4 שנים- תאריך עברי

אדומה2

New member
4 שנים- תאריך עברי

אתמול מלאו 4 שנים למותה של אימא לפי התאריך העברי. היא נפטרה בערב החג הראשון של סוכות, ומאז שהיא נפטרה לא היה כיף בכלל בתקופת החגים. הפעם זה היה שונה, כמו גם התאריך הלועזי, וזה עדיין מוזר. כי היה בסדר, ואפילו בסדר גמור, ולא בכיתי ולא הייתי עצובה נורא. לפעמים נדמה לי שזה כבר מיליון שנה שאני חיה ככה בלי אימא שלי (ובלי אבא שלי), ולפעמים זה נראה לי כאילו זה קרה לפני שבוע, ואיך זה בכלל יכול להימשך ככה? אני באמת אחיה את רוב חיי ללא הורים? ככה יתומה וזהו? אתמול פתאום עליתי על משהו שממזג בין אימא שלי ואבא שלי בצורה כמעט מושלמת. לקחתי את הסרט "חופשה ברומא". סרט מ- 1953 עם אודרי הפבורן המקסימה וגרגורי פק המהמם, ומתרחש כולו ברומא. אימא שלי העריצה את גרגורי פק מאז שהייתה ילדה. כל פעם כשהיא דיברה עליו היא התחילה להסמיק כמו ילדה בתיכון, וכשאת בתיכון זה בסדר, אבל כשאת בת 60? נו באמת.
זה היה מאוד מצחיק איך שהיא אהבה אותו, ואני יכולה להבין את זה כי גם לי יש אחד כזה בלב (Tבל זה סיפור אחר לגמרי). אבא שלי אהב את רומא בצורה חד משמעית. הוא העביר לי את האהבה הזו באופן מאוד אחר, היינו שם יחד פעם אחת, לפני 10 שנים, חזרתי לשם לפני שנתיים ואז התאהבתי בה חד משמעית, ואבא כבר היה חולה, אבל אני הייתי עם פלאפון וככה אני טיילתי והוא אמר לי בטלפון לאן ללכת- זה היה יותר יעיל מכל מפה בעולם. הוא גם סיפר לי כל מיני דברים על המקומות, זה היה מאוד מיוחד. אז זה מה שעשיתי אתמול, ראיתי את הסרט החמוד הזה, וחשבתי על אימא שלי ועל אבא שלי. לא אזכרה, לא בכי, לא יותר מדי מחשבות עצובות (למרות שאם אני אתעכב כמה דקות גם זה יגיע)..... אבל עדיין קשה לי לעכל את העובדה שלא אראה אותם יותר.

../images/Emo20.gif..

אני חושבת שזו דרך יפה ומיוחדת לכבד את היום הזה.. ומה שיותר חשוב.. שעשית מה שהרגיש לך נכון.. וזה בסדר שהיה בסדר.. אי אפשר שכל הזמן יהיה עצוב.. צריך גם את האיזון הזה..
איתך...

Ofra m

New member
היי אדומה

גם אימא שלי נפטרה לפני ארבע שנים,בעוד חודש בדיוק,ואני מרגישה כאילו זה היה אתמול,היום היה לי עצוב נורא בשעות הערב ובא לי לבכות כי אני מתגעגעת נורא וזה לא בכי של דיכאון אלא בכי של כמיהה של געגוע וייאוש שאני בידיעה שלא אראה אותה עוד....ואני שואלת את עצמי באיזה סרט מטורף אני? איך זה יכול להיות????איזה הפסד אח.........

אדומה2

New member
מסכימה איתך

ההורים שלי היו יחסית מבוגרים כשילדו אותי, אימא בת כמעט 40 ואבא בן 50. כך שהייתי ילדת זקונים זקונים, והייתי מאוד קשורה אליהם. לא משנה כמה הייתי איתם- והייתי איתם *המון*- אני כל הזמן מרגישה שלא מיציתי אותם, שכמעט 30 שנה זה כלום, ושיש כל כך הרבה דברים עליהם שאני לא יודעת ושלא חוויתי אותם מספיק.... מין בור ללא תחתית. אני כבר מרגישה שכשאני בוכה, אני מנסה להוציא קצת מהחלל האינסופי הזה שהם הותירו בי, כי זה באמת כבר יותר מדי ריק.... ולפעמים אני מרגישה שכבר יש לי 2 לבבות: אחד לחיי והשני להורים.
מה הלאה? עוד 10 לבבות? יום אחד אקום ותהיה לי צורה של לב!

למעלה