!!! אם את צריכה לשנות לגמרי את כל החיים שלך אז זה נועד לא להישמר לאורך זמן. כל הקטע עם הספורט והתזונה זה לשלב את זה בטבעיות בתוך האורך חיים הרגיל שלך. נגיד לי יש שעה פנויה ביום ב' ב17:00 אז אני הולכת לשחות. ביום ד' בערב יש לי גם שעה פנוייה בערב אני הולכת לשומרי משקל. אני לא מתכוונת לשנות את כל החיים שלי אלה רק להכניס תוספות קטנות שיתאימו למערכת שלי ולסגנון שלי כיום. זהו... שיהיה בהצלחה....

אניל25

New member
מסכימה עם גלית..

זה צריך להיות בקצב שלך.. המאמנת אמרה לך לבוא 4-5 פעמים ביום כי ככה תורידי את המשקל יותר מהר, זה לא אומר שזה מה שאת חייבת לעשות אם אין לך את הזמן (או את העצבים) תתחילי עם פעמיים שלוש בשבוע ותעלי את זה לאט לאט.. גם אני התחלתי במכון כושר לפני איזה שנתיים, הייתי הולכת כמעט כל יום (לפעמים גם שישבת) עד שהגעתי למצב שפגעתי בכף הרגל שלי (דלקת בגיד) ועכשיו אני לא יכולה להתאמן על בסיס יומי... מבחינת האוכל, אני לאט לאט התחלתי לאכול בריא יותר, פשוט כי הבנתי מה מרכיבים מסויימים עושים לגוף... עכשיו אני אוכלת מאוד בריא (וזה אפילו מאוד טעים :) אבל זה לא אומר שאני מוותרת לגמרי על המתוקים... אז מה שאני בעצם רוצה לומר לך... קחי את זה בקצב שלך, זאת הדרך היחידה להצלחה...
לילך

זה שנרשמת למכון כושר זה כבר משהו,

אחוזי השומן בגוף שלך ירדו ככל שתפתחי שרירים. אם את רוצה ללכת לדיאטנית זאת החלטה שלך, רק שתדעי שלא כל הדיאטות כוללות אוכל ארנבים ולחם קל בלבד. בהצלחה.

דרך חיים

הרעיון בספורט ותזונה נכונה היא לשלב אותם עם החיים שלך ולא כנגד החיים שלך. לכן אני חושבת שזה טירוף להיות בחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע. אני הולכת "רק" 3, וזה מבחינתי עדיף מכלום. יותר מזה יביא למצב של יאוש. כנ"ל לגבי האוכל. תבדקי עם עצמך על מה את יכולה לוותר, מה את לא מוכנה לוותר אבל מוכנה להקטין כמויות. מבחינתי הכל עניין של תיכנון נכון של האוכל במשך היום (אני קמה חצי שעה יותר מוקדם בכל בוקר בשביל זה). חוץ מזה למה נבהלת מהנתון? כמה אחוזי שומן זה תקין בכלל? לא כולם אמורים להיות עם אותם אחוזי שומן. אם הנתון מפריע לך את צריכה לחשוב איך את יכולה באופן סביר ומתון לשלב בחיים שלך את הכושר. העניין הוא להבין שזה לכל החיים ולכן קיצוניות לא תעזור כי קיצוניות לא נשמרת לאורך זמן.

lb22

New member
כזכור לי....

בין 18-27 אחוזי שומן זה המצב התקין כל אחד לפי הגובה שלו ..... אבל מעל 30 זה כבר מתחיל להיות לא בריא . אני בשיאי הייתי 43 וראו את זה טוב טוב בבדיקות דם....

אחוזי שומן אצל גברים ונשים הם שונים

לחלוטין .... זה נמדד אחרת אני לא ממש זוכרת איך אבל מבטיחה לנסות להשיג מידע. יום טוב ה ילה

lb22

New member
סבבה לא ידעתי..

אני גם אוכל לשאול היום את המאמנת כושר שלי בערב...

יש המון המון דרכים

דרך אחת, היא באמצעות מכשיר מיוחד שעומדים עליו, קצת דומה למאזניים, והוא מעביר זרם בוולטג' נמוך (לא לדאוג, לא מחשמלים אף אחד) דרך הגוף. ההנחה אומרת ששומן מושך אליו וסופח מים, וככל שיש יותר שומן בגוף כך יש גם יותר נוזלים, ואפשר לראות איך הזרם עובר בגוףולמדוד את המוליכות של הזרם,וכך רואים מה הצפיפות של הנוזלים והשומן בגוף. דרך אחרת היא באמצעות קפילס שמודדמספרית את עובי "הצמיגים" והקפלים של השומן בכל מיני מקומות בגוף. חוץ מזה יש עוד המון שיטות: באמצעות קרני רנטגן, באמצעות שקילה תת מימית (כן,כן, במים, אבל אין את המכשיר בארץ) או בתא אטום.

לא יודעת איך את רואה את זה....

אבל יקיירתי, אפילו לדוגמניות שלדיות יש כמה וכמה אחוזי שומן בגוף, ופחות ממה שאמור להיות להן באופן נורמלי. אין כזה דבר גוף עם 0% שומן. אם זה קורה... סימן שהתולעים הגיעו אלייך קודם. לאישה נורמלית פחות או יותר יש בין 20% ל- 25% שומן בגוף. יש לנו רחם, יש לנו אגן ויש לנו ציצים. משמע שאת לא צריכה לחסל 40% שומן, אלא רק 20% במקרה הכי רע. עודף של 20% שומן כבר נשמע לי הרבה פחות נורא. מקווה שעזרתי לך לשנות את זווית ההשקפה על העניין.....

סמדר יקרה

כל הכבוד על היוזמה להכנס לחדר כושר ולהתנסות בספורט חוויתי. אני יכולה לומר לך שמעל לשנה אני מסתובבת במכוני כושר לערבי קריוקי עד שגםאני רציתי ללכת ולהחזיר את עצמי לכושר. מאז שחזרתי לבית הורי מיום ליום אני נעשת יותר עצלנית והשרירים שהיו לי לפני שנתיים כבר נעלמו. היום אחרי חודש וקצת בחדר כושר, כאשר אני נמצאת שם יום יום, אני יכולה לומר לך שזה רק ממלא את חיי ואני נהנת ללכת לשם. אם לא יוצא לי יום אחד ללכת זה מאוד חסר לי ואפילו הגיע למצב שאני מתבאסת מיזה. אני יכולה לומר ך שגם אני נשקלתי ומדדו לי אחוזי שומן אבל לי זה לא מצי כי אני מגיעה לחדר כושר בין היתר בשביל להוריד את זה. בהקשר לדיאטנית, הדיאטניות של היום מנסות להביא אותך לדרך חיים ותזונה נכונה לכן הן לא יעשו לך שינוי של שמיים וארץ בהסדרי האכילה (מיידי) כי הן רוצות להפיק מיזה תועלת. אני אמנם לא הולכת לדיאטנית ובכל זאת אני יורדת (אחת הסיבות כי לפעמים אני פשוט שוכחת לאכול
כן כן... לא טעית פשוט שוכחת), אבל אני זה לא פונקציה ולכן כשאת מגיעה אל הדיאטנית חשוב שתשטפי אותה במה שאת מרגישה. היא לא מפלצת. קחי את הכל ברוח טובה ואני בטוחה שאת תרגישי את התוצאות מהר מאוד.
שיהיה לך בהצלחה.

geta

New member
לדעתי,כנסיי

זה לא משנה מה מספר אחוזי השומן בגוף שלך כי במילא את נכנסת לחדר כושר בישביל להוריד את זה,ואת ממש לא צריכה ללכת לדיאטנית פשוט תאכלי בריא יותר תאכלי פחמימות מורכבות ,מוצרי חלב וחלבות בסביבות ה3%-5%,תמעיטי או לפחות תפחיתי בג'אנק פוד וממתקים........ומצבך ישתפר,אל תתני ל40%שומן האלה להתריד אותך, תחשבי שזה משתנה מעכשיו ...אל תתעמלי בבת אחת 5 פעמים בשבוע כי זה ממש הרבה אפילו אנשים שהם בכושר מטאורף לא מתעמלים כחה,בעקרון בישביל לחטב ולעצב את הגוף מספיק להתעמל 3 פעמים בשבוע,תתחילי מפעמיים בשבוע תעלי ל3 פעמים ואז שהגוף שלך יתחזק ותיבנה קצת ריקמת שריר אם תרצי אז תעברי ל4 או ל-5 פעמים..........

למעלה